Inlägg från: Utvandraren2 |Visa alla inlägg
  • Utvandraren2

    Julibebisar 2018

    Hon sov till sju! Vaknade för mat kl 1, 3 och 5 dock. Vanligtvis brukar hon somna om själv, men nu fick jag natta. Särskilt kl 5, men det gick! :)

  • Utvandraren2
    Kellie13 skrev 2018-11-09 17:14:46 följande:

    jo men det har blivit bättre med magen, han har inte kolik längre men fortfarande problem med gaser då han vill amma ibland typ hela dagarna. Nja på dagarna sover han kanske 1 timme som mest. Men ja måste berätta en grej som jag blev så glad för. Han har ju ratat flaskan vilket jag tycker har varit jättejobbigt då jag inte kan få nån hjälp av sambon på nätterna o sen plötsligt en dag så tog han bara den o jag blev ju såklart jätteglad. Sen köpte jag en pump och ut kom bara 1 ml på 1 timme så jag blev ju jätteledsen o besviken att ja inte kunde leverera mer, MEN efter andra dagen så rann det så nu kan han både ta flaskan plus att ja kan pumpa ut. Kanske inte låter som en stor grej men för mig e de det hehe.


    Det är ju jättebra, heja! :) Jag känner någon som fått ge ersättning i flera månader och fick plötsligt till det nu och helammar nu! Plötsligt händer det, det gäller att inte ge upp!
  • Utvandraren2

    Jag har läst mycket om platt bakhuvud, det rättar oftast till sig när bebisen börjar vända sig. Då vill de oftast ligga mer på mage.

    Lillan fick tid till fysioterapeut på fyramånaderskontrollen för att hon ville inte spänna nacken och dra sig upp från liggande. Reste sig bara upp med ryggen i båge. Sköterskan kallade in tom en kollega, då hon var osäker på vad hon skulle göra. Lillan har väldigt bra motorik på allt annat sa de, det var därför lite konstigt att hon inte kunde detta.

    Gissa vad hon gjorde på eftermiddagen samma dag? Och igår. Och idag! Hon skrattar jättemycket när man gör det. Nu gör hon tom små situps utan att jag håller i armarna! Hahaha. Får nog ringa och avboka fysion.

    Alla mina vänninor i mammagruppen har börjat med gröt och fruktmos till sina fyramånaders! Jag testade med fruktmos här en dag, och det tyckte hon var spännande. Men sen läste jag i en broschyr från Helsedirektoratet att man kan vänta med mat till sex månader ifall amning går bra. Och det gör den ju, så jag tänker vänta med mat. Däremot kan hon få smaka lite sås på fingret när vi sitter och äter. Frågade sköterskan på bvc och hon gav klartecken. Lillan är väldigt intresserad av vad vi äter, när hon sitter i knät följer hon den flygande smörgåsen/kaffekoppen med huvudet från bord till mun. :)

  • Utvandraren2

    Matförgiftning! Var väldigt dålig i natt. Lillan stenvägrade ersättning, pappan fick inte ens ge med sked.

    Tvättade tuttarna och la mig i sängen, så kom pappan och la dit henne så fick hon liggamma med minsta möjliga kontakt.

    Jag har inte sovit på hela natten. Plötsligt fick pappan ta fullt ansvar. Fin farsdagspresent! Jag har gått i karantän i ena badrummet, tur att vi har två.

    Sån tur att mjölken inte sinade! Sitter och häller i mig läsk och vatten nu.

  • Utvandraren2

    Behöver lite råd. Min dotter sover alltid bara max 30 min per sovpaus på dagtid. 1-2 pauser per dag, oftast en. Att få henne att somna på dagtid är alltid en kamp.

    Sover dock i vagnen om jag går med den, då kan hon sova i två timmar (så länge vagnen rullar)

    Hon sover bra på natten, sover 20-08 med mat var3:e timme.

    Idag la jag henne i sängen. Tog en lur jag med, för skulle ju bara vara i max en halvtimme. Nu var vi sovit i 1,5 t!! Hon fick bröstet och somnar om! Vad gör jag nu? Väcker henne?

  • Utvandraren2

    Hon sov i tio minuter till, vaknade av sig själv. Då tog jag upp henne. Sen sov hon en liten dupp kl 17 och somnade för kvällen 20:30. Så sömn föder verkligen sömn! Var mycket gladare med när hon var vaken.

    Jag har också lust att testa att låta henne sitta. Hon är jättestark säger alla mina mammavänner i mammagruppen. Hon sitter med stöd i soffan.

    Jag testade en smakis, men sen beslöt vi oss för att vänta. Är rädda att hon hellre vill ha mat. Vill helst helamma till minst 6 mnd. Hon är så otroligt intresserad när vi vuxna äter.

  • Utvandraren2

    Måste fråga om någon känner igen sig;

    Varje dag mellan kl 15-16 är det en väldigt needy bebis som ska upp i mammas famn. Ingenting annat som vanligtvis lockar duger. Idag ska vi bort nu på kvällen och jag höll på och natta henne i en timme. Hon somnade tillslut, men efter 15 minuter - ungefär kl 15, så vaknar hon och gråter. Sen är det gråtgråtgråt till kl 16, då brukar det lugna ner sig. Det är jobbigt att det är just den tiden på dagen jag skulle behöva ha händerna fria att få laga mat. Sele kan jag inte ha, har för dålig rygg.

  • Utvandraren2

    Nu har jag varit och SIMMAT! :)

    Tredje bebispausen på fem månader. Första där pappan hållt ställningarna. Det gick galant. Köpte ett halvårskort i simhallen, tänker gå en gång i veckan, mer är bara en bonus. Det var jätteskönt att simma, inte så påfrestande för lederna och jag känner att det nog kommer att kännas i ryggen i morgon. På ett bra sätt!

  • Utvandraren2

    Hej alla! Idag gav jag Lillan gröt för första gången. Hon blir 6 månader på nyårsdagen, men passar på nu när vi båda är lediga ifall det blir magtrubbel. Hon har nästan inte fått några smakisar heller. Var otroligt glad och nyfiken på att äntligen få smaka på mat. Men hur mycket ska man ge? Vågade bara ge två msk, tänkte skynda långsamt.

    Frågade på bvc om sittande, de sa att bebisar ska inte sitta mer än några sekunder innan de lär sig sitta självmant. Ryggen kan skadas.

  • Utvandraren2

    Jag testade ju lite gröt, men hon sov inte bättre av det. Märkte ingen skillnad alls på något. Gav gröt motsvarande två tsk grötpulver. Funderar på att fortsätta helamma och bara ge ytterst små smakportioner.

Svar på tråden Julibebisar 2018