Inlägg från: Anonym (Frågande) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Frågande)

    Är det verkligen värt det?

    Jag läser så många styvfamiljstrådar här och ser många styvfamiljer genom mitt jobb. Det verkar vara så svårt, arbetsamt, uppoffrande och stressigt att leva med någon som har barn sedan innan.

    Jag har enbart haft korta relationer med folk som haft barn och det har inte tilltalat mig alls.( Jag är idag gift med två barn och kärnfamilj)

    Jag tycker det verkar så synd att missa hela parsamheten innan barnen( man får ju aldrig upplevaatt vara den absolut viktigaste i sin partners liv), man missar parbubblan, missar det oerhört magiska i att vänta och längta efter bådas första barn, får inte full kontroll över hur ens familj ska leva och bo osv och har alltid ex som är en viktig del i ens partners liv. Jag njuter väldigt mycket av vår sammansvetsade familj och över att leva precis det liv jag villl leva. Det verkar som att det krävs jobb och ansträngningar för att få det att fungera och jag tycker inte att kärlek ska vara svår.

    Så jag undrar: Ni som lever med någon som har barn sedan innan. Är det värt det?

    Önskar ni att ni valt annorlunda ibland?

    Sörjer man kärnfamiljen? Krävs det en viss sorts personlighet för att orka?

  • Svar på tråden Är det verkligen värt det?
  • Anonym (Frågande)
    Anonym (Kärnfamilj) skrev 2018-03-17 13:55:24 följande:

    Nu lever inte jag i en styvfamilj men är skild från mina barns pappa. Kan säga att det är jobbigare att vara skild från sina barns pappa än att leva i en dålig relation.

    Med andra ord ångrar jag inte skilsmässan från mitt ex som kärlekspartner. Men hade jag valt idag hade jag fortsatt tillsammans för att behålla kärnfamiljen.

    Vad jobbar du med där du ser styvfamiljer och vilka är dina erfarenheter därifrån?


    Jag arbetar med att utreda barn som mår dåligt av olika anledningar. De flesta av dom kommer från styvfamiljer. Det är dock omöjligt att veta om barnen mår dåligt pga separationen, styvfamiljen eller om kärnfamiljen faktiskt brakade pga att föräldrarna inte orkade ett barn som mår dåligt. Hönan eller ägget.

    Intressant att höra lite olika synvinklar. När man bara möter styvfamiljer som krisar och bara läser mörka trådar på fl så ser man ju inte att det är ljust för några.
Svar på tråden Är det verkligen värt det?