Inlägg från: Rudbeckius |Visa alla inlägg
  • Rudbeckius

    Skolkande 14 åring

    Fick motsvarande problem med min pojke i åttan. Känner igen beteendet med att inte fullfölja. Betygen kommer att bli lidande och det blir ännu svårare att klara skolan framöver när de halkar efter. Det eskalerade och har blivit riktigt hemskt. Som vuxen känner man sig inte som den bästa föräldern precis och det är lätt att skjuts problemet framför sig. Det är mänskligt.

    Jag är ju därför inte en pappa att råda dig. Men jag tror tidiga rejäla insatser måste till. Deras självinsikt och självmotivation samt framtidstänkande fungerar så dåligt i den åldern. Och de vänder dig bort från föräldrarna för att så småningom bli självständiga vuxna.

    Väck mer buller. Prata med dottern om konsekvenser tills hon får mer insikt. Gör dagliga planer ihop. Prata, prata, prata. Skaffa vuxenstöd som bekräftar det du säger, förklara varför (du älskar henne och vill att hon ska få ett bra liv). Koppla in kurator, terapeut etc igen. Det är inte roligt att göra detta, men alternativet är ju värre.

    Min snart myndige son har långsamt börjat förstå lite av hur han förstört för sig själv, men i bästa fall betyder det att läsa in betyg på Komvux om några år. Hans skoltrötthet kostar honom fler år med mer studier jämfört med om han orkat vara och lyssna i skolan redan i högstadiet.

Svar på tråden Skolkande 14 åring