Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?

    punktslash skrev 2018-05-11 09:40:17 följande:
    Just i det här fallet med våldtäkten på Vretgränd är den dömdes ålder den ålder som han själv uppgav vid ankomsten till Sverige.

    Enligt vittnesmål beskrevs gärningsmannen som i 30-årsåldern.
    Enligt den artikel som Hipsterpappan länkar till så var han 18 år.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    punktslash skrev 2018-05-11 13:28:03 följande:
    Just det, hans påstådda ålder står där. Men en annan uppgift finns i en annan artikel om brottet:
    "Händelsen inträffade den 9 december 2017 på Vretgränd i centrala Uppsala. 30-åringen förnekar brott, men av åtalet framgår det att vittnesuppgifter styrker att det inte rört sig om ett frivilligt samlag från kvinnans sida. Även utlåtande från Nordiskt forensiskt centrum liksom rättsintyg styrker enligt åklagaren att mannen gjort sig skyldig till våldtäkt.
    Mannen sitter häktad sedan i slutet av mars i år. Åklagaren yrkar på att han utvisas från Sverige och förbjuds att återvända på fem år"
    unt.se/nyheter/uppsala/kvinna-overfolls-och-valdtogs-4962021.aspx

    Min personliga åsikt är att ingen straffrabatt ska ges till de som inte kan styrka sin ålder. Men här i landet släpper vi in vem som helst utan att säkerställa deras identitet. En del har redan fått uppehållstillstånd i andra länder, medan andra ansöker om asyl flera gånger, med olika identiteter. (Vilket ger dubbla bidrag, samt ökar chansen att få uppehållstllstånd.)

    Kan det vara så att uppgiften om att gärningsmannen är 30 år är felaktig? Vet du att gärningsmannen inte har kunnat styrka sin ålder eller tror du att han inte har kunnat styrka sin ålder?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    punktslash skrev 2018-05-11 13:43:17 följande:
    Jag kommer med motfrågorna:

    Kan det vara så att uppgiften om att gärningsmannen är 19 år felaktig? Vet du att gärningsmannen har kunnat styrka sin ålder eller tror du att han kunnat styrka sin ålder?

    Som du inser så är det inte lätt att veta säkert alltid. Det är just en del av problemet.

    Det finns ett beslut i domstol där det framgår att brottslingen var 18 år när brottet utfördes. Därför frågar jag dig vad du har för bevis att han är 30 år. Har du inte några bevis på att brottslingen är 30 år eller att brottslingens ålder inte har kunnat styrkas?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    drutten2 skrev 2018-05-11 16:37:13 följande:

    Britta Svensson beskriver hur det är mer regel än undantag att våldtäktsmännen ljuger om sin ålder och hur fega våra domstolar är som köper lögnerna.
    expressen.se/debatt/britta-svensson/trodde-ni-detta-var-ett-undantag-glom-det/


    Britta Svenssons artikel är rätt gammal och en av domarna hon hänvisar till överklagades till hovrätten där domen blev utvisning för alla de fem ungdomarna/männen vilket verkar vara en korrekt dom. 


    www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/KJbMG/hovratten-domda-for-gruppvaldtakt-ska-aven-utvisas
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Kalle skrev 2018-05-12 16:49:28 följande:

    Nej, men de är inte heller de enda länderna i Västeuropa. När det gäller Finland kunde vi alldeles nyligen läsa om en man som våldtagit en 10-årig flicka men som frikändes för att det inte gick att bevisa att flickan gjort motstånd. I Sverige hade han fällts för våldtäkt mot barn.


    Lagstiftningen ser ut som i Finland i de flesta länder.

    I Sverige räknas det emellertid sedan 2005 som våldtäkt om någon som är berusad eller på annat sätt befinner sig i ett hjälplöst tillstånd blir sexuellt utnyttjad. Denna förändring i den svenska sexualbrottslagstiftningen

    resulterade i att antalet anmälda våldtäkter ökade kraftigt efter 2005 (eftersom betydligt fler handlingar klassades som våldtäkt).
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Kalle skrev 2018-05-16 07:34:18 följande:

    Helena Edlund, som faktiskt bott i Afghanistan. Mycket läsvärt (kolla gärna in länken):

    "För att förstå hur diametralt olika den afghanska och den svenska kulturen är, är det en god hjälp att studera Wezel-Ingelharts kulturkarta från World Value Survey. I det övre, högra hörnet återfinns Sverige som det mest sekulära och individualistiska exemplet. Afghanistan återfinns inte i diagrammet, men om landet hade nämnts, hade det placerats i det nedre, vänstra fältet bland de kulturer (exempelvis Irak, Bangladesh, Pakistan och Marocko) som utmärks av tradition och överlevnad. Nyckelordet i Afghanistans fall är just "tradition". Idealet är att behålla allt som det alltid har varit och förändringsbenägenhet betraktas generellt som ett tecken på svaghet. I det svenska hörnet är det tvärt om. Att visa uppfinningsrikedom och anpassning betraktas som idealet. Blind lydnad inför traditioner är något vi inte kan förstå.


    Vi kan, kort och gott, knappast finna två kulturer som är så olika varandra som den svenska och den afghanska. Nu ska vi samexistera. Unga män som växt upp i en kultur som brukar betecknas som den mest patriarkala och kvinnofientliga på jorden möter unga kvinnor från världens mest jämställda, feministiska kultur. Att inte erkänna att problem kommer att uppstå, förutsätter att man lever i aktiv förnekelse."

    helenaedlund.se/om-detta-ma-vi-beratta/

    Att inte fatta att människor från en kultur helt olik vår inte ändrar värderingar när de passerar gränsen är mer än naivt. Givetvis påverkar detta jämställdheten i vårt land. Ju fler människor det finns i landet som tycker att kvinnor är mindre värda desto mer kommer de svenska värderingarna att påverkas åt det hållet. Få migranter = majoritetssamhället kan "svälja" dem. Väldigt många migranter = det uppstår parallellsamhällen och de migranter som kommunicerar med majoritetssamhället påverkar det i deras riktning.

    Vi ser det redan. Den jämställdhet vi har är ganska ny och väldigt skör. Så skör att det alltid går att tumma på den. Jo men visst ska vi tillåta könssegregerad simundervisning/badtider. Jo men inte gör det något att en skola låter flickorna kliva in längst bak i bussen. Om det varit så att någon krävt att icke-vita skulle bada särskilda tider eller liknande hade det (med rätta) blivit ett himla liv, men när det gäller kvinnor och jämställdhet gör det visst inte så mycket. "Det är ju deras kultur att trycka ner kvinnor så det ska de få göra" - ungefär.


    Självklart ska Sverige vara tydliga med de värderingar som gäller i det svenska samhället. 

    Jag tycker annars att det är på sin plats att nämna att Helena är tidigare Sverigedemokrat som idag är MED politiker.  Här kan du läsa en ledare i liberala Eskilstuna-Kuriren som handlar om Helena Edlund:

    www.ekuriren.se/asikter/korskampanj-med-dolda-avsikter/

    Helene får mig annars att tänka på Mitt-kors kampanjen och då kommer jag osökt att tänka på denna karikatyr av satirtecknaren Pontus Lundkvist.


     


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Padirac skrev 2018-05-20 08:25:39 följande:

    Försvenskningsprocessen... SDs tankegods blir mer och mer makabert satt i detta historiska sammanhang

    asikt.dn.se/asikt/debatt/vad-hander-en-illojal-svensk-om-sd-vinner-valet/

    "I sitt principprogram skriver Sverigedemokraterna sig bland annat: ?På samma sätt som den som är född in i en annan nation senare i livet kan bli en del av den svenska nationen menar vi också att man även som infödd svensk kan upphöra att vara en del av den svenska nationen genom att byta lojalitet, språk, identitet, eller kultur?. (sidan 15 i Principprogrammet)."


    Det där har definitivt fått för lite uppmärksamhet. Vad menar SD med identitet och kultur? Det borde media ställa fler frågor kring.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Över 50 procent av vissa grupper som bedömts vara vuxna kan vara barn. Det visar en ny studie gällande de medicinska åldersbedömningar som ligger till grund för åldersuppskrivningar för asylsökande barn och ungdomar.

    www.gp.se/nyheter/ny-studie-sågar-statens-åldersbedömningar-1.6126413


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Farfar blå skrev 2018-06-09 07:00:25 följande:

    Smakar det så kostar det som det heter. Samtidigt har vi flest fattigpensionärer i hela EU.


    Jag utgår från att du kan länka till denna "nya och belagda forskning" eller?


    Jag skrattar gott åt ditt inlägg som är i nivå med när Jimpans svärmor bestämde sig för att räkna inför riksdagen.




    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?