• lo82

    Bonuafamiljer - hur gör ni med kläder/saker??

    Har du frågat honom varför det är så viktigt med denna millimeterrättvisa? Är han möjligen rädd för vad som sägs hemma hos barnens mamma? Kanske tror han att de ska välja att bo hos mamman istället om de inte är nöjda med allt hos er...

    Jag lever själv i en bonusfamilj, jag köper till mina barn och han till sina. Vi lägger oss inte i vad den andre köper alls. Jag för min del handlar mer kläder och leksaker etc åt mins än vad han gör till sina. Däremot undviker jag att komma hem med en massa saker de dagar vi har alla barnen hos oss utan sköter det när vi är ensamma. Svårt det här med rättvisa i bonusfam, jag brukar tänka att vi inte kan sträva efter att bli en kärnfamilj utan istället fungera tillsammans fast vi är två familjer. Det är givetvis inte utan problem hos oss heller, men jag skulle inte stå ut med att min man bestämde hur jag gör i mitt föräldraskap.

  • lo82

    Det verkar ju av det du skriver som att kärnan i problemet är att mamman förstärker konflikten och att pappan är rädd att barnen inte kommer alls. Du och din man behöver stå eniga inför barnen med att livet inte kan stanna när de inte är med. Det låter inte sunt att barnen får regera över vad ni gör i er vardag. Du får nog sätta ner foten, inte minst för din dotters skull. Hade jag inte fått mannen med mig på tåget så hade jag nog funderat på särbo.

Svar på tråden Bonuafamiljer - hur gör ni med kläder/saker??