Kalvgryta?
Grovhacka 5 små rödlökar, 4 vitlöksklyftor och 3 hg champinjoner. Fräs löken på medelsvag värme medan du rensar benen på 1 kg kalvrygg, Ha i champinjonerna med löken när den är blank och fin, höj värmen lite. Skär det rensade köttet i lagom stora munsbitar och vänd bitarna i en blandning av vetemjöl, salt, spiskummin och peppar, gärna 3- eller 5-peppar. Ha i kalvfond, rivet skal och saft från 1 citron, lite soja och gärna (men inte nödvändigtvis) en liter (skämt! ett par tsk räcker) tabasco. Rör ordentligt. Lägg köttet och benen i grytan, häll i vatten så det precis täcker. Se till att det kokar upp, lägg på ett lock, sänk värmen till "lågt". Ägna dig åt något annan någon timme. När köttet är klart, häll på en skvätt kaffegrädde, en ask körsbärstomater, en tsk svartvinbärssylt och ev lite mer kryddor, samt, om det behövs, redning. Koka upp igen, låt puttra medan du gör tillbehör, ex kvarngryn, matvete, ris eller potatis.