Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Gravid , snart nytt jobb

    Visste du att du var gravid när du sökte jobbet? Har du provanställning? Är det lätt eller svårt att få jobb i din bransch? Jag har precis bytt jobb. Var inte gravid när jag fick jobbet men i v 13 när jag började. Berättade första dagen för min chef men började med hur lång resan till graviditeten var. Chefen har varit stöttande och sa att dom ju anställde mig långsiktigt. Vi valde att inte berätta för kollegorna direkt för att dom ska lära känna mig först.

  • Anonym (Anonym)
    Mamman2015 skrev 2018-02-14 20:48:55 följande:

    Nej jag var inte gravid när jag sökte jobbet eller kom på intervju utan plussade några v efter intervjun och fick jobbet ett par v efter det. Det är inte provanställning. Ganska svårt att få ett likadant jobb. Bor inte i en storstad så inte mycket att söka heller..


    Du har inte gjort något felaktigt. Dom anställde dig, du blev gravid. Efter föräldraledigheten börjar du jobba lite mer långsiktigt. Har du en bra chef kommer hen förstå och tänka längre än så. Du får känna efter när det känns bra att berätta. Jag berättade redan första dagen eftersom jag kände att det var snällast att vara öppen så att hen hade förutsättningarna för året klara när vi planerade. Hade det inte känts bra för mig hade jag berättat senare. Dessutom blev det viktigt att min nya chef fick höra det från mig. Jobbar i en liten bransch så jag var noga med att ingen som kunde sprida fick veta före nya chefen.
Svar på tråden Gravid , snart nytt jobb