• Fennyxx

    Hur ska jag övertyga min sambo att inte låta katten gå lös ute?

    Håll katterna inomhus så att de inte plågar ihjäl småfåglarna. Det är inte ok att använda fågelungar som stimulansleksak åt sitt husdjur!

  • Fennyxx
    Dennadagdettaårdennastund skrev 2018-05-20 12:18:11 följande:

    Finns väl massor med andra djur som gör sånt? Fattar inte riktigt att det skulle vara ett tungt skäl. Tänk då på alla människor som plågar ihjäl djur som de flesta äter, så som vanligt slakteri. Det är hemskt hur det är dör, inbillar dig inget annat. Ska människor inte få gå ut då? Eller är det skillnad på människors grymhet och djurs? Ologiskt resonemang!


    Jag är ledsen, varken etik eller moral funkar på det viset att om du kan hitta något annat som orskar lidande så är det ok att du gör det också. Bara för att naturen kan vara grym är det inte ok att du är det.

    Det är för övrigt rätt stor skilnad på att tex en rovfågel jagar för att mata sina ungar och att du släpper ut ett rovdjur som inte hör hemma här som roar sig med småfåglarnas nyutflugna.
  • Fennyxx
    Dennadagdettaårdennastund skrev 2018-05-22 09:03:50 följande:

    Ja fast de hör hemma i naturen också, gör ju alla!


    Dennadagdettaårdennastund skrev 2018-05-22 09:03:50 följande:

    Ja fast de hör hemma i naturen också, gör ju alla!


    De är husdjur. Det betyder att de har en ägare som är ansvarig för att ta hand om dem och borde se till att de inte varken utsätts för eller orsakar onödiga skador och lidande.

    Katter hör dessutom inte hemma i svensk natur, varken vilda eller tama. Kolla med australiensarna, det är inte bara att släppa ut vad som helst och låtsas som om det regnar. Alla djur hör verkligen inte hemma överallt.
Svar på tråden Hur ska jag övertyga min sambo att inte låta katten gå lös ute?