Inlägg från: ElinJohanna89 |Visa alla inlägg
  • ElinJohanna89

    Oro över min dotters dåliga minne/intelligens.. lider hon av någon funktionsnedsättning?

    Hej! Jag har inga egna barn än (gravid) men jobbar som assistent i skola med barn med specialbehov och har även erfarenhet från daghem...

    Min tanke är att din dotter kan ha autistiska drag, mycket gällande hennes känslighet för beröring.. Finns det nåt hon är speciellt intresserad av och kan/vet mycket om?

    Går hon i dagis? Isf, har personalen där varit bekymrade? Jag tycker absolut du ska ta upp din oro med någon, på dagiset eller på mvc! (har inte full koll på systemen/ benämningarna i sverige då jag själv är från finland)

    Det är också helt möjligt att din dotter är fullkomligt normal och utvecklas på andra områden först :) hur är grov- och finmotoriken t.ex.? Du skrev om hennes teckningar men tänker annat nu.. klä på/av sig själv, äta, gå/springa/krypa, klumpig? Osv.

  • ElinJohanna89

    Skriver genast ett till svar när jag nu läst de andra kommentarerna!

    Du ska absolut inte bara låta det vara! Det är nu det behöver utredas så hon kan få det dtöd och hjälp hon eventuellt behöver i framtiden! Man behöver inte tvinga in barnet i någon mall bara för att man utreder om nåt är "fel"! Det handlar om att barnet redan tidigt ska få den hjälp och stöd det behöver för att kunna må så bra som möjligt och klara sig på bästa sätt!

    Absolut ska barnet respekteras och godkännas som det är, ingen utredning drar ner på det! Det är att som förälder ta ansvar och ge barnet det det behöver! Handlar alltså absolut inte om att "inte godkänna barnet som det är" :)

Svar på tråden Oro över min dotters dåliga minne/intelligens.. lider hon av någon funktionsnedsättning?