Inlägg från: Anonym (Men) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Men)

    ofrivillig pappa till barn i Sydafrika

    Vad fan gör man?

    Jo du får acceptera att du inte har någon annan att skylla på än dig själv och acceptera att situationen är som den är. Sen får du göra det bästa du kan för barnen, även om du fysiskt inte kan vara där med barnet hela tiden så kan du ändå finnas där för honom.

  • Anonym (Men)
    lollo45 skrev 2018-07-11 00:47:59 följande:

    Jag har bestämt mig för att försöka vara där så mycket som det går, hälsa på under lov och sen efter plugget får vi tillsammans komma fram till en bra lösning.

    Åker nog ner nu i augusti för att vara med vid födseln och för att se till att barnet får svenskt medborgarskap, är det någon som har erfarenhet av barn utomlands och vad man ska tänka på?

     


    Ni får först båda skriva under ett papper angående barnets namn som ska lämnas in och registreras hos skatteverket, sen för att få medborgarskapet registrerat behöver ni och skicka in: pass - för att styrka föräldrarnas namn, födelsebevis - där föräldrar står med och för att visa födelseuppgifter om barnet,

    förlossningsintyg eller graviditetsintyg - för att visa vem som har fött barnet, ett intyg som visar föräldrarnas civilstånd och faderskapsbekräftelse.

    Står info om detta på skatteverkets hemsida. Kan även läsa lite på migrationsverkets hemsida och angående pass kan du läsa på polisens hemsida.

    Jag hjälpte en person med just detta för ett tag sen och det var inte helt enkelt att få fram alla papper. Men kolla på Skatteverket så du vet exakt vad du behöver och se till att fixa allt när du är där nere, det är det lättaste.
Svar på tråden ofrivillig pappa till barn i Sydafrika