Inlägg från: Utvandraren2 |Visa alla inlägg
  • Utvandraren2

    Julibebisar 2018

    LissaE; Hon kräktes mer i början när jag pumpade och hon åt för fort och för mkt. Hon kräks fortfarande mkt, men inte lika mkt när hon får en paus mellan portionerna så att säga. Har läst mig till att kräks rätt efter maten är pga överfull mage, medan kräks lite senare typ 40 min senare är pga reflux eller så. Vissa barn kräks mer än andra helt enkelt. Vi härdar ut och byter kläder/filtar/sängkläder...*suck* Blir bättre med tiden

  • Utvandraren2

    Kellie13; det låter som min väninnas problem. Hon ammade och ammade, men dottern bara skrek och skrek. De testade att ge ersättning i tillägg, och då gick det bättre. Hon tror att hon hade för lite mjölk. Tyvärr fick dottern ont i magen av ersättningen, så då blev det skrik för det istället.

    Usch, så tråkigt att läsa om era problem med bebisar som skriker. Man får ju så ont i hjärtat när de gör de, samtidigt som man blir galen när de aldrig slutar. Jag har jättetur, min dotters mage krånglar inte (förutom kräkandet).

  • Utvandraren2

    Jag blir så ledsen. Trodde verkligen inte att jag skulle bry mig om vikten, men det gör jag.

    Är 159 cm. Gick upp från 62 till 80 under graviditeten. Nu, åtta veckor senare väger jag 72. 8 ynka kilon och vågen verkar ha fastnat eller går UPPÅT! Och till råga på allt lös hud överallt. Ryggen är värst.

    Visserligen har jag haft ont i ryggen, så har hållt mig hemma och har inte fått träna någonting än pga ryggen. Har gått några korta promenader, men fick ont av dem med.

    Jag är sjukt hungrig hela tiden och försöker verkligen att äta sunt, men självdiciplinen är dålig när magen skriker. Jag gjorde en laddning rågmjölspiroger med ris som jag gick och smååt på, så det fungerade bra, men de tog snabbt slut.

    Jag åt en 400g biff med pot.gratäng och sallad här en dag. En timme senare åt jag två piroger. Min sambo är helt förfärad över hur mkt mat jag stoppar i mig, bra mkt mer än han och han är stor och har ett tungt fysiskt jobb.

    Har lagt mig nu men kan inte sova, magen skriker. Käkar havregrynsgröt till frukost och kvälksfika, men börjar bli trött på det nu.

    Det var veckans gnäll. Någon som känner igen sig eller har några tips på vad jag kan göra/äta?

  • Utvandraren2
    Lillflickan skrev 2018-09-02 19:21:35 följande:

    Smörgåstårta lät gott! Men bökigt att äta med bebis i famnen. Mat som går att äta med en hand och som inte droppar och kladdar är bäst.


    Haha, så sant! När jag skriver detta har jag precis fått i mig en dubbel portion havregröt med en bebis i knät. Tänk om det funnits ett grövre sugrör så man hade kunnat sörpla i sig gröten...

    Förresten är det helt hopplöst att äta med en bärsele på. Måste liksom ta tallriken helt fram till munnen...
  • Utvandraren2

    Jag pratade med en kroppsbyggare jag känner och fick några tips:

    Göra havregröten på vatten. Mjölk är aptitökande! Och jag som dricker 1 L om dagen!!! :O

    Cottage cheese och ägg. Och jordnötsmör på mackan eller i gröten.

  • Utvandraren2
    jennie08 skrev 2018-09-03 22:31:16 följande:

    Jag gör min havregrynsgröt på vatten men har ju alltid mjölk till. Kanske borde sluta med det då... blir ju så torrt då bara.

    Vad använder ni för blöjor? Jag använder libero touch men jag tycker de läcker så ofta när han bajsar. Oftast läcker det både längs benen och upp på ryggen. Idag bajsade han när han satt i babyskyddet och det läckte så mycket på sidan så det rann ner i bilbarnstolen och ut där bältesremmarna sitter och ner på bilstolen. Mindre kul!

    Vet inte hur jag ska få rent babyskyddet.


    Gröt: Precis, gröten blir så torr med bara vatten!

    Blöjor: Vi har använt libero den billigare sorten, inte touch. Har fungerat bra för oss. Blivit många läckage nu på sistonde, så gick upp till storlek 2 i söndags. Har endel ettor kvar, så använder dem bara när det inte är risk för bajs. Men det är såklart alltid då det händer!!! xD

    Bajsostrof: Jag köpte min stol begagnad och monterade av allt tyg och tvättade upp för hand och duschade av själva stolen. Det är lite meckigt, men det går. Är gjort för att kunna tvättas vid olyckor. På min (maxicosi) finns det video på youtube på hur man gör.
  • Utvandraren2
    Lillflickan skrev 2018-09-07 06:32:58 följande:

    Min tjej sov från kl ett till sex inatt! Längsta matuppehållet hittills!


    Grattis! Jag blev helt häpen här en natt när klockan visade 04:30 och inte 02:30. Våra små börjar bli stora! <3
  • Utvandraren2

    Min lilla tjej har börjat lägga sig på sidan och sen tillbaka på rygg allt oftare. När vi kom hem från bb hände det att hon rullade över på sidan ibland, men nu sker det flera gånger om dagen! Så söt! Pratar en massa ?glugggluggglu? med mig och med babygymmet. :)

  • Utvandraren2

    Jag äter som en häst och vågen smyger sakta uppåt. Gick ned efter förlossningen och nu går jag upp sakta, men dock upp. ;(

    Jag är också konstant sötsugen, men försöker att äta bra. Hade det inte varit för att jag vill bli gravid igen om ett år hade jag inte stressat med vikten, men jag vill inte väga 72 som nu när jag blir gravid igen. Jag är bara 160cm.

Svar på tråden Julibebisar 2018