Inlägg från: nytt eller gammalt |Visa alla inlägg
  • nytt eller gammalt

    Skolkande 14 åring

    Jag har en särskilt begåvad son som har mycket stora problem med skolan. Vi föräldrar jobbar tillsammans med skolan och har fått ner hans frånvaro genom att han får sitta i ett eget rum med skolarbete eller programmering när han inte klarar av miljön i klassrummet samt att han läser några ämnen med gymnasiet för att få lite stimulans. (Han är lika gammal som din dotter.) Vi har varit stenhårda med att han ska vara i skolan hela dagen. Hellre sitta av tiden på lektionen än att inte alls vara där. Han har slutbetyg från grundskolan i fyra ämnen så han slipper lite lektioner vilket både är skönt men också innebär håltimmar som är en risk.

    När han hade hög frånvaro fick jag jobba hemifrån och vara på jobbet konstiga tider för att kunna köra honom till skolan om han smet hem. Det är en balansgång mellan att vara förstående och bestämd som är svår tycker jag. Ibland har jag pressat honom för långt. Som ?vanlig? duktig flicka är det svårt att förstå varför skolmiljön är så svår att hantera.

    Men det är fortfarande mycket skakigt för honom och alla betyg sjunker undan för undan då han inte gör några uppgifter. Vi pratar väldigt mycket hemma och anledningen till att han undviker uppgifter är oftast att han är rädd för att det inte ska gå bra (=alla rätt, högsta betyg). Det där med perfektionism är väldigt vanligt hos särskilt begåvade men jag har tyvärr inte lyckats hitta något ?recept? på hur man kan jobba med det. Skolan är också frågande tyvärr.

    Vilka är hennes områden som hon är begåvad inom? är det nåt skolan kan ta fasta på kanske? Och ta reda på om hon är mobbad eller liknande! Det är steg ett att säkerställa tycker jag.

Svar på tråden Skolkande 14 åring