• MariSol12

    Barn förr och nu. Funderingar kring trots.

    Hej

    Jag har funderat väldigt längre på det här med trots och utbrott.

    Min dotter är lite över ett år. Hon är inne i en jätte jobbig period. Hon gnäller, är missnöjd och får utbrott titt som tätt. Hon sparkar med benen, kastar sig tillbaka och gallskriker. Ibland försöker hon till och med bitas. Andra mammor säger typ: ja vänta bara tills hon kommer in i den riktiga trotsåldern! Vad är då detta?? Ska det bli ännu värre.

    Jag ser dagligen barn i olika åldrar som får utbrott och skriker sig hesa. Sparkar och slår omkring sig. Alla åldrar!

    Igår sade min mormor en intressant sak. Hon såg på medan min dotter hade ett av sina berömda utbrott. Hon skakade på huvudet och sade att där knappt förekom förr. Att hennes - fem - barn inte betedde sig så. Visst hade det små utbrott ibland men aldrig som ?dagens barn?. Så var det verkligen inte när hon växte upp heller. Hon tillade att hon själv aldrig blev slagen eller illa behandlad under sin uppväxt och inte hennes sex syskon heller, tvärtom. Däremot hade hon sysslor att sköta på gården redan som mycket liten. Men det förekom ingen trots, gallskrik eller hysteriska protester.

    Så vad tror ni? Blir våra barn mer och mer trotsiga, skrikiga och krävande? Hur ska man föra för att motverka detta? (Dvs att det håller sig inom rimliga proportioner)

    Jag jobbar själv som lärare och kan ibland förfäras över hur vissa barn agerar. Och även föräldrar. Barn som spottar, kränker och gallskriker (12 åringar).

Svar på tråden Barn förr och nu. Funderingar kring trots.