• ScP87

    Gifta sig borgligt

    Hej.

    Vet inte om de är i rätt forum jag skriver i men gör ett försök.

    Behöver lite hjälp på vad man ska förbereda inför ett borgligt vigsel. Vi ska nämligen gifta oss men i hemlighet så familj får inte veta något. Vi har papprena om hindersprövning och byte av efternamn som ska skickas in. Kan man skicka in dessa papprena tillsammans?Är de något mer papper/intyg man ska skaffa innan vigsel? Kan man beställa tid för vigsel redan nu innan hindersprövning är gjord? Hur långt tid tar det efter vigseln som efternamnet börjar gälla? Måste nämligen förnya mitt körkort i agustie och vill inte göra om de två gånger. Vår plan är att gifta oss i juni,juli så det går fort och behövas få in så mycket tips som möjligt :)

    Vi ska ha vänner som vittnen men vi behöver tips på vad man kan förbereda och lite tips på hur ett borgligt vigsel går till och hur man kan göra det så minnes värt som möjligt? :) Något vi vet så vill vi gifta oss utomhus och inte i kommunhuset som erbjuds vi bor.

  • Svar på tråden Gifta sig borgligt
  • ScP87

    Tack. Åh vad mysigt att gifta sig i Paris.

    Vi hade tänkt gifta oss utomhus i sommar omkring juni juli . Vi vill inte ha en jättetrist tycker inte om att stå i centrum och ha ett stort bröllop vill jag inte ha varken jag eller min sambo. Vi ska ha ett kalas i sommar för familjen och då ska vi berätta för dom då att vi har gift oss. Så födelsedags kalas blir omvänt till ett bröllopsfest utan någon vet om det . :)

    Pratade med kommunen här och de var inga problem att få en tid i sommar för att gifta sig men dom ville att man skulle fixa hindersprövning först så de är klart. Så idag skickades det plus efternamn bytet.

    Jag vill vara utomhus vid vatten eller i en bokskog tycker om naturen och tror det kan bli väldigt bra uppleverser. Nu ska man bara komma överens om när och fixa vittnen och sen lite annat smått och gott inför vigseln.

Svar på tråden Gifta sig borgligt