• Jejje93

    kan inte sluta gråta.

    Jag blev gravid av misstag med min pojkvän jag ej vart med så länge. Vi har haft oskyddat Sex och båda vetat om riskerna. Nu är jag gravid i vecka 7.. han säger att jag måste ta abort och att det är elakt att behålla barnet då det är hans liv som påverkas också.
    Jag vill verkligen inte ta abort och går sönder av tanken... vet inte vad jag ska göra :'(

  • Svar på tråden kan inte sluta gråta.
  • Jejje93
    Iowhannah skrev 2018-05-15 13:15:53 följande:
    Allt går om man vill :) Min sambo och jag hade varit tillsammans i två månader när jag plussade. Nu har vi varit tillsammans i 3,5 år och väntar snart vårt andra barn. Vi har inte haft några stora konflikter eller så, men så har vi rätt lika syn på det mesta.
    Ni bodde inte ihop när du plussa eller?:)
  • Iowhannah
    Jejje93 skrev 2018-05-15 16:53:30 följande:

    Ni bodde inte ihop när du plussa eller?:)


    Njae, inte officiellt men han sov nästan varje natt hos mig och hade både tandborste och kläder där (jag bodde betydligt närmare jobbet än vad han gjorde).
  • Mimosa86
    Jejje93 skrev 2018-05-14 07:42:53 följande:

    Jag förstår att han har panik men han beter sig som ett jävla as. Och det känns som han trycker in mig i ett hörn. Han är 34 år.... jag är 25 år och har alltid fått höra att jag kommer ha svårt med barn då jag har pcos och ingen ägglossning. Så det här är en riktig lyckträff. Han vill ha barn om ett år och jag tycker inte man tar en abort nu om man vill ha barn om ett år. Kanske om man vill vänta 5 år men 1 år känns som man tror barn är en självklarhet. :(


    Men vaddå om ett år?! Vad tror han det här är? Postorder där man lägger en beställning på ett barn?? Herregud, du har Pco och kan ha svårt att få till det alls utan rätt hormonstimulas. Och att stanna ett hjärtat och låta dig krysta ut ett foster för att sen ?glömma allting? skaffa om några månader?

    Vilket svin.

    Boka kuratorstöd för er båda hos mvc. Han behöver växa upp och inse att han har ett ansvar. Och det är inte ansvarsfullt att använda abort som preventivmedel
  • Jejje93
    Mimosa86 skrev 2018-05-15 21:54:04 följande:

    Såg att det verkar löst sig för er, så bra!!

    Lycka till


    Nja. Han säger att han ställer upp om jag väljer att behålla. Men vill ändå att jag tar abort... hans mamma ringde mig igår och prata om att jag var 25 år och har hela livet på mig, att hon haft tumörer som visar positivt på grav. Test så det kan va de jag har ..... vet ej varför dom håller på såhär när jag är så hormonell. :(
  • Joline98

    Gör absolut inte abort om du känner så.

    Va i samma situation för 5 månader sedan, tyvärr så gjorde jag det. Och mår fortf piss över det och ångrar mig över hela mitt hjärta. Har jag kunnat dra tillbaka tiden hade ksg gjort helt annorlunda. Snälla lyssna på dig själv gumman. Ingen annan. Annars är det bara du som får lida av det.


    !!!
  • Jejje93
    Joline98 skrev 2018-05-15 22:11:32 följande:

    Gör absolut inte abort om du känner så.

    Va i samma situation för 5 månader sedan, tyvärr så gjorde jag det. Och mår fortf piss över det och ångrar mig över hela mitt hjärta. Har jag kunnat dra tillbaka tiden hade ksg gjort helt annorlunda. Snälla lyssna på dig själv gumman. Ingen annan. Annars är det bara du som får lida av det.


    !!!
    Tack <3
    Jag ska göra det. Jag måste för en gångsskull ta mina känslor och mitt liv i första hand
  • Jejje93

    Uppdate: nu hotar min partner med att ta livet av sig om jag behåller. Känner bara att jag inte vet riktigt vad jag ska göra. Förstår inte hur man kan pressa en människa på det här sättet. Jag kräver ingenting av honom :(

  • Richard1986

    När en människa drabbas av panik kan man hota med precis vad som helst....

    Han tycker antagligen att det är jättejobbigt att du blev oplanerat gravid (jo det kan man tycka trots att han uppenbarligen vet precis hur barn tillverkas), vill inte alls bli förälder, inser att han som mannen är helt maktlös i frågan (för det är han) och riskerar att få välja mellan att bli förälder emot sin vilja och att gå iväg från situationen utan att någonsin vända sig om och titta tillbaka igen men ändå med vetskapen att man har ett biologiskt barn någonstans där ute som man aldrig ville ha..... Ja då är det lätt att drabbas av panik. Självmord ? Nej det kommer han troligen inte att begå men han kan mycket väl komma att göra din graviditet till ett bråkigt helvete om han blir bitter och deprimerad (ja det är självförvållat av honom då han samtyckte till oskyddat samlag men det kan hända ändå).

    Finns det ingen möjlighet att ni kan prata tillsammans hos någon kurator eller psykolog ? Risken finns att han blir deprimerad och bitter och risken finns att du antingen lämnar honom eller blir lämnad och får gå igenom graviditeten med bittra känslor och diverse sårande anklagelser haglandes mot dig från honom (och kanske hans familj också då han verkar försvaras av sin mamma)

    Det är du och bara du som bestämmer över din kropp. En abort är känslomässig och känns olika länge för olika tjejer. Nu är jag man men jag har sett både min fru och ett av mina ex genomgå abort (då var vi eniga). Det är verkligen ingenting som man glömmer efter ett tag (som en del killar tycks tro) men heller inget som man inte klarar av om man verkligen vill göra det.

    Å andra sidan så är det fruktansvärt jobbigt att bli förälder med någon som inte vill bli förälder också. Man är cementerade för livet. Mycket upprivna känslor, agg och bitterhet kan dyka upp när som helst. Jag blev ofrivilligt pappa när jag var 18 med en dåvarande mycket tillfälligt kk som jag gjorde gravid under en gymnasiefest så jag kan till viss del förstå din pojkväns känslor. Men jag försvarar honom inte heller. Han har knappast blivit tvingad till att ha oskyddat samlag med dig ;)

    Hoppas ni kan lösa det på något sätt.

    Styrkekramar till dig !!

  • Klaralokghdy

    Låt honom hålla på, han låter ju inte klok överhuvudtaget, men han är säkert mest chockad. Han får själv ta ansvar för sitt liv, han har ingen rätt att försöka pressa dig och att hota med att ta sitt liv är bara omoget. Om han skulle gå så långt att han gör det har du ABSOLUT INGEN skuld i det! Han har valt att ha oskyddat sex med dig, ingen har tvingat honom!

    Stort lycka till med graviditeten och barnet, du kommer säkert att bli en fantastisk mamma. Och 25 är inte superungt, jag är själv 24 och är i vecka 26 med mitt första barn. Du kommer antagligen att må mycket bättre om bara några veckor när kroppen har vant sig vid situationen och sen börjar man känna fosterrörelser och sådär. Du har en jättemysig tid framför dig när magen växer, bebisen sparkar och du kan gå och planera och köpa babykläder osv. Fokusera på det, och på ditt barn, istället och låt inte den här killen störa dig med sina hot.

Svar på tråden kan inte sluta gråta.