• IceKitten

    14-årig dotter som har sex

    felicityporter skrev 2018-07-02 04:11:52 följande:

    Jag håller helt och hållet med dig i ditt sista stycke. Det första däremot har jag svårt att förstå hur du kunde tolka mitt inlägg på det viset? Jag vill inte pracka på halva mänskligheten ett specifikt sexliv.

    Däremot vill jag uppmuntra mina barn till att "hålla på sig" så länge det går. Att de inte måste ha sex bara för att "alla andra gör det" - och att det är okej att vänta. Trenden nu är ju att tjejer ska ha sex när och hur de vill, vilket gör att de lätt får dåligt självkänsla.


    Anledningen till att tjejerna får dålig självkänsla är att vi ena stunden säger "det är din kropp, ligg med vem och hur många du vill" för att nästa gång kalla dem slampa/hora/madrass/hål när de väl gör det. Samtidigt är det absolut heller inte ok för tjejen att vara för oerfaren utan någonstans finns det ett magiskt nummer för varje ålder...

    Folk bör få ligga som de själva vill utan krav på något av hållen.

    TS, snacka med din dotter igen om preventivmedel och hennes rätt till sin egna kropp. Jag har så många smarta vänner som av någon anledning verkar tycka kondomer är raketforskning. Det skadar säkerligen inte med lite uppfräschande info om graviditeter och könssjukdomar.
Svar på tråden 14-årig dotter som har sex