Inlägg från: Anonym (12345) |Visa alla inlägg
  • Anonym (12345)

    Vad är en bra lön?

    Anonym (ta det lugnt) skrev 2018-03-30 21:17:00 följande:

    Det beror ju på. Om man tex har studerat 5-6 år på universitetet och jobbat ett tag är 60 k+ en "bra" lön, 45k+ är en helt ok lön. Är det ett jobb som inte kräver högskola tycker jag allt över 27000 borde räknas som "bra".

    Vad lönen räcker till varierar ju mycket. I en storstadsregion är det svårt att ha råd med att köpa hus trots två helt vettiga inkomster. Bor man på landet med låga huspriser och inga parkeringsavgifter så är det väl lätt att leva kungligt på två mediokra löner.


    Varför just 27? det beror ju på vad man arbetar med och hur mycket erfarenhet man har.
  • Anonym (12345)
    Anonym (Bedrövligt) skrev 2019-01-02 17:22:47 följande:
    Onödigt med bil och SL kort. Ta bort den ena eller den andra så har du sparat en del. Sedan verkar extremt många utgå från att man ska bo i Stockholm.

    Jag ska flytta till en avlägsen ort där jättefina hus finns för 300.000. Allt som allt med värme, vatten, lån och hela skiten har jag räknat ut hamnar på 6000. Sedan. Lägga undan 2.000 för renovering, sedan mat 3.000. Det blir 11.000 och jag blir ensam. Med sambo och dela desa kostnader och vi bägge har 20.000 har vi väldigt mycket pengar över. Att bo själv i en hyresrätt i Stockholm kan inte alltid vara utgångsläget.
    Det beror på hur man ser det, för mig tex är det billigare att tanka bilen en gång i månaden och köpa ett sl kort, än att bara använda bilen och tanka 4 ggr på en månad.
  • Anonym (12345)
    Anonym (Sl) skrev 2019-01-02 19:34:23 följande:
    Klararar mig inte på bara SL-kort. Dels så underlättas fritiden nåt enormt av en bil även om jag absolut inte måste ha en då. Men sen pg av arbetstider ibland så är jag beroende av bil om livet ska funka. Att bara ta bil funkar inte heller, dels blir det ÄNNU dyrare och vid vissa tider går det inte att ha bil till och från jobbet på grund av trafiksituationen..
    Det är samma för mig, har man en tid att passa så funkar inte kommunalt till och från jobbet, restiden är för lång för att hinna göra något efter jobbet då är det smidigt med bilen.
    Även under fritidsaktiviteter eller när man ska handla mat eller annat.
    Men jag hade klarat mig utan och skulle det hända något ekonomiskt så är bilen det första som ryker.

    Det finns mycket man kan dra ned på, gymkort, abonnemang och annat.
    Det går även att handla billig mat om man sänker kraven lite och handlar extrapriser.
  • Anonym (12345)

    Mat kan man ju smidigt få hem med coop, mathem eller liknande det är lite dyrare men den extra kostnaden är inte i närheten av vad det kostar att äga och driva en bil.

Svar på tråden Vad är en bra lön?