Inlägg från: Barbados |Visa alla inlägg
  • Barbados

    Gravid under provanställning. Vad är era tips och erfarenheter?

    Hej!

    Jag har precis börjat på ett nytt jobb med sex månaders provanställning. Jag var inte så orolig över provanställningen när jag accepterade jobberbjudandet eftersom jag också ville ha en utväg om det inte skulle kännas rätt. Men nu har jag fått reda på att jag är gravid och då framstår såklart provanställningen som ett orosmoment. Då jag är i början av graviditeten kommer jag bara att kunna arbeta ca 2,5 månad efter att provanställningen övergått till fast anställning. Alltså kommer jag inte ens att arbeta ett år innan jag går på föräldraledighet.

    Jag har redan bestämt mig för att avvakta att berätta tills jag vet att allting är bra med barnet (om det inte blir synligt tidigare). Men jag är ändå orolig för hur samtalet kommer gå och hur jag ska lägga upp det. Jag och min chef är ganska olika som personer. Och även om hon är förälder så är hon också väldigt affärsorienterad.

    Har ni några tips på hur jag kan lägga upp det här samtalet? Har ni några erfarenheter att dela med er av? Om ni hade haft en chans att göra om det, vad hade ni gjort annorlunda? Alla råd är välkomna!

  • Svar på tråden Gravid under provanställning. Vad är era tips och erfarenheter?
  • Barbados
    BragoP skrev 2018-02-25 09:04:26 följande:

    Jag upptäckte att jag var gravid strax efter att jag börjat mitt nya jobb och även jag hade 6 månaders provanställning. Jag berättade för chefen efter KUB och hon blev bara glad för min skull. Jag upplevde inga problem. Barn är en del av livet och hon uppskattade att jag berättade så tidigt som jag gjorde så att hon kunde planera. Provanställningen köpte ut och jag hann bara jobba lite drygt 1 månad som fast anställd innan min föräldraledighet.


    Tack för din hoppfulla berättelse! Jag är också inne på att berätta så tidigt som möjligt, men ändå avvakta KUB och eventuellt NIPT för säkerhets skull. Minns du hur du lade upp samtalet?
Svar på tråden Gravid under provanställning. Vad är era tips och erfarenheter?