• Tecum

    Varför bryr män sig så lite om kläder och utseende generellt?

    Män är klokare än kvinnor och mindre ytliga, vi ser mer till det inre än det yttre.

    Men som #2 skrev har det börjat jämnas ut, är det en av jämställdhetens baksidor att män tar efter kvinnors dåliga egenskaper?

  • Tecum
    New Dawn skrev 2018-02-18 19:22:54 följande:
    Lågt att försöka få det till att kvinnor är dummare. Förlöjliga kvinnor... Ack så vanligt.
    Alla kvinnor VET så väl, att män bryr sig såååå mycket. Vi har växt upp med det genom hela livet.
    Visar vi vår kvinnlighet uppmuntras vi. Det är hur tydligt som helst. Sätt på en kvinna högklackat och klänning och låt henne gå runt i ett köpcentrum, eller i någon statskärna, och räkna mäns blickar, jämfört med om hon klär sig mer könsneutralt..... Men (!) ju högre uppsatt man är som kvinna desto mer respekt får hon om klädseln blir mer manlig. Kvinnor som visar mer hud har man genom forskning sett får mindre respekt. Det manliga modet är inte så varierat och snygga män kan klä sig lite hur som helst. Som kvinna döms man och beröms man utefter klädsel på ett helt annat sätt.
    Det handlar om normer och strukturer.
    Nej ni män bryr er inte påstås det, ändå är det ju självklart att män kollar porr tex. Då är det helt okej att vara visuell. Men då påstår ni ju att porr är Såååå varierat. Det konstiga är att man aldrig ser det när man går in på de stpra porrsajterna och möts av smala midjor och unga kvinnor. Är det någon kvinna som klagar på att hennes man kollar på snygga kvinnor är hon galen. Det gör ju alla män, heter det då...

    När man söker kärlek väljer både män och kvinnor partners utefter personlighet. Tänk på alla män som får kvinnor som inte klär sig något speciellt. (nu är iofs det manliga modet inte så svårt att följa)
    Men jag skämtar ju bara om klokheten, inte meningen att någon ska ta åt sig. Sorry isf! Måste jag sätta ut en massa smilisar jämt och ständigt?

    Sen har du givetvis rätt, om en kvinna klär sig utmanande eller sexigt med mycket hud får hon många blickar. Men poängen är ju vad kvinnan vill, lättklädd = många blickar. Neutral klädsel = inte lika många blickar. I vårt land är det fritt att välja klädsel, som väl är. Så kvinnor som klär sig urringat och i korta kjolar och sedan gnäller om att män tittar på dem har jag inte mycket respekt för. Men de som klär sig så och accepterar eller uppskattar mäns blickar har jag lika mycket respekt för som de som klär sig neutralt eller strikt.

    Men att titta är en sak, att tända eller att söka en kvinna för en relation är något helt annat. Den typen av attraktivitet sitter inte i kläderna, inte personligheten heller. Ta en osminkad kvinna med slarvigt uppsatt hästsvans, för stor herrskjorta och mysbyxor, hon kan vara världens sexigaste. Där opponerar jag mot TS, hon måste ha uppklädda och moderiktiga män för att tända.

    Jag tittar för lite på porr för att kunna diskutera den med dig. Men av det lilla jag sett verkar den inte särskilt varierad. Det enda jag möjligen står ut med att titta på är amatörporr, där finns iaf en del vanliga kvinnor. 
  • Tecum
    Anonym (Ovädersmannen) skrev 2018-02-20 10:53:39 följande:
    Du kritiserar nästan allt jag skriver och vänder det till något negativt, och du skriver aldrig något positivt om det ens. Varför gör du det? Jag blir faktiskt ledsen av hur du uttrycker dig mot mig.
    Det är inte bara mot dig, hon gör likadant mot mig och andra som inte "tycker rätt". Jag förstår inte heller varför, hon har kloka åsikter och är seriös i att ge råd. Diskussionen blir väl inte bättre för att man vänder allt till negativt och bara betonar det? 
  • Tecum
    New Dawn skrev 2018-02-20 21:49:29 följande:
    Tja, jag kan ju välja att ändra mig, fast jag inte håller med för att vara gullig och trevlig, men varför skulle jag?
    I detta fall, borde jag, ändra mig och skriva
    "ja du har rätt, kvinnor som sminkar sig har nog låg självkänsla"?.... Eller ska jag ändra mig för att han skriver rara saker om kvinnor med skavanker.

    Ni får skriva att ni tycket att jag har fel och att ni däremot "tycker rätt". Jag tar inte illa upp, men räkna däremot med att jag säger emot. Det är så det blir i debatter.
    Jag skrev ju att du tycker rätt, inte att jag gjorde det Klart att man ska säga emot i debatter, men man ska hålla sig till sakfrågan och pådyvla motparten egenskaper och åsikter denne inte har.

    Jag ska inte lägga mig i din diskussion med "ovädersmannen" men kan inte låta bli att kommentera ordet skavanker som du hängde upp dig på. Du får tolka det som du vill men respektera då andras tolkning! Jag t ex ser inte det som negativt när man talar om personer. För mig är det mest synonymt med erfarenhet och mognad, någon som har varit med och uträttat något och det ska synas. Och du tolkar det genast som negativt och nedlåtande även när någon annan använder det, och dömer vederbörande direkt.
  • Tecum
    New Dawn skrev 2018-03-04 12:42:48 följande:
    Bullshit!
    Tycker du att en kvinna med stripigt hår, med grå utväxt, med kläder som inte visar några former är lika vacker? Tittar du på dessa kvinnor på samma sätt?

    Tror du ens på dig själv...?

    Min erfarenhet är att det är extremt stor skillnad på uppmärksamhet från män, utifrån klädsel.
    Men kvinnor som är i en relation, tror du att de också klär upp sig och sminkar sig för andra män? Gör du det? I sammanhang där det bara finns kvinnor, där borde alla vara osminkade då?

    Min erfarenhet är att kvinnor klär upp sig för sin egen skull, de vill se bra ut och jämför sig med andra kvinnor. Vad män tycker anser de flesta är ointressant. Jag roade mig med att göra en undersökning i bekantskapskretsen och alla utom en var tydliga med att det var viktigare att se bra ut i sammanhang där det fanns andra kvinnor. En av dem trodde att hennes väninnor (inte hon!) klädde upp sig för män men efter att ha frågat dem fick hon erkänna att jag hade rätt.
    Nu var detta kvinnor i relationer men de representerar ju majoriteten. 
  • Tecum
    Anonym (Jkl) skrev 2018-03-04 13:09:18 följande:
    Du ser alltså inget hinder för att de upptagna kvinnorna i en bekantskapskrets skulle informera bekantskapskretsen om att de (också) klär upp sig för männen i bekantskapskretsen?
    Egentligen inte. Jag är ganska sensibel och hyfsat bra på att "läsa" andra personer och jag har aldrig sett några tendenser att de är intresserade av varandras män. Dessutom kom en del av infon via min hustru och en kvinnlig vän så det är isf inte bara mig de ljugit för. Men det är på landsorten och alla har uppnått mogen ålder och behöver inte göra sig till.
    Det är kanske annorlunda i dina kretsar, "tjuven tror att alla stjäl" heter det ju...  
  • Tecum
    New Dawn skrev 2018-03-04 13:40:32 följande:
    Varför fokuserar du på kvinnors syfte, när jag skriver om mäns reaktioner och intresse?

    Oavsett om jag klär mig fint för min egen karl, för mig själv, för att det är bekvämt, för andra män, eller för att vara fin i ett sammanhang med endast kvinnor, märkts det VÄLDIGT stor skillnad på mäns intresse. Det är som natt och dag. Det finns kläder som är väldigt bekväma och som samtidigt lyfter fram min kropp och mitt utseende. Jeansshorts kan vara ett sådant plagg. Jag sätter inte på mig det för mäns skull. Likväl påverkar det. Även mjukisbyxor har den effekten. Även om kvinnor inte klär upp sig för män skull blir effekten exakt densamma.

    Du borde gå bredvid mig en dag då jag är klädd på olika sätt. Skulle vara världen enklaste sak att överbevisa dig.
    Därför att det inlägg du svarade på, #177, tog upp kvinnors syfte och inte mäns intresse! Du svarade alltså på fel påstående och det är vad jag påpekade.

    Jag har för mig att vi redan diskuterat mäns uppfattning om vad som är attraktivt på kvinnor och där var vi överens?
  • Tecum
    Anonym (Jkl) skrev 2018-03-04 14:00:16 följande:
    Att du använder ord som "intresserad av" säger mig snarare att du inte förstår det finstilta. Att klä sig med en medvetenhet (stor eller liten) om vilket gillande, åsikter eller tyckande det framkallar hos omgivande män eller kvinnor är inget som bara home wreckers ägnar sig åt. Om du alltid karvar med den stora kniven när du uttrycker dig så lär du heller inte få veta det mer subtila. Nej, man behöver inte vara intresserad av att stjäla män, man är snarare försiktig med vad som kan t o l k a s som att man vill det, om man är uppriktig med att man klär sig för både män, kvinnor och sig själv.
    Som sagt, tjuven tror att alla stjäl
  • Tecum
    New Dawn skrev 2018-03-04 14:18:12 följande:
    Vad menar du med att kvinnorna du refererar till på landsbygden inte gör till sig?
    Vad betyder det?
    Jag har ganska stor erfarenhet av folk på landsbygden och där kan man definitivt inte se ut hur som helst. Även där påverkas män av hur kvinnor klär sig. I väldigt stor uppfattning. Gå in på den lokala pizzerian eller puben där och du ser skillnad. Gäller även på arbetsplatser. Det är inte ovanligt att människor på landsbygden ser ner på människor som är "snobbigt" klädda och avfärdas som 08-or med negativ klang. Men en kvinna med dyra fjällrävenbyxor(kostar ofta omkring 2000) och en polotröja som visar lagom mycket får uppskattning på ett helt annat sätt.
    Ja...? Du har i stort sett rätt men jag ser inte skillnaden mot det jag skrev? Du tolkade nog fel? Visst "gör de sig till" och precis som du säger kan det som uppfattas som snobbighet eller överdriven vilja att följa senaste mode ge negativ respons. Men personen i inlägget jag svarade på antyder ju att alla kvinnor klär sig fina för mäns skull och det var det som jag kommenterade.

    Inte visste jag att du kom från landsbygden, jag trodde du var storstadstjej från början!
  • Tecum
    New Dawn skrev 2018-03-04 14:35:10 följande:
    He ä inte lönt och förklar för dem som int begrip.
    Äntligen erkänner du att du uttrycker dig kryptiskt och tolkar fel

    Gillar också det citatet!
  • Tecum
    New Dawn skrev 2018-03-04 15:10:59 följande:
    suck!
    Det jag menar är att det finns olika normer och olika ideal i olika grupper. Att klä sig "rätt/snyggt" i ett sammanhang är inte samma som i något annat.
    Att klä upp dig betyder inte att klä upp sig enligt det senaste modet, utan att man anpassar sig efter vad som anses rätt/snyggt i gruppen. (oavsert om det är i mc-klubben, på landet eller på Stureplan)
    I vissa kretsar är det sportkläder. I andra rockiga kläder, i en tredje modekläder i andra är det klassiskt enkla kläder. Sedan är det överlag mindre intressant hos män att klä sig så att man inte ser något av den kvinnliga kroppen.
    Vad är kryptiskt? Vad har jag tolkat fel?
    Jag är väl dum i huvet då som alla tycks anse!

    Men du skriver om klädkod i vissa grupper och sammanhang, något som säkert förekommer ibland. Men jag skriver om hur individen klär sig i förhållande till andra individer i samma grupp och varför. För mig är det stor skillnad och där feltolkar du. Säkert mitt fel det också!
Svar på tråden Varför bryr män sig så lite om kläder och utseende generellt?