Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Hur ska regeringsbildningen gå till?

    CarinaL26 skrev 2018-07-23 22:35:26 följande:
    Den dag M pratar med SD slutar jag rösta på dem. Har röstat M 4 senaste valen men snack med SD och det stannar där.
    Så den absolut viktigaste valfrågan är om någon vågar drista sig till att samtala med ett visst parti. Då kanske jag kan få rekommendera Vänsterpartiet. Det enda av icke SD-partierna som har lite integritet och som med stor sannolikhet kommer att behålla den integriteten även efter valet.
  • nattuw
    Padirac skrev 2018-07-24 12:52:02 följande:
    Volk-retoriken var fast förankrad i nazismen för 100år sedan. Släpp sargen o möt nutiden
    Menar du att regeringsformen är nazistisk eller att den är förlegad och att makten numera utgår från etablissemanget?
  • nattuw
    Padirac skrev 2018-07-24 14:15:43 följande:
    Det är nazister och fascister som kört med retoriken att folket och de av folket utsedd ledaren.
     Vilket torde innebära att den svenska grundlagen, enligt dig, är nazistiskfascistisk eftersom den svenska grundlagen innehåller det, enligt dig, nazistiskfascistiska stycket om att makten utgår från folket och att folket utser sina ledare.
  • nattuw
    Padirac skrev 2018-07-26 12:38:04 följande:
    Nejdå, folkviljan är bara inte det SDsvansen och skrikhögern tror den är.  80% av befolkningen vill inte ha SD och deras syn på världen. 2/3 av ALLA tycker Sd är det vidrigaste partiet i Sveriges riksdag - där har vi folkviljanSolig
    Låt oss för skojs skull fortsätta på samma linje.

    Du anser att den som inte röstar på ett parti är emot det partiet.
    Du har skrivit att det är nazistfascistiskt att prata om folket och de av folket utsedda ledarna (som i grundlagen).

    En majoritet av svenska folket har inte röstat på MP och en majoritet av svenska folket har inte röstat på S. Så vi har då en regering som det svenska folket inte vill ha vilket är bra eftersom den då inte representerar folkviljan och därmed inte är nazistfascistisk.

    Om vi istället skulle få en majoritetsregering så skulle den kunna sägas representera folkviljan och därmed, fortfarande enligt dig, vara nazistfascistisk. Vi kan då konstatera att vi behöver SD i svensk politik för att balansera upp de båda politiska blocken så att inget av dem kan få majoritet och förvandlas till nazistfascister.

    Det leder oss då fram till slutsatsen att den som vill motverka nazistfascism bör lägga sin röst på SD.

    Tja det skulle ju kunna förklara fenomenet SD. De är en mur mot mörka krafter och det är därför alla pratar om dem men inte med dem. Vem vill prata med en mur? Den skall bara finnas där för att skydda oss. Här borde jag kanske lagt in någon sorts smiley som slutpunkt men det hoppar jag över.
  • nattuw
    Padirac skrev 2018-07-28 21:59:50 följande:
    Det är inte så att den vanlige medborgaren känner den rädsla du ger uttryck för - den rädsla som du trummat i dina närstående är en falsk rädsla. 

    mitti.se/nyheter/tensta-tryggare-an-du-tror/

    "Enligt en trygghetsundersökning från Södermalms stadsdelsnämnd slås det fast att invånarna där överskattar sin trygghet jämfört med hur många brott som faktiskt sker.

    I en trygghetsundersökning från organisationen Tryggare Sverige går det samtidigt att läsa att Tensta, där färre brott anmäls, upplevs som Sveriges otryggaste stadsdel av invånarna. Hur går det ihop?


    ? Upplevd trygghet och faktisk säkerhet är två olika saker. Jag är nog benägen att hålla med om att folk överskattar sin otrygghet i Tensta och Rinkeby, säger Per Granhällen.


    I stället för att fokusera på områden tror han att det är viktigt att fokusera på så kallade ?hotspots?, alltså de platser där brotten begås, och vad man kan göra för att förbättra just där."


    Det är säkert till stor tröst att någon tyckare som sitter lång från de områden vars innevånare känner otrygghet påstår att de inte har anledning att känna sig otrygga.
  • nattuw
    Padirac skrev 2018-07-29 07:13:20 följande:
    Ja, det är helt klart bättre än att SDsvansen sprider fake News om hur fruktansvärt läget är i landet då det helt uppenbarligen handlar om uppförstorade enstaka händelser. Frågan som ska ställas är vems nyttiga idioter de blivit?
    Jo det är ju så mycket bättre att sopa problemen under mattan än att ta tag i dem. För om man verkligen vill stoppa SD så är det bästa man kan göra att släta över alla problem. Det är ju trotts allt den vinnande taktiken som gjort att SD numera är i det närmaste marginaliserat. Eller hur det nu var...
  • nattuw
    Padirac skrev 2018-07-29 07:57:24 följande:
    Ja, det finns problem. Nej, det är inte så att allt är åt helvete. Nej, SD vinner inte sympatier för att felaktigt beskrivna problem sopas under mattan. Ja, SD vinner sympatier på fake News, propaganda och nyttiga idioter.
    Människors upplevelse av otrygghet är inte felaktigt beskrivna problem. De är en reell verklighet för de som känner sig otrygga. Att någon tyckare förringar deras otrygghet gör dem inte tryggare.

    Att du kallar de som känner sig otrygg för "nyttiga idioter" (inlägg #77) och anser att deras känsla av otrygghet är sekundär visar på en uppenbar empatibrist.
  • nattuw
    Arvid P skrev 2018-08-11 16:13:37 följande:
    Väldigt mycket handlar om SD. Varför är det så?
    För att övriga partier låtit det ske.

    Frågan är varför de låtit det ske. Varför har det blivit viktigare att anklaga andra för att vilja samarbeta med SD än att prata om vad som skall göras åt de problem som väljarna möter i vardagen. Kanske beror det på att de är rädda att ta upp obekväma frågor och istället, i konformitetens namn, valt en kortsiktigt enklare utväg.
  • nattuw
    Konstatera skrev 2018-11-17 00:29:49 följande:
    S kan sitta än lugnare i båten. Det är trots allt ingen katastrof även om de nu tvingas sätta sig i opposition i ett par år.
    Risken är att om S sätter sig i opposition så kommer en stor del av kärnväljarna att hinna dö.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2018-11-30 13:23:36 följande:

    Och för att (inte) underlätta saker och ting så går nu miljöpartisterna ut och kräver ministerposter. Annars röstar de nej.

    Och Vänsterpartiet kräver att få inflytande. Annars röstar DE nej. Och de har redan sagt nej till kraven på listorna från C och L.

    Så sammanfattningsvis:

    Stefan måste alltså acceptera de icke-förhandlingsbara kraven från C (och L) annars blir han inte statsminister.

    Han måste samtidigt få V att gå med på dessa krav som V redan sagt är oacceptabla.

    OCH han måste ge ministerposter till MP och ge dem inflytande över regeringens politik.

    En politik som ju skall bestämmas av C (och L).

    Som inte ens tänker sitta med i regeringen.

    Kan vi inte bara gå direkt till extravalet istället?


    Jag kom osökt att tänka på de gamla såpoperorna som var så populär på 1980-talet.
  • nattuw

    Enligt SVT har det börjat förberedas för nyval så att allt skall vara klart när den fjärde omröstningen misslyckas. Så svaret på rubrikfrågan blir nog att regeringsbildningen inte gick till.

  • nattuw
    den empatiska högern skrev 2018-12-31 14:40:43 följande:

    Varför skulle inte julskinka kunna fortsätta heta julskinka. Verkar ju obegripligt att byta namn på den bara för att tillfredställa en pk-opinion.

    Noterar att det ena vänstertrollet efter det andra försöker baktala de som inte tycker som vänsterextremisterna. Hade ni rent av kommit på flera nya nedsättande epitet? Det märks verkligen att ni saknar kapacitet att bedriva någon form av samtal.

    Taktiken går i stort ut på personangrepp och dravel. Sakinnehåll lyser med sin frånvaro.


    Det handlar nog inte så mycket om att tillfredsställa någon pk-opinion som en oförmåga att hantera verkliga samhällsproblem.
  • nattuw
    moderat såklart skrev 2018-07-20 11:06:21 följande:

    Efter valet 2018 kommer vi få en ny regering.


    Trådstarten kommer nog att få uppdateras till efter extravalet 2019 får vi inte heller en ny  regering.

    Socialdemokratins värsta mardröm är att SD släpps in i värmen. Det skulle för alltid punktera de socialdemokratiska maktambitionerna. Och när de inte kan bemöta SD med realpolitik så återstår bara karaktärsmord (befogat eller ej).

    Tyvärr så dras övriga partier med och den viktigaste (enda?) politiska fråga som verkligen engagerar våra politiker är hur de skall kunna motarbeta SD. Vilket är bra för Socialdemokratins maktanspråk men mindre bra för att bilda en regering som kan ta itu med de svårigheter som ligger framför oss.
  • nattuw
    Padirac skrev 2019-01-08 21:03:56 följande:
    Vi kan väl med 100% säkerhet säga att SD är ute ur leken den här mandatperioden.
    Man skall var försiktig med att skriva historien i förväg. Vi kan inte var säkra på hur denna mandatperiod kommer att utveckla sig eller hur de politiska efterverkningarna kommer att se ut innan det är över.
  • nattuw
    K Kalle skrev 2019-01-08 10:06:48 följande:
    S sitter med en ännu större popcornbägare.
    S har för mycket jobb med att tillskansa sig makten och på vägen även krossa alliansen för att hinna äta några popcorn. Däremot kan nog V göra SD sällskap och luta sig tillbaka med lite popcorn.
Svar på tråden Hur ska regeringsbildningen gå till?