Inlägg från: halfbaked |Visa alla inlägg
  • halfbaked

    V. 38+1 och helt slut i kroppen

    Blir galen. Vet inte hur länge jag orkar gå så här. Är andra barnet och har varit så här pass dålig ca 1 v. Får sammandragningar så fort jag ställer mig upp, det gör JÄTTEont när bebis bökar runt i magen och ilar neråt. Har haft molvärk i ländryggen konstant i några dagar är som värst på kvällen. Har ont i magen när jag ligger stilla också ibland men inga klassiska förvärkar som kommer och går. Tar mig lång tid att gå 50 meter p.g.a. smärta i magen, ryggen, höfter och sammandragningar. När ska det sätta igång?! Kan man gå över 2-3 veckor om man mår så här? Orkar inte ta hand om tvååringen. Jag var inte så här dålig med ettan även om jag hade sammandragningar då också men de var smärtfria, nu är jag riktigt dålig. Hade förvärkar 4 dygn med ettan innan jag blev igångsatt på bf -2 men de var regelbundna och kändes som knivar i magen, någon sådan smärta har jag inte nu.

    Desperat...

  • Svar på tråden V. 38+1 och helt slut i kroppen
  • halfbaked

    Så fort jag böjer mig ner skär det i magen ska jag också tillägga. Inte optimalt när man har en vild tvååring hemma :S

  • halfbaked
    Emmy85x3 skrev 2018-05-29 17:02:03 följande:

    Jag hade lika gärna kunnat skriva de där, men jag tror du har det strået jobbigare än mig är i v 37+1 idag. Haft molvärk i rygg och mage sen igår eftermiddag och jag tycker redan de är jobbigt. Har 2 barn sen tidigare, men den här graviditeten är den jobbigaste hittills.

    Tycker att om du har så jobbigt som du skriver att du ska prata med bm om det, kanske du kan bli igångsatt tidigare eller hinnsvepning? Hursomhelst så är det över snart <3


    Usch, visst är det jobbigt :-/ Igångsättning är jag inte så sugen på, vill inte göra det förlossningen mer komplicerad än nödvändigt, då är det bättre att jag får lida någon extra vecka. Var hos bm igår men känner mig bara jobbig om jag klagar. Det är ju tufft att vara höggravid liksom... Vill helst bara att det ska dra igång på naturlig väg.

    Har du barnen hemma eller på fsk/skola? Jag har 15 h/vecka nu men det känns tufft...
  • halfbaked

    Jag vet att graviditet inte är en sjukdom men det är nog extremt ovanligt att kunna vara så aktiv när man är höggravid :S jag har haft GBS båda gågerna därav sammandragningar från tidig graviditet så jag är inte direkt van att vara aktiv som gravid. Blir ju tyngre då också då man är helt otränad.

    Vill typ mest få lite hopp med tråden. Att någon säger att det borde gå igång snart eller så haha. Är ju nu på slutet bara som det känns som att det trycker mer ner och gör ont i magen osv. Var piggare för bara två veckor sen...

  • halfbaked

    Mår faktiskt lite bättre idag! Det har varit svalare här och jag sov 3 timmar på dagen när dottern var på fsk, vilken räddning! Får börja sova varje dag tror jag. Är skönt för kroppen. Men nu ikväll har jag ondare igen.

    Vet bara inte vad jag skulle säga till bm. Alternativen är ju typ igångsättning/uthärda Men hinnsvepning kanske vore ngt annars om inget hänt nästa gång jag ska dit... borde väl inte vara lika illa som Igångsättning?

  • halfbaked
    Anonym (Hejhej) skrev 2018-05-30 15:22:09 följande:

    Många av mina vänner har druckit hallonbladste med bra respons!

    Det ska ju kunna främja sammandragningar / förvärkar till att eskalera och vissa kvinnor som har druckit det har efter några dagar börjat komma igång med förlossning! :)

    Sen ska jag inte säga att der beror på teet men kanske värt att testa? Det skadar ju definitivt inte och te är gott (tycker jag)

    Hoppas det kommer igång snart!!

    Liten fråga om din GBS... har nämligen det och har gått på antibiotika. Slutade i måndags men har fortfarande kvar lite sammandragningar. Min tapp har blivit lite påverkad, mätte 3.5 cm i tisdags.

    Har dina sammandragningar påverkat din tapp i tidigt skede? Är i v.20+2


    Jo jag drack hallonbladste med ettan. Druckit nu också men drack typ en vecka sedan fick jag besvären och tänkte att det kanske hängde ihop så inte druckit på en vecka nu, men verkar ju varken göra från eller till så kanske ska testa igen.

    Min gbs har aldrig påverkat tappen trots att jag haft smärtsamma sammandragningar sedan v 18/20 med båda barnen. Hade mer sammandragningar med ettan men som sagt, hen är född bf -1 så 3.5 är väl normalt? De mätte min tapp nu i v 26 då jag åkte in till fl p.g.a. en sammandragning som aldrig slutade då var min tapp 3.5 cm och det var helt normalt sa de.
  • halfbaked
    Anonym (Hejhej) skrev 2018-05-30 18:38:41 följande:

    Okej.

    Att jag undrade var för att jag födde prematur i förra graviditeten och man vet inte om det var pga oupptäckt GBS eller pga försvagad livmoderhals. I v.23+2 var tappen 2.2 cm och efter en vecka var jag öppen 3 cm. Har cerklage nu så hopas det ska stå emot.

    Sen är det kanske skillnad på obehandlad GBS med sammandragningar och obehandlad med sammandragningar.

    Hoppas förlossningen sätter igång för dig snart och du kommer må bättre :)


    Usch vad läskigt. Jo som jag förstår det kan det vara olika. Vissa har sammandragningar som inte påverkar tappen och vissa har dem som gör det.

    Tack! Det får gärna sätta igång när som helst!!!
Svar på tråden V. 38+1 och helt slut i kroppen