Inlägg från: Anonym (AnnaBella) |Visa alla inlägg
  • Anonym (AnnaBella)

    Min dotter på fyra år talar inte!

    VildaTuvasmamma skrev 2018-05-23 13:17:04 följande:

    Min dotter som fyller fyra år i juni har inte börjat tala än. Hon kan säga mamma, pappa, och nej. Annars så har hon påhittade ord eller halva stavelser i ord, som tex Bii: Bil, Laa: Lampa, Taa: Tack osv. Till djur säger hon inte namnen på djuren utan hur djuret låter. Hon kommunicerar med hjälp av kroppsrörelser, läten, ansiktsgrimarger, handrörelser, TAK-tecken och känslouttryck. Hon är väldigt social och inte blyg.

    Under ett år har vi nu gått hos logoped, men det ger inget resultat. Hennes hörsel är utredd och är helt normal. Dagis har tagit hjälp av talpedagog samt tränar och uppmuntrar henne. Dagis har tom behållt henne på den yngre avdelningen för att kunna stödja och ge henne mer tid till hennes talutveckling. Men nu till augusti är det dags för henne att flytta upp till de gemensamma avdelningen. Hon har självfallet vistats på den ?stora? avdelningen dagligen för att leka med gemnåriga barn. Men tyvärr tappar hennes gemnåriga dagis kamrater intresset för henne eftersom de inte förstår henne.

    Under lång tid känner jag att det är som att springa rakt in i en stenmur. Jag har så många frågor som ingen i min närhet kan svara på. Jag blir frustrerad och gör allt i min makt för att inte visa detta för min dotter, men jag har mer och mer insett att min dotter är mer frustrerad än jag när hon inte kan göra sig förstådd.

    Är det någon därute som har råd att ge, liknande problem eller vad vi kan göra för att komma vidare?


    Hejsan!
    Jag har läst dina inlägg i den här tråden och jag har haft ungefär samma erfarenhet med min dotter.

    Ditt inlägg är nu drygt 3 år gammalt så jag gissar att din dotter är 7 nu. Hur har det gått för er, för din dotter?

    Min dotter kämpar fortfarande på.
Svar på tråden Min dotter på fyra år talar inte!