• XaHHa

    VARFÖR BLIR VI INTE GRAVIDA??! (20180707)

    2,5 år har vi försökt & ingen graviditet än. Vi är oförklarligt barnlösa, de hittar alltså inga fel på oss!

    Så mitt råd till dig är att inte stressa upp dig i onödan, även om det såklart är jobbigt för varje månad mensen kommer. Upp till ett år räknas som fullt normalt, Hr inget hänt innan dess så kan ni ansöka om utredning då :)

    Lycka till :)


    Oförklarligt barnlös sedan maj 2016
  • XaHHa
    Fanny1994 skrev 2018-07-08 22:37:33 följande:

    Tack snälla ni för pepptalk och även ni som varit med om samma sak och känner samma sak. Fint att ni delar med er! På något sätt känns det "lättare". Att det kanske inte är något fel på mig (oss). Utan att det KAN ta tid för vissa och tvärtom för andra. Vi alla är olika.

    Bara SJUKT JOBBIGT att vi fått veta inom loppet av en månad att tre av våra nära är gravida. Det värsta är att man inte kan bli glad (för deras skull...) man blir istället ännu mer ledsen.... ???


    Det är fullt normalt att känna avundsjuka när man själv kämpar och det är helt okej att vara ledsen! Barnlöshet är en kris man går genom.
    Oförklarligt barnlös sedan maj 2016
  • XaHHa
    Solen2 skrev 2018-07-08 23:48:47 följande:

    De kanske också försökt en tid. Dock inget som tyvärr pratar om. Men om man börjar göra det så berättar de flesta att det tagit flera månader och ibland flera år innan de blir gravida. Men som utomstående så tror man att ?alla blir gravida så lätt? fast man egentligen inte vet deras bakgrund/resa.

    Många som får försöka länge. Själva så försökte vi 2 år innan vi sökte hjälp. Och känner igen känslas av hopplöshet varje månad då mensen kommer. Är ju ett så tydligt tecken på att det inte lyckades denna månad heller. Man får bryta ihop lite och komma igen. Det tär på psyket och det är bra om du och din partner kan prata om detta öppet. Ofta känd det svårast för oss tjejer då mensen är ett så tydligt tecken för oss. Men även killen kan uppleva tiden som jobbig och påfrestande. Så man behöver verkligen ta hand om sin relation och prata om detta, så man kan stärka varandra.

    Lycka till!


    Var ditt meddelande till mig eller trådskaparen? :p För jag har själv kämpat i snart 2,5 år med första.
    Oförklarligt barnlös sedan maj 2016
  • XaHHa
    Solen2 skrev 2018-07-09 14:08:16 följande:

    Det var till trådskaparen. Ville bara ansluta till det du skrev om avundsjuka.


    Även om de andra paren försökt länge så kan man ändå känna avundsjuka. Har själv många i min närhet som kämpat och sedan lyckats. Jag är glad för deras skull men jag känner ändå avundsjuka & det är inte konstigt när man går genom en kris.
    Oförklarligt barnlös sedan maj 2016
Svar på tråden VARFÖR BLIR VI INTE GRAVIDA??! (20180707)