• Anonym (Alicia)

    Bilen som statussymbol

    Varför är så många kvinnor så måna om att visa upp sig med en fin bil? Det är tydligt hur de mallar sig på förskole- eller icaparkeringen och dröjer sig kvar för att visa hur mycket bättre de är för att de kliver in i en stadsjeep. Det är så uppenbart att det blir pinsamt, och det är så vanligt. Har till och med varit med om att tjejer eller kvinnor tittar elakt på mig och drar uppmärksamheten till sig för att visa vilken bättre bil de kliver in i. Jag skulle kunna köpa en my stadsjeep kontant så det är inte avundsjuka, men jag åker omkring i en 10 år gammal halvkombi. Jag märker hur undersköterskor, arbetslösa och städerskor växer 3 decimeter när de parkerar bredvid mig med sina belånade bilar och liksom tittar på mig som om de har högre status. Och de känner ju uppenbarligen att de är bättre på grund av bilen de åker i. Varför denna hysteri med att skaffa en statusbil? Själv beundrar jag de kvinnor (och män) som kör runt i en liten skrothög, de är coolast för att de vågar stå emot trycket att belåna sig och skaffa en likadan bil som alla andra.

  • Svar på tråden Bilen som statussymbol
  • Anonym (Va?)
    Anonym (Rut) skrev 2018-02-22 10:34:36 följande:

    Ärligt talat så tror jag du tolkar in lite mycket. Bryr dig lite mycket om vad du tror andra inbillar sig eller tänker. Jag tror att de flesta skulle bli förvånade om det fick reda på hur lite folk egentligen bryr sig om hur andra är, gör m.m.

    Jag har råkat bosätta mig i ett riktigt höginkomst område. Nu råkar min man vara höginkomstagare men knappast jag. Jag har som jag tidigare skrev inte ens körkort utan drar min dramaten till butiken fast jag bara är 35. Har inget problem med det. Ingen dömmer mig eller verkar ens bry sig om det. Ibland stannar de bilen och glatt ropar "Hej vill du åka med" Och det vill jag ju. 

    Slappna av. Om nu någon faktist är riktigt otrevlig (och inte bara osäker vilket ofta blandas ihop) så är det bästa du kan göra att inte bry dig. Det vinner du på.


    Jag är rätt känslig när det kommer till hur jag blir bemött. Jag gör mitt yttersta för att vara trevlig och hjälpsam och är trött på att få skit tillbaka. Och när vuxna människor pekar och skrattar och snackar skit och dessutom överför det till sina barn, varför ska man behöva stå ut med sånt bara för att man har barn i skolan eller på dagis? Jag försöker strunta i det, men det stör mig ändå så oerhört att jag får aldrig ens en chans att försvara allt skitsnack och allt detta onödiga tramsande från så kallade vuxna individer ska förstöra för andra.
  • Anonym (Hushaj)

    Vi har alla våra prioriteringar.

    Vi bor i en stor, fin villa vi själva renoverat i ett av de mest eftertraktade grannskapen i stan. Många grannar har fina bilar och flotta hus. Vi har fint hus och skruttbilar. (Golf -99 och en rostig varubil.) Det ser faktiskt lite lustigt ut på uppfarten med två så skruttiga bilar och nyrenoverat hus. Men så tjänar vi inte i närheten av många av våra grannar...

  • Anonym (moa)
    Anonym (Alicia) skrev 2018-02-18 10:10:11 följande:

    Jag har varit vårdbiträde och städerska, och även arbetslös. Lägger ingen värdering i detta. Men folk som lever på relativt låga löner, på sin mans lön och prioriterar sig en ny bil anser jag ha lite fel prio då de pengar som läggs på räntor kunde spenderas på annat. Klart inte min sak att bedöma men det visar hur viktigt det är att ha en fin bil utåt.


    Ja det verkar ju himla korkat att slösa lånade pengar på en dyr bil men förstår inte vad problemet är om man gör det för sin mans pengar.
  • Anonym (Betydelse)

    Bryr sig verkligen kvinnor om bilmärke vad det är för bil eller har det ingen betydelse alls vilken bil du kör?

  • Anonym (Alicia)
    Anonym (Betydelse) skrev 2020-04-10 16:13:52 följande:

    Bryr sig verkligen kvinnor om bilmärke vad det är för bil eller har det ingen betydelse alls vilken bil du kör?


    Det här handlar ju inte om vad MÄN kör för bil, utan vad en själv kör för bil.
  • Anonym (Roadrage)

    Om jag har en fin bil så kollar jag mer på andras bilar. Inte minst för att man inte vill parkera finbilen bredvid en rishög med snorungar som bara slår upp dörren i sidan på en.

    Om jag kör en medelgrå bil så bryr jag mig mindre och får färre fortkörningsböter. Det blir mer avslappnat så.

    Jag älskar motorstarka bilar men för miljöns skull så är det färdigt med sånt. Man kan inte unna sig allt här i världen om man vill ha några koalor kvar.

  • bastardized

    Jag är bilintresserad och kör alltid ganska utmärkande bilar till vardags även om mitt fokus ligger mest mot gamla klassiska bilar.


    Bilen är för många vad en vacker klänning, ett exklusivt armbandsur, en designad kåk, stiliga skor osv osv är för andra människor. En vacker attiralj att utsmycka sig själv och omgivningen med, en exklusiv/utmärkande bil är dessutom en upplevelse att köra till skillnad mot en Skoda (inget ont om dem)


    99.9% av den här typen av ifrågasättande handlar om ren och skär avundsjuka. 

  • Anonym (12345)
    Anonym (Roadrage) skrev 2020-04-10 21:38:27 följande:

    Om jag har en fin bil så kollar jag mer på andras bilar. Inte minst för att man inte vill parkera finbilen bredvid en rishög med snorungar som bara slår upp dörren i sidan på en.

    Om jag kör en medelgrå bil så bryr jag mig mindre och får färre fortkörningsböter. Det blir mer avslappnat så.

    Jag älskar motorstarka bilar men för miljöns skull så är det färdigt med sånt. Man kan inte unna sig allt här i världen om man vill ha några koalor kvar.


    Jag är precis tvärtom, jag vill inte parkera bredvid någon med en leasingbil som slår upp dörren i andra bilar pga dom inte bryr sig "äsch leasingbil inte min bil så jag bryr mig inte"

    Personer som slår upp dörren i min bil utan att bry sig, eller att ens titta och be om urshäkt brukar jag smälla upp dörren tillbaka i.
    Har inga problem med det.
  • Anonym (Löjlig, jag vet)

    Har en bil som nu tyvärr fått lite rost och inte är skitsnygg längre, men oj så kul den är. Jag älskar att köra och har mycket muskler i den. Min pärla blåser snabbt de allra flesta nya, snygga bilar. Utseendet är självklart kul, men jag njuter av att vara en jäkligt duktig bilförare med en bra bil. Kör runt 4000 mil per år så jag och pärlan tillbringar rätt mycket tid tillsammans.

Svar på tråden Bilen som statussymbol