• EIJ90

    Bli gravid efter missfall följas åt

    Startar denna tråden för att vi som drabbats av missfall kan följas åt och stötta varandra fram till en lyckad graviditet.

    Vår första graviditet slutade tyvärr i missfall i v 7 för några veckor sedan. Man känner sig ensam och klart orolig även om man i efterhand förstår att det är ganska vanligt. Vi blev gravida relativt snabbt (andra "riktiga" försöket) så får vara glada för det. Vi hann aldrig berätta för någon och nu känns det inte aktuellt så känns bättre att skriva av sig här. Nu inväntar vi nästa Äl och hoppas på att bli gravida snart igen.

    Under min graviditet upplevde jag nästan inga symtom förutom molvärk, trötthet och metallsmak. Trodde tidigt att något inte stämde eftersom cb med veckoindikatorn visade en vecka för lite redan från start plus avsaknanden av illamående. Jag tempar med NC och nu har äntligen tempen varit nere på normala temperaturer i 5 dagar. När borde Äl komma igång igen?

    Finns det fler som är i samma sits? Känns så stressande att man inte vet om det kommer fungera nästa gång och känns som att alla runtomkring en blir gravida direkt, oplanerat jag och utan problem. Livet känns orättvist.

    Finns det fler som försöker bli gravida efter missfall och kanske nån som drabbades i sin första graviditet? Nån med erfarenhet där det gått bra efter missfall? All stöttning är välkommen!

  • Svar på tråden Bli gravid efter missfall följas åt
  • Systeryster33
    saijda skrev 2018-04-28 20:21:17 följande:

    När jag fick mitt missfall så frågade jag läkaren (veckan efter) hur jag skulle räkna det som och hon sa att jag skulle räkna det som mens så det var det jag gjorde. Den cykeln var längre än vad den brukade vara. Men månaden därpå så var den närmare min ?normala? cykel.


    Ok, så jag ska lägga den 17:e som första dagen på mensen? (Då jag började blöda?)

    Känns lite skumt bara för läkaren sa på vul 20/4 att jag borde ha äl i dagarna där! Men ser ju inte ut som att nån äl skedde när jag tittar på min kurva!

    Men tack för ditt svar <3 ser hur jag gör! Väntar kanske bara till nästa mens helg enkelt så vet jag hur jag ska räkna därifrån ! <3

    Fler som hört hur man ?ska göra??
  • Systeryster33
    EIJ90 skrev 2018-04-28 20:09:39 följande:

    Jag tempar också med NC!

    Jag la in mitt mf som en ny cykel. Dvs som mens när blödningen började.

    Och sen satte jag tempen i början av cykeln som avvikande temp för att det inte skulle bli helt konstigt med statistiken i appen. När tempen gick under medellinjen så lät jag den registreras igen.


    Tack <3 det låter smart!
  • babytjejen
    darin2018 skrev 2018-04-28 18:31:53 följande:

    Jag tog ett grav.test. Idag och det blev positivt snabbt. Hur länge kan det ta innan det är ute ur kroppen :( vilken vecka fick du MF i och hur länge har du blött? Jag fick i v.4 och blöder lite än, snart 5 veckor sen jag fick MF och fortf positivt test.. suck..


    Hej..jag fick ett ma konstaterar i v 8-9 men den hade avstannat i vecka 6 redan...tog cytotec på en tisdag o blödde i knappt en vecka(dock lite spottings lite då o då efter det) så hade tur o slapp blöda länge. Allt kom ut på tisdagen (tror jag iallafall ) o på lördagen hade det sjunkit från 3+ till 2-3, tog ett test en vecka senare (igår) o var då nere på 1-2...håller tummarna att det är negativt nästa helg. Men det kan ju vara positivt i upp till 9 veckor.

    Tycker oxå du ska ringa gyn om du fortfarande blöder efter så länge o plussar starkt...så du kan kolla upp så allt kommit ut.
  • Systeryster33
    EIJ90 skrev 2018-04-28 20:15:16 följande:

    Min kurva just nu. Håll tummarna för mig att äl är på g och att det tar sig denna månaden. Tänker börja smörja med progesteronkräm efter äl eftersom jag tycker min luteralfas har varit lite kort och jag kände mig väldigt frusen den månaden som jag plussade. Så tänker att det skadar inte med lite extra hormon. Nån annan här som testat det?

    Tycker förövrigt att jag känner en del stickningar i tjejmagen så hoppas att det är tecken på äl. Kändes så förra månaden så har nog blivit känsligare sedan mitt mf.


    Är detta första månaden efter missfall? Som du lagt in som du skev till mig precis? Spännande att se om äl kommer som planerat i så fall :)
  • Systeryster33
    saijda skrev 2018-04-28 20:21:17 följande:

    När jag fick mitt missfall så frågade jag läkaren (veckan efter) hur jag skulle räkna det som och hon sa att jag skulle räkna det som mens så det var det jag gjorde. Den cykeln var längre än vad den brukade vara. Men månaden därpå så var den närmare min ?normala? cykel.


    Nu blev min kurva såhär istället iaf :) spännande att se om äl eller mens kommer först nu! Haha

  • saijda
    Systeryster33 skrev 2018-04-28 21:21:17 följande:

    Nu blev min kurva såhär istället iaf :) spännande att se om äl eller mens kommer först nu! Haha


    Åh spännande får vi se vad som händer! Hoppas din kropp kommer igång snabbt :)
  • elil87
    NovemberM skrev 2018-04-02 17:14:12 följande:

    Som jag har gått och tänkt på detta som ni pratar om... Har jag gått och blivit en hemsk människa efter vårat missfall?

    Varför kan jag inte känna glädje när halva Sverige går ut med att de ska ha barn? Precis då när vi var beräknade..

    Jag känner att jag blir mer och mer ledsen...

    Jag fick missfall den 8 januari och då var jag i v 10. 9+4. Hade en liten blödning men alla jag rådfrågade sa till mig att det är så vanligt så oroa dig inte. Dagen efter så fick jag åka in till sjukhuset för jag kände att allt inte var som det skulle.. Det visade sig att min bebbe var död i magen...

    Har inte någon som jag kan prata med riktigt för alla säger bara " det går bättre nästa gång" " det var väl inte menat nu då" "upp på hästen igen"

    Ja.. Det kanske det det blir.. Men är det någon som känner såhär?? Dessa tankar som snurrar hela tiden.. Ingen glädje.

    Har väntat å väntat på att min mens skulle komma tillbaka och för 4 dagar sedan så gjorde den ÄNTLIGEN det..

    En liten lycka kände jag då inom mig.

    Förlåt för långt inlägg.. Hoppas ni kan hjälpa mig att hitta tillbaka till den goa och glada tjej som jag egentligen är..

    Kram till er!


    Hej!

    Min historia är så lik din. Jag förlorade också mitt barn i vecka 9+4, dock upptäcktes inte detta förrän en vecka senare, den 5 december. Precis som du så hade jag bara en sparsam blödning och vart jag än ringde så sa de att det inte var något att oroa sig för och att blödningar under graviditeten är så vanligt. Ringde till varenda ställe med ultraljudsmottagning som jag kunde komma på och alla sa samma sak. Till slut fick jag en tid till dagen därpå där de konstaterade att det inte fanns något hjärtslag. Jag har aldrig varit så förstörd i hela mitt liv. Fick vänta ytterligare en dag för att bli inlagd och påbörja Cytotec-behandling. Exakt samtidigt som jag läggs in får jag ett sms att jag blivit faster. Känner mig hemsk över hur jag reagerade på det. Det var som att världen gick under.

    Det dröjde ungefär 2 månader innan jag fick tillbaka min mens igen. Det var så skönt! Sen dess har min cykel varit minst sagt upp och ner. Ibland jättelång och ibland väldigt kort. Det gör det ju inte så lätt att försöka träffa in äggmoasningen rätt.

    De första månaderna efter missfallet gick ganska bra men nu börjar jag må skit igen. Känner mig stressad, misslyckad och hopplös. Efter mitt missfall berättade alla om hur enkelt det är att bli gravid efter ett missfall. Att kroppen redan är inställd på graviditet och därför mer mottaglig för en ny. Vilket jäkla skitsnack! Allt de kommentarerna har gjort för mig är att få mig att känna mig ännu mer misslyckad som inte ens lyckas med något som ska vara så enkelt.

    Har BIM på torsdag men är inte speciellt hoppfull. Förlåt, vilket negativt meddelande det här blev men det är så skönt att skriva av sig!
  • EIJ90
    Systeryster33 skrev 2018-04-28 21:17:52 följande:

    Är detta första månaden efter missfall? Som du lagt in som du skev till mig precis? Spännande att se om äl kommer som planerat i så fall :)


    Nej detta är andra månaden. Lägger in förra månadens kurva efter mf. Där ser du att jag inte registrerat de dagar då tempen lågt högt. Börjat mäta första när tempen gått under medellinjen. Tyvärr blev det inget då :/

    Hoppas det ska fungera denna! Testade med ältest imorse men det var tyvärr neg (ring på digitalt).

  • EIJ90
    T90 skrev 2018-04-28 20:23:53 följande:

    Provat progesteronkräm. Helt onödigt enligt gynekologen men vad gör man inte... Var också sjukt mycket känsligare där nere och hade stickningar efter missfallet.


    Inte säkert det spelar någon roll med krämen. Men tänker att det inte skadar att försöka. Känns psykologiskt bättre att testa iaf. Kanske kan ge placeboeffekt =)
  • babytjejen

    Min temp beter sig precis som vid en ägglosaning men har svårt att tro att den kommit så snart efter missfall...o antar att tempen är lite upp o ner efter ett missfall oxå. Är nog mitt huvud som sååå gärna vill komma igång så man får det till något det inte är...

    Vill att mensen ska komma snart så man kan börja på allvar...först då man får någorlunda koll på ägglossningen.

    Ältesten är ju fortfarande helt kajko efter missfallet o verkar bli svagt o starkt om vart annat...

Svar på tråden Bli gravid efter missfall följas åt