Forum Provrörsbefr. / IVF - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Stora tråden om IVF med PGD

  Fre 4 maj 2018 09:15 Läst 2635 gånger Totalt 40 svar
  Visar endast inlägg av apw - Visa alla inlägg
 • Fre 4 maj 2018 09:15 #8

  Hej,
  Jag har en ganska liknande situation, har också cystnjurar och ska göra ivf med pgd. Jag och sambon var på klinisk genetik i december, därifrån skickade de remissen till reproduktionsmedicin direkt eftersom de sa att det kan var lång väntetid där medan de genetiska testerna blir klara på några veckor i normalfallet.
  Fick sedan uppmaning om att lämna kompletterande hormon-, sköldkörtel och spermaprover innan vi fick komma till huddinge. Från att vi lämnat dem tog det en dryg månad innan vi blev kallade till besök på huddinge - var där igår och nu verkar det rulla på i en jäkla fart!
  Planen är att jag ska ta ut min spiral asap och lite beroende på när det blir sätta igång behandling till nästa mens - om det inte faller sig så att beräknat äggplock skulle bli mitt i sommaren, de har några veckor när de inte gör äggplock alls.

  Tydligen har man lite "gräddfil" om man inte behöver hjälp att bli gravid utan i första hand vill undvika att föra vidare en sjukdom. OBS vill inte trampa någon på tårna, vet att det kan vara känsligt och kämpigt om man har svårt att bli gravid, men de förklarade det som att det är några steg mindre att ta om man inte behöver fullt pådrag med mediciner etc för att bli och behålla en graviditet. Menar inte gräddfil som i att man blir prioriterad, bara att det kräver mindre resurser och lite färre steg.

  Jag trodde när jag läste i brevet att vi skulle komma på ett besök, få info, gå igenom våra prover och att det sedan skulle vara ca 4-12 månaders väntan på att få sätta igång... Är ju glad att det verkar gå fort på sätt och vis, men kan inte låta bli att känna lite att jag hade hoppats få fira min 30-årsdag i slutet av året, innan det här drog igång på allvar hehe... (vet att det låter knäppt men beror ju på min förväntning att det skulle dra ut på tiden!).

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll