Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Bjuden på barnfritt bröllop, har ammande 4-månaders

  Tis 13 mar 2018 05:36 Läst 38150 gånger Totalt 260 svar
  Visar endast inlägg av Inga bekymmer - Visa alla inlägg
 • Tis 13 mar 2018 05:36 #65
  Anonym (Bella) skrev 2018-03-12 21:51:50 följande:

  Det är inte lämpligt med skrikande bäbisar under vare sig vigsel eller fest. Det beror väl på hur barnet är.

  Personligen skulle inte jag vilja ha ett gäng tråkmånsar som åker hem direkt efter kaffet, då är det bättre att stanna hemma faktiskt.


  Exakt som du skrev så beror det på hur barnet är. Men de flesta normala föräldrar med lite vett i huvudet skulle inte låta sin bebis förstöra en sådan tillställning med massa skrik, utan då går man ut om barnet börjar skrika.

  Tycker du att om man lämnat sin 4-månaders eller för den delen sitt barn under året och så får man veta av farmor eller vem det nu är som barnvaktar att bebisen är mest ledsen, orolig och inte kan komma till ro, att man är en tråkmåns då för att man åker hem och prioriterar sitt lilla barn som BEHÖVER sin mamma? Är du en sån som lämnar din 4-månaders till barnvakt över natten för att gå på krogen också, eftersom du skriver att de ändå inte vet vem som är mamman? Bara för att bebisen inte kan prata och sätta ord på eller tänka i ord att det här är min mamma, så är det inte samma sak att vara med en barnvakt. Visst, det kan gå bra i vissa fall, men i andra kommer barnet inte må bra.
 • Tis 13 mar 2018 07:10 #67
  Anonym (H) skrev 2018-03-13 06:12:24 följande:

  Jag hade hört av mig till brudparet och frågat vad de tyckte om situationen. Säger de fortfarande nej hade jag stannat hemma med bebisen. Hade gärna sett att pappan till barnet stannat hemma med oss också då barnet är bådas ansvar. Dock förstår jag inte ens varför man förbjuder barn på bröllop.. Jag har inte ens barn.


  Att man vill ha barnfritt kan ju bero på flera saker. När vi gifte oss hade vi inga barn men väldigt många i vår släkt och även en del vänner hade barn som inte var så stora, men ändå stora nog för att kunna ha barnvakt. Vi bjöd ca 70 personer men hade en begränsad budget som gjorde att vi valde bort några vuxna som från början stod på inbjudningslistan och då kändes det inte motiverat att 18 barn som var stora nog skulle få komma. Vissa av dem såg jag dessutom framför mig hur de skulle få springa vind för våg utan att föräldrarna skulle bry sig.. bl a mina brorsbarn. Andra kanske vill ha mkt alkohol på festen och då är det väl mer lämpligt med barnfri fest tex. Brudparet kanske är rädda att ev barn ska störa såpass att de inte kan njuta av sitt bröllop.

  Självklart gjorde vi undantag för ammande bebisar och ingen av dessa störde på något vis vår dag och jag uppskattade att de som ammade valde att komma med och fira med oss. Tyvärr kunde min mans syster inte respektera vår inbjudan utan förmedlade genom svärmor att hon minsann inte tänkte komma om inte hennes 2-åring fick följa med. Mycket tråkigt att hon inte ringde upp min man själv och sa hur hon kände istället över att lämna bort 2-åringen. Då hade vi såklart kunnat göra ett undantag. Nu valde jag att inte strida om saken och stördes inte av hennes barn heller men som sagt sättet det gjordes på var verkligen tråkigt. Märker dock att det har ändrats där med åren för med 4:e barnet gick det bra att ha barnvakt när hen var kanske 7 månader och hon skulle på bröllop.

  Vi hade själva med vårt första barn på ett bröllop när han var ca 11 månader tror jag det var. Bröllopet var drygt två timmars bilresa från oss och de ända som vi kunnat tänka mig lämna bort honom till över natten då var också bjudna på bröllopet. Det bröllopet var min mans halvsysters bröllop och barnfritt. Min man ringde sin syster då och förklarade att om vi skulle kunna komma så behövde vi få ta med honom då vi inte hade någon som han kunde lämnas bort till över natten och då fick vi ta med honom. Vi såg till att han inte störde och det gick bra, men vi hade bil och drack inte, så vi hade lämnat om det inte gått bra, av respekt för brudparet.

  Till Ts så tycker jag att du antingen frågar om de kan göra ett undantag eftersom du ammar och inte kan lämna bort din lilla bebis, eller också tackar du nej men förklarar varför du tyvärr inte kan komma, så brudparet har en chans att säga till om de vill att ni hellre kommer med er lilla. Det kan mkt väl vara så att de bara inte tänkt på just ammande bebisar och därför glömt skriva i inbjudan att undantag för dessa kan göras. Uppdatera gärna hur det går:) Men om ni inte får ta med bebisen så tycker jag att pappan gott kan stanna hemma med er också som personen i inläggget ovan skrev.
 • Tis 13 mar 2018 07:21 #68

  Och en sak till: Tacka absolut inte nej utan förklaring! Brudparet kanske blir ledsna om de i efterhand får veta varför och att de gärna hade gjort undantag för er.

 • Tis 13 mar 2018 07:45 #70 -3
  Bli3ifamiljen skrev 2018-03-12 22:36:31 följande:

  Jag har varit på ett bröllop som var barnfritt och då fick inte ens barn som ammades komma med, vilket innebar att personer fick tacka nej fast de egentligen ville komma.


  Då var brudparets vänskap med de som de bjudit inte mycket värd. Konstiga människor!
 • Tis 13 mar 2018 08:29 #71 -1
  Salmiakk skrev 2018-03-12 13:02:47 följande:

  Jag hade tackat för inbjudan men tackat nej för allas bästa.


  För allas bästa? Hur tänker du då? Brudparet kanske hellre vill att de kommer och firar med dem även med en liten bebis än att de stannar hemma.
 • Tis 13 mar 2018 08:33 #73 -1
  Mrs Moneybags skrev 2018-03-12 13:11:43 följande:

  Jag skulle nog välja att inte gå på bröllopet. Det kanske bara skapar irritation med ett barn som gör ljud i kyrkan och så vidare.

  Du får väl fira din vän på något annat sätt vid ett senare tillfälle - bjuda på middag eller något liknande.


  Man kan ju gå ut från kyrkan om barnet börjar göra ljud ifrån sig. Varför ska Ts fira vid ett senare tillfälle och bjuda på middag? Om brudparet inte kan göra undantag för Ts 4-månaders bebis som ammas så är nog inte den vänskapen värd så mycket att det är värt att bjuda på middag.
 • Tis 13 mar 2018 08:47 #75 -1
  Anonym (Gomez) skrev 2018-03-12 13:18:50 följande:

  Barnfritt är barnfritt, bebisar är barn... det borde vara ett svar på din fråga.

  Jag hade inte på några villkor förstört mitt bröllop med efterkommande fest med skrikande bebisar och rinnande bröst. Det är VÅR stora dag, en dag vi vill minnas med glädje!


  Du verkar vara en fördomsfull person som inte värdesätter nära vänner längre så snart de fått en bebis. Om en nära vän, syster, bror eller liknande är bjuden och har en liten ammande bebis som de inte kan lämna bort så vill du hellre alltså att de stannar hemma än att dela glädjen med er på er stora dag? Jag kan tala om för dig att av alla bröllop jag varit på inklusive mitt eget så finns det inte en enda som förstört någons bröllop med sin lilla ammande bebis. Långt ifrån alla bebisar skriker mycket och har du inte ett pyttelitet bröllop så lär du inte höra minsta lilla gny heller i sorlet bland allt folk. Normala personer ser till att gå ifrån med bebisen om hen blir skrikig på en sådan tillställning! Men det är klart, om man stör sig på blotta åsynen av ett litet barn så gör man bäst i att bjuda endast de som inte har ammande bebisar..
 • Tis 13 mar 2018 09:07 #76 -1 +2
  Anonym (Gomez) skrev 2018-03-12 17:55:11 följande:

  Precis...

  Varför skulle ta unge undantas från andras ungar?


  Det är väl givet varför undantag görs för ammande bebisar vars enda tillgång till mat är via mamman..
 • Tis 13 mar 2018 09:21 #79 -2
  Anonym (mor) skrev 2018-03-13 04:17:35 följande:

  Det vore väl väldigt oartigt att tacka nej utan förklaring? Det är väl inte svårare än att du berättar att du inte kan komma för du kan inte lämna din baby men att din kille ju kommer. Du har ju faktiskt inga alternativ? Om du nu inte är av den sorten som vill vara motvalls och ta med babyn på bröllopet för att statuera exempel på hur det ska vara?


  Personligen tycker jag att pappan till barnet också kan tacka nej i så fall. Om brudparet inte vill göra undantag för en så liten ammande bebis så kan de va utan båda föräldrarna som gäster också.
 • Tis 13 mar 2018 09:46 #83 -2
  LFF skrev 2018-03-13 08:47:44 följande:

  Och själv tycker jag att pappan självklart ska gå för att någon i familjen ska vara där och fira brudparet. Självklart ska han inte bli dyngrak. Barnet kan han ta ansvar för en annan dag istället så att mamman får lite tid att göra något roligt på.Varför ska båda stanna hemma för att en måste vara hemma med bebisen? Ja, barnet är bådas ansvar men betyder det att man som föräldrar aldrig kan låta den andre gå på en fest etc eftersom "barnet är bådas ansvar"? Nästa gång kanske det är mamman som går på festen och pappan som stannar hemma med barnet istället, eller ska inte mamman få gå då?


  Jag resonerar väl så just i detta fall för att jag tycker att det är självklart att man gör undantag för små helammande bebisar och om brudparet värdesätter relationen så kommer de tillåta det. Så jag hade resonerat som så att de då får avstå från båda föräldrarna som gäster på sitt bröllop:) Hade självklart inte tvingat min man att stanna hemma, men för honom hade det inte betytt lika mkt att få gå på bröllop som för mig, så tror nog att han gärna stannat hemma för mins skull då iaf. I såna här fall så finns det ju liksom ingen valmöjlighet huruvida mamman eller pappan ska stanna hemma när det hänger just på amningen och ett bröllop går inte att jämföra med en vanlig fest.

  Av alla bröllop jag varit på inklusive mitt eget så finns det inte ett enda ammande barn som förstört eller ens stört någons bröllop, men vissa verkar ha nån slags fördom om att alla bebisar skriker en massa. Större barn som springer runt och många gånger låter betydligt mer än många spädbarn har jag dock full förståelse för att man inte vill ha med på sin stora dag!
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll