• Anonym (Tre söner)

    PGD gender selection

    Hej,

    Jag önskar skapa en tråd för oss som går i tankarna om att genomgå IVF och PGD med könsbestämning och/eller för dem som redan gjort det.

    Frågan är känslig för många och därför ber att man inte kommenterar i tråden om man inte är öppen för detta. Gå vidare till andra inlägg istället. Jag kommer inte att svara på kommentarer som ifrågasätter detta.

    Jag och min man har tre underbara söner - vår kärlek till dem är inte till att diskutera heller, jag tror bara att de i samma situation kan förstå detta - och vi överväger nu att åka till Cypern för att genomgå IVF och PGD med könsbestämning för att även få en dotter. Jag skulle vilja komma i kontakt med andra i samma situation eller som har gjort denna resa. Gärna med erfarenhet av kliniken Team Miracle Cyprus IVF Centre".

  • Svar på tråden PGD gender selection
  • Anonym (pojkmamma)

    Så nyfiken på hur det har gått för er? Är själv mamma till 2 fantastiska pojkar men kan inte släppa tanken på en dotter.

    Har de senaste två åren haft tankar på Pgd och känner att tiden tickar på och att det nu börjar närma sig sista chansen att förverkliga vår dröm.

    Har ngn av er genomgått behandling? Var det svårt att få hjälp, lång väntetid? Tusen frågor.... Hade varit så tacksam för all info och hjälp att svara på mina frågor.

  • Anonym (Tre söner)

    Till pojkmamman:

    Vi har kontakt med kliniken på Cypern och söker nu klinik i Sverige för alla förberedande test som ska göras samt uppstart av behandling. Vi har skickat förfrågan till en klinik och väntar på svar. Vi vill dock göra detta till sommaren och testerna är giltiga i tre månader så vi måste avvakta lite. Vi vill dock förbereda oss och ta reda på så mycket information som möjligt innan.

    Hur gammal är du? Jag är 35 och känner också att tiden är ett dilemma för att göra detta. Vi tänker frysa in också så att vi kan göra i alla fall tre försök. Det är ju en kostsam historia att göra detta och inte helt enkelt att få ihop logistiken med tre barn. Resan till Cypern får nog bli en kombinerad semesterresa men jag blir helt svettig bara jag tänker på att få med resväskor, blöjor och framförallt bilbarnstolar åt tre barn på flyget ???????? och barnen!...

  • Anonym (pojkmamma)

    Tack snälla för ditt svar. Jag är 39 år och våra söner 3 och 6 år. Vi bor i södra Sverige. Vilken behandling kommer ni genomgå, MicroSort IVF med genetisk screening före implantation?

    Har det varit svårt att hitta klinik här hemma som kan hjälpa er med förberedande tester/ behandling?

    Jag följs gärna åt då det skulle kännas otroligt skönt att ha ngn att bolla alla frågor och funderingar med.

  • Flicka2017

    Hej,

    Jag har 2 underbara pojkar och vill så gärna ha en flicka.
    Har mailat med en klinik på Cypern och gjort lite förberedande tester här i Stockholm.
    Tips för era blodprover är att göra fertilitetstest via Werlabs.
    Är det någon som gjort PGD med gender selection och lyckats som kan berätta mer om det?

  • Anonym (di)

    Hej. Det ska tydligen finnas en sluten tråd kring detta med pgd selection med mer info och tips. Snälla, kan någon berätta hur det funkar att komma in i denna grupp?

  • Anonym (2dottrar)

    Hej!

    Jag och min man har 2 underbara döttrar. Och vi längtar så mycket efter en son.

    Jag har varit i kontakt med några kliniken på Cypern. Team Miracle var den jag fastnade vid. De svarar tydligt, snabbt och det känns ganska bra.

    Nu har vi bestämt (70%) att göra det nu på hösten. Så nästa vecka åker jag själv att göra första blod/hormon prover.

    Vill ni att jag skriver sen efter jag har varit där?

    Mycket nervös men pirrit ;) hoppas det känns lika bra med dem efter jag har varit där.

  • Anonym (di)

    Hej. Ja återkoppla gärna efter ditt besök. Vad kostar hela kalaset samt känner du till någon klinik i Sverige som hjälper med förtesterna mm innan själva behandlingen i Cypern?

  • Anonym (di)

    Hej. Ja återkoppla gärna efter ditt besök. Vad kostar hela kalaset samt känner du till någon klinik i Sverige som hjälper med förtesterna mm innan själva behandlingen i Cypern?

  • Anonym (2dottrar)

    Jag vet inte exakt hur mycket allt ska kosta. Räknade lite själv, tror runt 100000kr. Men som sagt, det är jag inte säker på. Jag vill göra allt hos dem, så jag inte missar något. De skrev att man kan stanna i Kyrenia (de har fina stränder etc) och passa på och ha familj semester mellanåt.

    Återkommer efter besöket.

  • Anonym (Tre söner)

    Jag är så ledsen just nu. Vi har haft kontakten med kliniken på Cypern där det hela tiden framgått att jag just nu ammar vår yngsta. Vi hade mer eller mindre bestämt att göra hela behandlingen på plats för att inte missa något moment och planerat att åka dit i juni. Igår fick vi ännu ett svar från kliniken och först nu berättar de att det måste gå minst 6 månader efter att jag har slutat amma innan vi kan ta testerna för att se vilken behandling vi ska få. Vi känner att det är på sommaren som vi kan göra en sådan här resa och då skulle det alltså dröja enda till sommaren -20 innan vi kan göra detta och en eventuell bebis kan beräknas först -21, då är jag 38 år gammal. Känner mig återigen lurad på drömmen. Det kanske inte är meningen att jag ska få någon dotter och det skär i hjärtat på mig.

    Hur går det för er andra? Hur långt har ni kommit i era planer?

Svar på tråden PGD gender selection