• Anonym (Tre söner)

    PGD gender selection

    Hej,

    Jag önskar skapa en tråd för oss som går i tankarna om att genomgå IVF och PGD med könsbestämning och/eller för dem som redan gjort det.

    Frågan är känslig för många och därför ber att man inte kommenterar i tråden om man inte är öppen för detta. Gå vidare till andra inlägg istället. Jag kommer inte att svara på kommentarer som ifrågasätter detta.

    Jag och min man har tre underbara söner - vår kärlek till dem är inte till att diskutera heller, jag tror bara att de i samma situation kan förstå detta - och vi överväger nu att åka till Cypern för att genomgå IVF och PGD med könsbestämning för att även få en dotter. Jag skulle vilja komma i kontakt med andra i samma situation eller som har gjort denna resa. Gärna med erfarenhet av kliniken Team Miracle Cyprus IVF Centre".

  • Svar på tråden PGD gender selection
  • Anonym (Anonym)

    Hej! Jag är jätteintresserad av att följa er. Har en son på 10 år och har i flera år planerat att åka utomlands för att också få en dotter som jag alltid drömt om. Massa tips och idéer vill man gärna bolla med er då man inte riktigt vet vart man skall börja.. Jag har skickat en förfrågan i er grupp på Facebook och hoppas bli accepterad :) /Emelie B

  • Anonym (längtar efter dotter)

    Det händer inte mycket i den här tråden..... kan vi inte diskutera här istället för i fb-grupper?

  • Anonym (Önskan)

    Hittar inte heller gruppen på Facebook? Men vill jättegärna gå med där.... Hur hittar man den?

  • Anonym (En till)

    Vi funderar på Cypern om ca 1-1.5 år då vi har en 7 månaders nu och en treåring :)

    Har mailat med samma klinik som många nämner i tråden som har säte i Sthlm och Gbg.

    Jag undrar om man måste genomgå ivf:en? Kan man inte sortera spermier och inseminera? Vi har blivit gravida lätt tre gånger som gav oss två barn och ett mf. Men kanske inte fungerar så :)

    Vore väldigt smidigt om man kunde göra vissa delar här i Sverige och bara åka ner för själva insättningen. Det blir knepigt och dyrt att åka hela familjen tänker jag :) vi vill heller inte att omgivningen ska veta. Dom skulle vara så dömmande.

  • Anonym (längtar efter dotter)

    Har funderat på samma sak- borde man inte bara kunna sortera spermier och inseminera.....

    Men det är klart då kan de inte garantera att det blir befrukat. Tar dom ut ägg så sätter de ju in befruktade ägg. 

  • Anonym (längtar efter dotter)

    Vad finns det för fler länder som erbjuder selektering av spermier? Det går inte att göra i Sverige? Hade varit så mycket enklare... 

  • Anonym (Longing)

    Ja tänk om man hade kunnat få göra det i sverige. Vi har ju tekniken, det görs ju här men endast vid särskilda genetiska sjukdomar. Finns det ingen svensk klinik som kan göra det svart, jag betalar bra ????

    Skämt och sido. Om man har fler än 2 av samma kön så borde man få göra det tycker jag. Men bara en gång. Det vore väl rimligt? Såklart får man betala för sig.

  • Dolceochgrabbarna

    Har haft tanken om en dotter i hela mitt och har 3 söner nu men är 39 och vpgar inte chansa på att det blir en dotter. Vill så gärna bli med i facebookgruppen. Har kollat med ivfcypern.se men inte gått längre än att maila dom

  • Anonym (TC)

    Hej!

    Hur gör man för att gå med i Facebook-gruppen? :)

    Tack för hjälpen!

  • Tora C

    Det finns en aktuell FB-grupp med och för svenskar vad gäller IVF/PDG, skicka mig ett meddelande så kan jag lägga till er!

    Allt gott,
    Tora

Svar på tråden PGD gender selection