Inlägg från: Utvandraren2 |Visa alla inlägg
  • Utvandraren2

    Julibebisar 2018

    Jag var också till bvc idag på eget initiativ för att väga henne. Hon har gått upp 150g/vecka de senaste två veckorna så jag ska börja ha bättre koll nu känner jag. Nästan alla mina mamma-väninnor måste tilläggsmata med ersättning nu, hoppas att jag slipper det.

    Vi är lite lätt förkylda jag och bebisen, får hoppas att hon är bättre imorgon.

    Hon är jättelätt att ha att göra med. Ligger i babygymmet i hela 40 minuter ibland. Somnar där ibland med. Babysittern fungerar också bra ibland, då kollar hon in mig när jag lagar mat. Brukar dansa lite och veva med armarna. Då tittar hon med stora ögon. Sätter jag henne i bärselen somnar hon alltid direkt.

    Tycker hon är med på ett annat sätt nu de senaste två veckorna. Hon äter på händerna och tror hon kommer att upptäcka dem närsomhelst nu. Igår slog hon lite för många ggr på en leksak i babygymmet för att det skulle vara slumpen. Så mkt som händer nu, så spännande!

    Hungrig igen efter tre timmar?! Om det ändå vore så väl... Har iaf gjort rejält med rispiroger nu som jag småäter på. Låg egentligen och sov nu, men vaknade och var jättehungrig, så sambon kom till sängen med en skål gröt. Nu är jag mätt igen och ska sova :)

  • Utvandraren2

    Oj, jag har ramlat ur tråden lite. Här blir tjejen 3 månader imorgon! Det händer så mkt nu! Ätandet på händerna övergick i att medvetet slå på leksaker och skratta till högt.

    Antal timmar sömn per dygn har jag inte koll på. Nattning när hon blir grinig runt 20-21. Sover oftast 22-10 +\- en timme. Äter ca var tredje timme på natten. Låter det normalt?

    Hon gnäller nästan ingenting, det är alltid antingen våt blöja, hunger, övertrött eller vill bli buren. Har inte märkt av något magont eller så. Bvc har inte anmärkt på ngt heller, så jag antar att vi gör rätt. Nacken behöver vi inte stödja längre, men håller handen beredd iaf. Mammahjärtat går sönder av lycka när hon ligger i vaggan/gymmet och jollrar och skrattar! :)

  • Utvandraren2

    Nu var vi precis på tremånaderskontroll. Fick rotavaccin och två stick i låren. ;(

    Hon skrek i högan sky, men lugnade ner sig snabbt. Tom sjuksyster sa att det var väldigt lite skrik. Jag blir ju orolig om jag gjort något fel, hon är så lite ledsen jämfört med mina väninnors bebisar som är lika gamla. De kan inte bli med på kafe och shopping, för babyn börjar gråta och de får inte stopp på det. Min tjej ligger nöjd i vagnen i timmar! Gnäller till efter en stund, och då ammar jag och byter blöja, sen somnar hon igen. Hon älskar vagn och bil och att bli buren. Hon tycker INTE om när hon inte ser mig, men så länge jag är nära går det bra.

    Har jag bara en ovanligt lugn bebis?

    Fick en ny sjuksyster idag, för ?min? var sjuk. Hon var så mkt bättre! Förklarade saker och sa vad vi måste öva på.

    Hoppas lillan inte får feber nu. Sist gick det så bra. Åker till Sverige på söndag, ska stanna upp till en månad (beroende på hur sambon klarar sig utan oss) ;)

  • Utvandraren2

    Hej alla! Nu har vi varit här i Sverige i tre veckor. Blir här en vecka till. Lite tråkigt för pappan, men han har fått supermkt gjort på huset och han vet att mormor och morfar är stormförtjusta över att ha fått ha barnbarnet hos sig en hel månad!

    Skulle åkt hem i helgen, men så fick hon sin första förkylning. Har burit henne mycket i selen, den har varit fantastiskt bra att ha. Eftersom hon är upprest då får hon inte så mkt slem i halsen.

    Ni som är förstagångsmammor, får ni gjort något hemma på dagarna? Jag hinner tvätta lite tvätt, men det är ungefär allt.

    När vi varit här i Sverige nu har vi gått upp tidigare på morgonen och sovit middag. Då har jag fått lite egentid, men då är det jättesvårt att lägga henne, och jag är jättetrött och sover middag när hon sover.

    När vi istället går upp kl 10-11 blir det inte så mkt soving på dagen, men det är läggdags kl 20 och det går snabbt och lätt. Hon sover några korta lurar på dagen, och jag behöver inte sova middag.

    Det känns som att det är fel, eftersom vårt samhälle är byggt för att man ska vara uppe med tuppen...

    Hur gör ni?

  • Utvandraren2

    Vilken skillnad den minsta detaljer gör! Upptäcker det hela tiden. Fick tips av min mamma att hålla henne annorlunda när jag ammar och nu spyr hon inte alls lika mycket! Sen är det så små detaljer som bestämmer om hon somnar kl 20 eller kl 22 (efter skrik och gråt). Typ om hon har en för tjock pyjamas på sig, för tjockt täcke, för mörkt, för ljust, etc.

    Kom hem från Sverige igår, varit där en månad! Det kändes bra, så fick mormor och morfar en rejäl bebisdos! :)

  • Utvandraren2

    Vilken skillnad den minsta detaljer gör! Upptäcker det hela tiden. Fick tips av min mamma att hålla henne annorlunda när jag ammar och nu spyr hon inte alls lika mycket! Sen är det så små detaljer som bestämmer om hon somnar kl 20 eller kl 22 (efter skrik och gråt). Typ om hon har en för tjock pyjamas på sig, för tjockt täcke, för mörkt, för ljust, etc.

    Kom hem från Sverige igår, varit där en månad! Det kändes bra, så fick mormor och morfar en rejäl bebisdos! :)

  • Utvandraren2

    Vi har ju precis blivit klara med badrumsrenoveringen. Vi köpte ett extra långt badkar, 170cm. Det finns ända upp till 180. Vi är ganska korta jag och min karl, så de extra 10 cm mot ett standardkar gör jättemycket. Badade med lillan igår, skitmysigt. Mycket enklare och säkrare än i babybadkaret. Och bättre för min rygg. Så kom pappan och tog upp och torkade och nattade henne, så fick morsan bada lite själv en stund. Guld!

  • Utvandraren2
    LissaE skrev 2018-11-05 15:29:21 följande:

    Hej! Skönt att läsa att vi sliter med ungefär samma saker :) Otto vägde vid 3 månader 8850 g och 65.5 cm. Han är en rejäl kille. Ska hälsa honom att vissa bebisar bara bajsar en gång i veckan för han sliter med bajs iaf 3 ggr/dag. Och ammar hela nätterna. Kanske sover han 3 timmar en gång per natt utan att ha bröstet. Sen ligger han och snuttar. Tack och lov sover jag ändå och är relativt pigg. Vi har kämpat med sjalar och selar för att kunna göra något vettigt på dagarna, nu äntligen acceptera han dem ute iaf. Vi bytte till en up&go-blöja och då funkar det fint. Så vi är ute och går en hel del (han gillar inte när man står still). Och när han sover så kan jag fixa hela stallet. Jag har haft lite jobbigt med just det, totalt oflexibibelt. Otto hatar att åka bil och att gå i butiker. Då skriker han mest hela tiden. Sen kräver han ständig underhållning så vi cirkulerar vid olika ?stationer? med ca stopp på ungefär 7 minuter ex babygymmet, babysittern, bok, jollra i badrummet. Jag bär min lille klump mest hela dagarna. Han somnar 18-18.30 och vill upp 05-05.30 sen somnar han igen vid 7. Jag brukar lägga mig astidigt så jag får lite sammanhängande sömn innan puppandet börjar.

    Jag försöker verkligen ta tillvara på allt men inte njuter jag hela dagarna som folk tycks tro att man ska göra, älskar ni den här tiden? Första barnet så jag vet ju egentligen inte vad som väntar men kanske att pappan blir lite mer accepterad så jag kan rida utan att ha mobilen på högsta volym och vara orolig att behöva skynda hem. Just nu är jag såååå överdrivet lycklig över att han vill vara i selarna så jag kan greja i stallet och röra på mig. Berätta gärna vad ni roar era bebisar med om dagarna, kanske kan vi lägga till en station i vårt program :) ;)


    Här går underhållningskravet i perioder. Som idag, har inte fått gjort ett smack härhemma än att värma färdig matlåda till mig själv. Och frukost imorse. Jag som skulle laga mat till sambon nu när han kommer hem från jobbet. Just nu sitter hon i babysittern och leker. Men hörde en prutt, och hör att hin klämmer, så nu var min två-minuters paus slut, dags att byta blöja! (Igen, fjärde bajsblöjan idag. Hon har nog lite ont i magen idag, är nog därför hon är så mammig)
  • Utvandraren2

    Idag vände hon sig på mage själv!!! Jag värmde mat och hade ryggen till babygymet, när jag tittade till henne låg hon på armbågarna som inget hade hänt!! Hon har ju varit på gång en stund, men har alltid behövt en liten putt.

    Som om inte det var nog, så tog hon nappen när jag höll i den och stoppade in den i sin egen mun!! Hon fick prova många gånger, men tillslut gick det! Hon gjorde det fem gånger!

    :O

    Idag blev det tillslut fem bajsblöjor och en grinig bebis. Hon hade nog lite ont i magen. Jag kom på att jag åt ju en ny maträtt igår. Så ska inte äta den mer. Blev lite gasig i magen själv av den :S

    Det blev sent i säng för både bebis och morsan idag, hon somnade halv tio. Men nu har jag både fått handlat och städat. Tack och lov för att affären är öppen till 23!

  • Utvandraren2

    Igår somnade lillan kl 19 och jag hade inte hjärta att väcka henne. Så hon vaknade pigg klockan 5. Idag har det varit utvecklingsdag = grinigt och klängigt. 15 min sömn på hela dagen trots mitt vyssande. Kl 17 gav hon efter för sömnen. Har fortfarande inte hjärta att dra upp henne ur sängen. Får sehur länge jag får sova nu. Får jag sova till fem är jag nöjd. :)

Svar på tråden Julibebisar 2018