Inlägg från: flowersandsnow |Visa alla inlägg
  • flowersandsnow

    Min son har massvis med japansk tecknad porr på sin dator!

    Jag är lite smått försatt i chock efter en upptäckt jag gjorde på mitt äldsta(14) barns dator häromdagen. Till att börja med innan någon anklagar mig för att snoka eller inte respektera mina barns privatliv - jag fick lov att använda hans dator eftersom jag inte hade min egen bärbara till hands! Jag skulle ladda ned en faktura som jag behövde bifoga i ett annat ärende, och när jag sedan letade efter den kom jag över en mapp fylld med TONVIS av porrbilder av japansk manga! Jag vill inte ens gå in i detalj men vissa av dem var så grova att jag oroar mig över hans psykiska hälsa!?

    Jag försöker intala mig själv att det bara är tecknade bilder - men det jag såg var närmast sjukt så hur vanligt är detta egentligen? Hur/bör jag ens ta upp detta med min son? Alla människor har sina böjelser och det kan jag respektera men då detta är mitt barn kan jag inte låta bli att oroa mig. Förutom det här så är en helt vanlig kille? Han har aldrig uppvisat några andra problem hemma eller i skolan och har flertalet kompisar han umgås med!
    Om någon har varit med om något liknande, snälla berätta vad ni gjorde och hur det gick! Jag känner ju verkligen att jag vill prata med honom om det här, men jag är rädd att han kommer bli väldigt arg och/eller skamsen över det!
    /S

  • Svar på tråden Min son har massvis med japansk tecknad porr på sin dator!
  • flowersandsnow

    Hej allesammans, tack för att ni tog er tiden att läsa och svara. Jag har läst alla inlägg men inte haft möjlighet att ge några utförliga svar.

    Det skulle inte vara helt sant att säga att det jag fått höra är alltför tryggande, särskilt eftersom det var något blandade åsikter om huruvida detta är "normalt".
    Det råder dock en missuppfattning om bildernas natur. Att kalla det jag såg för "BDSM" är en underdrift - även om det förekom sådana bilder var det ju inte dem jag reagerade på. Jag har sett filmer med inslag av bondage och själv provat på tamare strafflekar - men detta vara rätt sagt sjukare bilder. Det kanske inte går att få fram utan att vara mer specifik, liksom ett inlägg poängterade att definitionen av "extreme" eller "sjuk" kanske varierar från person till person. Även om det tar emot att ta upp, ens tänka på, så följer ett urval:
    Stympade/avhuggna lemmar, huvuden. De stoppade bl.a penisen i ögonhålan...
    Troll? Stora bestar som brutalt våldtar avsevärt mindre tjejer
    Insekter, skalbaggar, andra saker??? jag kunde inte ens urskilja vad jag såg!?

    Där har ni det! Allting tecknat (SOM "TUR" ÄR??) Hur ska man ta upp detta i ett snack om porrindustrin??? Tror han vet att det inte är på riktigt... men ändå? Det är ju inte normala saker sa jag ju så jag vet inte ens vad man skulle säga? Kan också påpeka att jag är mamma till barnet , jag har inte ens tagit upp det med hans min man/pappa. Ett sånt snack förutsätter jag förhåller sig bättre mellan far och son - men jag vågar ju inte ens ta upp det med honom sen vill jag att han ska prata med vårt barn om det?? Jag vill ju bara glömma hela episoden men jag kan inte sluta tänka på det när jag ser honom och jag bara oroar mig att det eskalerar. Jag försöker ju inte låtsas om det när jag pratar med honom men han har ju helt klart märkt att jag beter mig konstigt så jag undrar ju om han kanske misstänker?
    Eller tänk om någon annan skulle hitta bilderna?? Det var inte svårt för mig... två klick och hej svejs alltihopa på skärmen! Han har ju kompisar här och de sitter ju också vid datorn. Vad skulle de säga om de såg detta? Skulle ju kunna förstöra vårt barns liv direkt med tanke på hur saker sprids i social media med facebook och twitter, instragram etc... Jag blir så otroligt upprörd och ledsen när jag skriver om det här... vill som sagt prata med honom men vet inte vad man kan säga utan känns bara som att allt kommer gå åt helvete om man lyfter på locket. överreagarar jag fortfarande? ska jag bara låta det pågå??vet att adnra snackar om de också kollar på manga men det här är ju något annat!? Vill ju ha svar från någon som varit i samma sitts men hur hittar man dem? Nästan som man vill ta pojken till en psykolog eller är det jag som ska dit för detta ta u knäcken på mig mentalt?

Svar på tråden Min son har massvis med japansk tecknad porr på sin dator!