Inlägg från: Kellie13 |Visa alla inlägg
  • Kellie13

    Julibebisar 2018

    Utvandraren2 skrev 2018-12-28 21:28:09 följande:

    Hej alla! Idag gav jag Lillan gröt för första gången. Hon blir 6 månader på nyårsdagen, men passar på nu när vi båda är lediga ifall det blir magtrubbel. Hon har nästan inte fått några smakisar heller. Var otroligt glad och nyfiken på att äntligen få smaka på mat. Men hur mycket ska man ge? Vågade bara ge två msk, tänkte skynda långsamt.

    Frågade på bvc om sittande, de sa att bebisar ska inte sitta mer än några sekunder innan de lär sig sitta självmant. Ryggen kan skadas.


    i förrgår så satt Milo i 13 sekunder i sängen själv helt utan stöd, blev stolt hehe
  • Kellie13
    jennie08 skrev 2019-01-02 11:31:09 följande:

    God Fortsättning :)

    Hur har alla det?

    Här är det lite kämpigt. E gnäller för det mesta när vi är hemma. Vill inte ligga på golvet, inte babysittern, inte sitta i famnen. Vill gärna att någon leker hela hans vakna tid. Min rygg pallar inte att bära. Sömnen är kastrof, han vaknar minst en gång i timmen HELA natten och från kl 05.30 cirka vaknar han i stort sett varje gång jag lägger ner honom och vill ha bröstet. Han kan sova kanske 15-20 minuter mellan matningarna om jag har tur. Med andra ord så är jag trött. På dagarna somnar han inte om han inte får somna i famnen. Han kan somna i vagnen ute om jag går på en promenad. Men jag skulle går a vilja att han sover i sängen så jag kan passa på att vila samtidigt.

    Han åkte dessutom på magsjuka och vart riktigt dålig. Som tur var så vände det ganska snabbt.

    Jag läste i appen att han befinner sig mitt i en utvecklingsfas och det kan ju stämma.

    Hehe - negativt inlägg men det är lite så det är just nu...


    Det e precis så med Milo på nätterna! Nu vaknar han varje timme typ. Man blir galen för man får så lite sömn! Ibland tror jag att ja ska gå sönder för att jag e så trött! Hoppas det vänder snart!. Jag misstänker att det kan vara tänderna som spökar då han börjar få dom nu.
  • Kellie13
    jennie08 skrev 2019-01-03 22:16:49 följande:
    Eftersom jag ammar så mycket så hoppas jag att det dröjer lite innan Edward får tänder. Försökte kolla i munnen på honom men jag kan inte se att det är tänder på G. Men han dreglar rejält mycket så det kanske kommer snart.

    Hur går det för era små med maten?

    Här känns det som att vi tagit ett steg tillbaka. E vill inte ha någonting som har purekonsistens öht. Nu vägrar han gröt och han bara ryser när jag försöker ge honom mango-, katrinplommon - eller päronpure. Funderar på att försöka ge honom lite ersättning till kvällen för att se om han sover lite bättre. Men han har ju vägrat flaska tidigare så det kommer säkert inte fungera. Men jag kan ju alltid pröva.
    Ok, jag ammar oxå fortfarande men än känner  jag inte hans tand men däremot om han biter tag i mitt finger, aj! då känns den hehe. Ja nu var det ett tag sen jag provade att ge honom just "mat" men han har fått gröt o yoghurt o det verkar han gillar, speciellt yoghurt! Ok, Milo tar flaskan och får ersättning på kvällen och natten men han vaknar endå varje timme nuförtiden. Suck! Sista gången han vaknar är ca kl 4-5 och då e han kalaspigg. Då e det ingen ide att försöka få honom att somna om utan man får glatt acceptera läget och se glad ut hehe.
  • Kellie13
    jennie08 skrev 2019-01-03 22:16:49 följande:
    Eftersom jag ammar så mycket så hoppas jag att det dröjer lite innan Edward får tänder. Försökte kolla i munnen på honom men jag kan inte se att det är tänder på G. Men han dreglar rejält mycket så det kanske kommer snart.

    Hur går det för era små med maten?

    Här känns det som att vi tagit ett steg tillbaka. E vill inte ha någonting som har purekonsistens öht. Nu vägrar han gröt och han bara ryser när jag försöker ge honom mango-, katrinplommon - eller päronpure. Funderar på att försöka ge honom lite ersättning till kvällen för att se om han sover lite bättre. Men han har ju vägrat flaska tidigare så det kommer säkert inte fungera. Men jag kan ju alltid pröva.
    Vi provade att ge honom majskrok igår o det verkar han gilla.
  • Kellie13
    LissaE skrev 2019-01-14 20:09:17 följande:

    Herregud. Är det någon som har problem med bitande bebis? Han har börjat bita mig igen och skrattar när jag säger till honom. Hur gör man?


    jepp nu har Milo börjat bita och suga hårt i brösten och det gör så förbannat ont! Speciellt nu när jag e sjuk så e man ju extra känslig i kroppen så igår när ja ammade så bet han mig och jag skrek högt för att det gjorde så ont o då blev han så rädd så han började gråta, stackarn!
  • Kellie13
    jennie08 skrev 2019-01-28 11:38:20 följande:

    Alltså jag måste få skriva av mig lite men jag blir så trött på att E är så gnällig hela tiden. Min två andra barn var små solstrålar hela bebistiden så den här typen av gnällbebis är jag inte van vid. Han gnäller och skriker och ingenting är bra.

    Han var ju inte alls så här från början utan började gnälla vid 4 1/2 - 5 månader. Nu den senaste veckan har allt eskalerat. Han verkar inte ha ont, inga tänder verkar vara på g utan han bara är missnöjd. Och nu extremt mammig på det. Jag försöker ju så gott det går att tillfredsställa hans närhetsbehov men han är ju så tung och min rygg pallar inte.

    Jag förstår att det bara är att acceptera att han är så här och jag kan ju inte göra så mycket. Men hans gnäll tar kålen på mig.


    mm jag vet precis hur det e! Milo har börjat att vara gnällig och vill knappt göra nått längre! Men i hans fall är det nog tänderna som han håller på och få så han får faktiskt alvedon och det hjälper lite, men man kan ju inte ge det varje dag heller. Inge kul med missnöjda bebisar! Och ibland tror jag att det emagen som krånglar, han får ju både mat och ammas och nu har han inte bajsat på 1 vecka typ.
  • Kellie13
    LissaE skrev 2019-02-01 09:16:41 följande:

    Hur mycket sover era bebisar?

    O sover till 6.30-7.30 sen 30 min runt 1,5 h senare. Nästa ca 30-45 min runt 10.30-11. Sen långsover han två timmar vid 13-14-tiden. Sen en kortis (30 min) runt 17-18. Han lägger sig 19-20.


    Vi har haft jätteproblem med Milos sömn. Han har alltid sovit dåligt sen han föddes. När han var 1 månad typ så kunde han va vaken från kl 12 på natten till kl 1 på dagen. Nu har det blivit lite bättre. (han e nu 6 mån) Nu somnar han 19-20 på kvällen o vaknar 5 gånger kanske tills kl e 12 på natten (drömmer antagligen) o sen så vaknar han 2-3 gånger efter det och sen e han kalaspiggtyp vid 4 eller 5. så vetefan hur man har stått ut med denna sömnbrist!
  • Kellie13
    Iowhannah skrev 2019-02-01 10:55:46 följande:

    Gällande sömnen så vet jag faktiskt inte. Hon har varit förkyld rätt länge nu men det verkar ändå som att hon håller på sina gamla rutiner och sover ca 20-0430, äter, sover till ca 07/08 (eller när storebror råkar väcka henne).


    Asså menar du seriöst att din dotter sover från kl 8 på kvällen till halv 5 på morgonen? åh herregud vilken lyx! Kan bara gratulera!
  • Kellie13
    jennie08 skrev 2019-02-01 14:12:38 följande:

    Hur ofta äter era små på natten? Tycker att E vaknar allt för ofta och vill amma. Han ger sig inte heller förrän han får bröstet. Men en genomsnittsnatt kanske jag ammar 7-8 ggr.

    Vet inte riktigt om jag bara ska låta det vara eller om jag ska försöka göra något åt det. Och isåfall vad jag ska göra. Han vill ju inte ha napp på natten och flaska med ersättning vägrar han.

    Har ni några tips?


    Milo både ammar och tar ersättning, men när jag ger ersättning så tar han bara halva flaskan och sen vill han amma, han vet ju att jag har bröstet som inte pappa har, för när pappa ger flaskan så dricker han upp nästan allt o somnar fort. Några tips har jag tyvärr inte förutom att, om jag vore i din sits så e det bara att amma på, allt för att slippa skrik och vara vaken längre än nödvändigt hehe.
  • Kellie13
    Iowhannah skrev 2019-02-02 22:36:02 följande:
    Ja, vi har skattat oss lyckliga med barn som gillar att sova. Hennes bror sover lätt 12-13 timmar i sträck och har gjort det sedan har var runt året.
    ja det e ju underbart hehe.
  • Kellie13
    Iowhannah skrev 2019-02-03 21:21:02 följande:

    Alice har börjat äta mer och mer vanlig mat. I dag åt hon, utöver kvällsflaskan, bara en halv flaska ersättning. I övrigt bara vanlig mat. Jag kan tycka att det går lite fort men samtidigt så gillar hon mat och hennes mage gör det också. Förmodligen är det bara vetskapen om att hon blir större som skaver, jag vill att hon ska fortsätta vara min lilla bebis länge!

    Är det någons bebis som kryper/ålar än? Vi är så dåliga på att lägga henne på mage så det känns som att hon inte får öva tillräckligt :/


    Samma här, vi e oxå dåliga på att han ska få ligga på mage och träna, dessutom tycker han inte om det heller.
  • Kellie13
    Iowhannah skrev 2019-02-05 20:25:05 följande:
    Det låter ju verkligen som att det är på gång iaf!

    Alice behöver inte så mycket uppsikt när hon sitter längre, nu vågar jag sätta henne på golvet utan att vara nervös. För bara en vecka sedan så lade jag flera kuddar runt henne när hon satt på golvet men nu kan hon både ta emot med händerna och dra sig upp med ryggmusklerna när hon faller framåt. Mitt tips är helt enkelt att lägga kuddar eller ihoprullade filtar runt honom tills han sitter säkert.
    Milo kan oxå sitta helt själv men sån hönsmorsa som man är så vågar ja inte lämna honom själv, men i sängen sitter han till och med stadigt, vilket borde vara svårare då det är mjukt. Jag får nog vänta en månad till innan jag vågar sätta mig lite längre bort hehe.
  • Kellie13
    jennie08 skrev 2019-02-17 07:44:29 följande:
    Nej men stackars liten. Jobbigt att vara sjuk när man är så ofta. Inget att göra åt såklart men minns själv hur det var med dottern som också blev smittad med förskolevirus var och varannan vecka. När hon precis blivit frisk ja då var det daga för ny sjuka. Det enda positiva som jag kan komma på när jag tänker tillbaka det var att hon faktiskt inte var lika sjuk så ofta när hon väl började på förskolan som storebror. Han var ju aldrig sjuk som bebis men sjuk varannan vecka hela första året efter att han börjat på förskolan.

    Edward har klarat sig bra och har bara varit förkyld 1 gång så det skår väl tillbaka sen när han väl börjar på förskolan. Hehe

    Har ni ställt era barn i kö till förskolan?

    Annars är det lugnt hos oss. Vi njuter av de härliga dagarna. Sol sol sol. Älskart!
    jepp och Milo har fått plats på dotterns förskola, precis som vi ville ha det. Förskolan ligger på våran gård så det e nära och bra hehe.
  • Kellie13
    LissaE skrev 2019-03-21 14:28:03 följande:

    Hej! Hur har ni det med era små? Min kille kryper snabbt och hela tiden. Han är så nöjd. Dock sover han katastrofdåligt. Han har ju snuttat på mig hela tiden innan men nu bökar han och skriker, vänder sig om, sätter sig upp. Och jag har fortfarande inte listat ut om han ens är vaken. Jag är SÅ trött. Som att 8 månaders sömnbrist kom ikapp iom hans stökiga nätter sista veckorna. Längtar till helg när min man kan gå upp med honom och jag ligga kvar ett tag, själv och ifred. En bra sak är att han hellre väljer att sova i vagnen på dagtid än att ligga och snutta på mig. Önskar att jag kunde få ro och lägga mig den stunden men misslyckas varje dag. Som att jag är stressad över att han snart vaknar. Och måste njuta av att bara vara ifred. Så dumt.

    Han är en tokglad prick på sin vakna tid det är så härligt!

    Tror att han har flera tänder på g. Hur många har era? Vad ger ni dem att äta nu? :)


    min son är 8 månader och har 4 tänder. Jag mosar egen mat och köper burkmat, till frukost får han yoghurt som han älskar! Men nu har han varit sjuk ett bra tag så vi har inte gett han vanlig mat på rätt länge, bara yoghurt.
  • Kellie13
    LissaE skrev 2019-03-21 14:28:03 följande:

    Hej! Hur har ni det med era små? Min kille kryper snabbt och hela tiden. Han är så nöjd. Dock sover han katastrofdåligt. Han har ju snuttat på mig hela tiden innan men nu bökar han och skriker, vänder sig om, sätter sig upp. Och jag har fortfarande inte listat ut om han ens är vaken. Jag är SÅ trött. Som att 8 månaders sömnbrist kom ikapp iom hans stökiga nätter sista veckorna. Längtar till helg när min man kan gå upp med honom och jag ligga kvar ett tag, själv och ifred. En bra sak är att han hellre väljer att sova i vagnen på dagtid än att ligga och snutta på mig. Önskar att jag kunde få ro och lägga mig den stunden men misslyckas varje dag. Som att jag är stressad över att han snart vaknar. Och måste njuta av att bara vara ifred. Så dumt.

    Han är en tokglad prick på sin vakna tid det är så härligt!

    Tror att han har flera tänder på g. Hur många har era? Vad ger ni dem att äta nu? :)


    Milo kan inte krypa än men man märker att han är otroligt stark i kroppen, han ställer sig liksom på knäna som att han ska ställa sig upp (typ gungar fram o tillbaka) o sen kan han ramla ihop och han blir då så frustrerad att han inte klarar att ställa sig upp och börjar då skrika. Känner på mig att han kommer börja gå och hoppa över krypandet men vi får se. Annars e nätterna förjävliga för min stackars sambo eftersom det e han som e pappaledig får han gå upp på nätterna och Milo vaknar var och varannan timme! Men jag vet hur d känns för det var likadant när jag var hemma. Tycker det e sååå skönt att ha börjat jobba igen så man får sova på nätterna! Visst jag får gå upp några gånger o säga till sambon att han skriker för han e så slutkörd att han inte vaknar av hans skrik men sen kan jag ju gå å lägga mig igen.
    LissaE skrev 2019-03-21 14:28:03 följande:

    Hej! Hur har ni det med era små? Min kille kryper snabbt och hela tiden. Han är så nöjd. Dock sover han katastrofdåligt. Han har ju snuttat på mig hela tiden innan men nu bökar han och skriker, vänder sig om, sätter sig upp. Och jag har fortfarande inte listat ut om han ens är vaken. Jag är SÅ trött. Som att 8 månaders sömnbrist kom ikapp iom hans stökiga nätter sista veckorna. Längtar till helg när min man kan gå upp med honom och jag ligga kvar ett tag, själv och ifred. En bra sak är att han hellre väljer att sova i vagnen på dagtid än att ligga och snutta på mig. Önskar att jag kunde få ro och lägga mig den stunden men misslyckas varje dag. Som att jag är stressad över att han snart vaknar. Och måste njuta av att bara vara ifred. Så dumt.

    Han är en tokglad prick på sin vakna tid det är så härligt!

    Tror att han har flera tänder på g. Hur många har era? Vad ger ni dem att äta nu? :)


    min son är 8 månader och har 4 tänder. Jag mosar egen mat och köper burkmat, till frukost får han yoghurt som han älskar! Men nu har han varit sjuk ett bra tag så vi har inte gett han vanlig mat på rätt länge, bara yoghurt.
  • Kellie13
    jennie08 skrev 2019-03-24 07:20:10 följande:
    Har ni gått över till välling eller kör ni ersättning? E vägrar flaska men det vore skönt om han kunde vänja sig vid att kunna äta något annat än bröstmjölk på natten. Så pappan kan ta honom ibland.
    Jo det måste vara jobbigt när han vägrar flaskan. Vi kör på ersättning men vill att han ska börja dricka välling faktiskt, köpte majsvälling en gång men det var inte populärt så ska köpa vanlig välling nästa gång.
  • Kellie13

    Det där med att krypa, jag väntade och väntade på att Milo skulle börja krypa och jag tänkte vad sen han är, men nu har jag märkt att han hoppade över krypandet helt och kan nu stå upp i soffan om han håller i sig med en hand så styrkan finns men balansen e lite sisådär med men tror han kommer kunna stå utan stöd när som helst. Men en annan grej som jag tänkte fråga er om, Milo har börjat vägra att äta mat! Han åt burkmat förut utan problem men nu så fort man kommer med skeden till munnen så ryser han till och vänder bort huvudet och försöker man ett tag så blir han irriterad och börja skrika. Han vill verkligen inte ha mat längre! Det jag får i honom som han fullkomligt älskar är yoghurt blandat med banan. Annars e det bara ersättning nu som han tar. Har även lagt fram mat framför honom så att han ska ta själv och stoppa i munnen men han vill inte, utan han känner bara på det. Allt annat än mat stoppar han i munnen. Börjar bli smått desperat och undrar vad som e fel? va tror ni? Kommer det att ge med sig snart?

  • Kellie13
    jennie08 skrev 2019-05-12 19:51:49 följande:
    Edward är likadan. Han blev sjuk för ca 2 veckor sen och har sen dess nästan slutat äta. Vill bara amma. Om jag har tur får jag i honom 1 burk på en dag. Men sen är det bara amma på.
    ok en burk per dag? oj, Jag brukar ge Milo bara ett mål mat per dag och då blir det i bästa fall en halv burk som han äter. Han e ju som sagt inte så intresserad av mat, men nu 2 dagar i rad så har han ätit! Tänk att man kan bli så glad för så lite hehe.
Svar på tråden Julibebisar 2018