Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Varför ger man napp till sina barn?

    Anonym (qwerty) skrev 2018-03-26 14:07:44 följande:
    Jemp skrev 2018-03-26 13:51:48 följande:

    För att uppfylla barnets sugbehov och för att minska risken för psd. Min äldre son har den även som en trygghet.

    Även sådana "själviska" anledningar som att få sova och kunna avlasta bröstvårtorna är rätt bra för att kunna ta hand om barnet i övrigt.


    "uppfylla barnets sugbehov"? Är du knas eller?
    Barnets sugbehov kommer ju av hunger och för att amningen ska fungera så måste barnet suga på bröstet.
    Sämsta ursäkten jag hört.


    Åh, det ska jag berätta för min syster, som gav napp till sin dotter för hon hade sugbehov och blev tvärförbannad när hon fick mat varje gång. Barn suger på tummen och ja, barn kan ha ett sugbehov mellan måltiderna också.
  • sextiotalist

    Sonen fick napp för att han hade ett sugbehov (alternativet var att ha fingret i munnen på honom) och vägrade ta bröstet (nej, jag tog inte den striden, just då var mat mycket viktigare eftersom han tappade rejält med vikt, överlevnad heter det visst).
    Andra har gett napp för att barnet ville endast suga och inte ha mat hela tiden.

  • sextiotalist
    Anonym (alkolina) skrev 2018-06-28 13:00:43 följande:

    Gillar ursäkterna i tråden. "för att mitt barn hade ett sugbehov" Öh, ja, det är en BEBIS de har sugbehov. Det är meningen att du ska ge dem tutte. Inte en jävla platspryl tillverkad i någon fabrik i kina...

    Hur fan klarade man sig innan nappen, tror ni folk satte en tallkotte i munnen på ungen för att det hade ett sugbehov???


    Något använde man eftersom man har hittat fynd som visar att man använt napp i minst 3000 år
  • sextiotalist
    Anonym (leka) skrev 2018-07-04 21:34:20 följande:

    För att man är en lat modern förälder som hellre pluggar igen käften på sin lilla älsklig än att ta reda på varför de gråter


    Här sprutar fördomarna, sonen hade napp och jag lovar, det gick inte att plugga igen käften för att inte ta reda på varför han grät (vilket han gjorde väldigt sällan, med och utan napp).
    De som har napp till sina barn, de vet exakt när barnet är hungrigt, vill ha närhet, sällskapssjuk, uttråkad, ont, behöver ny blöja, för en sak de kommer kunna dela, en napp hjälper endast när barnet vill ha en napp, allt annat, då spottar barnet ut nappen och fortsätter att protestera
  • sextiotalist
    ww2 skrev 2018-07-04 21:36:49 följande:

    Kvinnor gnäller över att det är jobbigt att skaffa barn, vara gravid, amma barnen... varför skaffar man ens små glin. Läser bara egoism i den här tråden.
    Det finns inga belägg för att napp skulle hjälpa mot PSD, det är bara nappsäljare som säger sådant. Forskning på det finns inte.


    http://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Kommentar/2014/07/Nya-rad-for-att-minska-risken-for-plotslig-spadbarnsdod/

    Det finns studier på det, studier är en del av forskning, för övrigt är det oetiskt att göra direkt forskning på sådana saker, utan det man gör är studier, samla ihop information och letar efter samband.
Svar på tråden Varför ger man napp till sina barn?