• B1993

    Endometrios och vestibulit

    Jag är under utredning för endometrios just nu. Så kan nog inte ge mycket till svar till dina frågetecken. Men jag började nyss på p-piller, då ska tilläggas att jag sedan november (oktober?) även har en hormonspiral. Men blev inte helt blödningsfri på den, så därför kör jag dubbelt nu för att bli blödningsfri och se om problemen försvinner. Min gynekolog sa att enda sättet att till 100% veta om man har endometrios är att göra en titthålsoperation, men det är bara för att fastställa en diagnos. Blödningsfri är enda ?botemedlet?. Jag är inte jätteglad att behöva äta p-piller då jag gjort det en gång tidigare och fick, liksom du, ångest. Sen har jag även depression sedan tidigare, och rädd att den ska förvärras av pillren. Men just nu känner jag att det är värt det, smärtan jag får vid mens och ägglossning är 10x värre för mig. Men det kan komma att ändras.

  • B1993

    Kan inte helt ärligt säga att jag förstår din smärta, då smärta är väldigt individuellt. Men kan typ föreställa mig då jag också har smärtor. Jag tycker det är en väldigt intensiv, men ändå diffus, smärta. Magen, äggstockar, livmodern, slidan. Inifrån och ut typ. Känns som det pressas ut och dras in samtidigt och tarmvred och tusen knivar. Typ så.. men som sagt. Titthålsoperation är enda som kan fastställa till 100%, men inte så vanligt tyvärr då ca 1 av 10 kvinnor har endometrios.

    För mig var det samma, vaginalt ultraljud men hittade inget. Så vi får se hur p-pillren fungerar. Idag har jag smärta i äggstockarna, men det kunde ta upp till tre månader innan man kunde utvärdera.

  • B1993

    Ja, och jag oroar mig inför dagen jag(vi) vill bli med barn. Har ju denna smärta även vid ägglossning (upplever du det ibland också?) och då får inte sambon komma i närheten av mitt underliv. Lite svårt att bli på smällen då ????

    Kanske en lite privat fråga, svara om du vill bara. Har du svårt (smärta) när du går på toa och bajsar också vid mensen? Jag vill nästan skrika rakt ut av smärta.

    Ja, men det är ju en relativt ny diagnos. Så behandlingarna är rätt begränsad än. Men vem vet, kanske hittar dom något nytt inom snar framtid. ????

Svar på tråden Endometrios och vestibulit