Inlägg från: Mamman2015 |Visa alla inlägg
  • Mamman2015

    Gravid , snart nytt jobb

    Hej! Jag har skrivit om detta tidigare men vill ha lite fler råd då det tynger mig väldigt.. vaknar och är orolig på nätterna bl.a.. jag är gravid i v 10 o har inte varit på kub än. Jag har precis fått ett nytt jobb med fast anställning och bättre lön än mitt nuvarande jobb som inte är en fast tjänst. Jag kommer inte börja förrän i april och kommer då vara några mån fången, jag kommer inte kunna jobba mer än några mån innan jag ska på mammaledighet. Det enda jag kommer hinna göra i princip är utbildningen innan jobbet startar.. jag har sån ångest för detta men ville ju inte tacka nej till en fast tjänst heller.. hur och när ska jag prata med min nya chef? :(

  • Svar på tråden Gravid , snart nytt jobb
  • Mamman2015
    Anonym (Anonym) skrev 2018-02-14 20:41:21 följande:

    Visste du att du var gravid när du sökte jobbet? Har du provanställning? Är det lätt eller svårt att få jobb i din bransch? Jag har precis bytt jobb. Var inte gravid när jag fick jobbet men i v 13 när jag började. Berättade första dagen för min chef men började med hur lång resan till graviditeten var. Chefen har varit stöttande och sa att dom ju anställde mig långsiktigt. Vi valde att inte berätta för kollegorna direkt för att dom ska lära känna mig först.


    Nej jag var inte gravid när jag sökte jobbet eller kom på intervju utan plussade några v efter intervjun och fick jobbet ett par v efter det. Det är inte provanställning. Ganska svårt att få ett likadant jobb. Bor inte i en storstad så inte mycket att söka heller..
  • Mamman2015
    Milou3 skrev 2018-02-14 20:06:58 följande:

    Usch jag förstår verkligen din ångest!! Man vill bara att någon ska komma med en genialisk lösning här på FL så man kan sova gott. Men det handlar om att du måste bestämma dig för att våga tro på att den biten kommer lösa sig! Inget löser sig av oro om nätterna.

    Du har skrivit ett kontrakt vad jag förstår? Du kommer vara i vecka 17-18 när du börjar utbildningen?

    Låt veckorna gå och njut av graviditeten ist! Din blivande chef kanske kommer ha jättestor förståelse, så har du oroat dig i onödan. Tycker absolut att du kan vänta tills efter RUL innan du berättar för din chef.

    Lycka till nu och försök släpp oron :)


    Tusen tack för dina lugnande stöttande ord! Det värmer verkligen. :) jag fick kontraktet häromdagen och jag kommer vara omkring v 16 ca..
Svar på tråden Gravid , snart nytt jobb