Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Skolkande 14 åring

    Jag förstår att du blir väldigt stressad över situationen, att du bara bryr dig om hennes bästa och att hon ska få en bra utbildning. Men har du frågat henne VARFÖR hon inte vill gå på sina lektioner? Det kanske ligger något bakom det. Att hon inte trivs, att hon inte mår bra osv osv.

    Efter sommaren börjar jag mitt sista år i gymnasiet och jag lider utav en svår depression som gjort att jag missat så mycket. Men det pga att jag blir otroligt trött av alla intryck, kan inte koncentrera mig en längre stund och mått alldeles för dåligt för att ens orka kliva upp ur sängen vissa dagar. Jag ska gå komvux ett år efter att jag tagit studenten men det gör mig inget, för jag ser det som en chans att få den stöttning och hjälp jag behöver.

    Det kan ju vara så att din dotter inte mår riktigt ok och därav att hon hellre är med sin kompis på ?hennes lektioner? Eller att hon bara struntar i att gå till skolan rentutav. Det är värdigt viktigt att ni kommunicerar med varandra, pratar.

    (Jag pratar bara utöver mina egna erfarenheter)

    Om det är så att hon bara är lat och att hon bara skolkar för att känna sig häftig och tuff, förklara för henne vad som händer om hon helt enkelt struntar i skolan. Att utbildning är viktigt. Fråga henne vad hon skulle vilja jobba med och kolla tillsammans hur man tar sig dit. Så kanske hon förstår hur viktig skolan är för henne, för hennes utbildning och för hennes framtida jobb. Sedan är det så att hon är i yngre tonåren och har kanske inte riktigt samma konsekvenstänk ännu, att om hon skolkar så förlorar hon chanser till en bra utbildning. Kanske ska ni börja kolla på något gymnasium och om hon vill gå någon speciell linje för att kunna ta sig dit?

    Om det är så att det är för att hon mår dåligt, så pressa henne inte. Mina föräldrar förstod inte först. Dom ställde massa krav på mig och pratade inte med mig så som jag önskat. Vilket gjorde att jag blev så pressad att jag till sist gick på skolan ca 2 gånger i månaden. (Kanske lite mer). Nu har jag ett anpassat schema och har endast plockat bort ett ämne. Det ämnet var jag ändå klar med och läste bara en fördjupning (en mer avancerad kurs i ämnet) så det gjorde inget att jag plockade bort det. Jag går till skolan varje dag och mina föräldrar stöttar mig väldigt mycket, dom pressar inte, dom blir överlyckliga om jag går till skolan, även om jag inte alltid klarar av att jobba så tycker dom att det är bra att jag bara sitter där och lyssnar så gott jag kan.

    Det jag menar är att du måste prata med henne. Få reda på vilka omständigheter som finns och agera utöver.

    Tänkte att det kanske kan vara bra med en åsikt från någon yngre som är/har varit där!

    Lycka till :)

Svar på tråden Skolkande 14 åring