Inlägg från: Anonym (Ka) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ka)

    Son med selektiv mutism i Göteborg

    Vår flicka har selektiv mutism! Hon var jättepratglad här hemma, men när hon kom till förskolan så svarade hon aldrig till de vuxna, däremot har hon alltid pratat med barn! Vi fick reda på att hon hade SM när hon var fem år. När hon började skolan så har det bara gått framåt hela tiden, i början svarade hon Kort typ ja och nej till en vuxen, men vi var glada för det eftersom hon inte gjort det innan) sen har det bara blivit mer och mer, nu är hon drygt åtta år och hon prata med andra vuxna som vanligt!

    Det viktigaste är att inte pressa fram det!

    I hennes klass och det är högläsning så frågar alltid hennes lärare om Eleverna vill läsa inför klassen eller om de vill läsa för läraren var för sig. På det sättet behöver hon inte känna sig pressad.

    Ville hon inte säga hej eller tack osv, då sa vi inget om det.. numera gör hon det, det kom liksom av sig själv. Lycka till med sonen! Tror absolut att det fixa sej:)

  • Anonym (Ka)

    Vår dotter har alltid lekt mkt med kompisar. Dagiskompisar, som ofta följt med henne hem från dagis. Det är ju ett tips: att sonen få ta med kompisar från dagis hem.

Svar på tråden Son med selektiv mutism i Göteborg