Inlägg från: Anonym (A) |Visa alla inlägg
  • Anonym (A)

    Min dotter på fyra år talar inte!

    Min son pratade men låg låååångt efter när han var liten (och gör fortfarande, han är 9 år nu) Vi övade mycket med bildordböcker för barn och samspelade kring Var är fågeln? Vad är detta? etc. Resultatet blev att sonen sprang och hämtade de böckerna när vi inte förstod. De blev som kommunikationspärmar men jag slapp göra dem ???? Vi använde också en del tecken som stöd.

  • Anonym (A)
    Anonym (M) skrev 2018-05-24 19:03:30 följande:

    Kan tillägga att när jag frågade logopeden om potentiella diagnoser när vi började gå där(han var då 3) så sa hon att det var för tidigt att utreda och att man oftast gör det högre upp i skolåldern. Även fröken har nu sagt något om att man ofta märker potentiella diagnoser mer och utreder i 3an, 4an nånstans. Så vår logoped fokuserade bara på det språkliga.


    Jag blir skogstokig på vården som tänker "vänta & se"! Utreds ett barn i "onödan" blir det iaf ett kvitto till föräldrarna att det just ni inte finns skäl till oro. Socialt hamnar barnet som inte kan prata utanför. Jag var en skitjobbig förälder som krävde att bvc antingen skulle sluta klaga på att sonen var sen eller skriva diverse remisser (audionom & logoped) Bestäm er liksom! I vårt fall visade det sig nåt år senare att han hade autism så han kunde få intensiv beteendeterapi (IBT) Det hade han inte fått om den diagnosticerats långt senare
Svar på tråden Min dotter på fyra år talar inte!