Inlägg från: MeandHim |Visa alla inlägg
  • MeandHim

    Britax Smile 2 eller Emmaljunga NXT90?

    Du får mer vagn för pengarna om du köper en Emmaljunga. Enligt mig iaf :)

  • MeandHim

    Tänk även på babybasen, om du vill kunna sätta den på chassit. En britaxbas passar tex inte på ett EM chassi. Britax stolarna är tyvärr inte lika säkra som tex Besafe, Cybex osv.

  • MeandHim
    Amealamin skrev 2018-08-04 12:58:07 följande:

    Hur är Britax babyskydd inte lika säkra menar du? Att det skiljer i vikt, smidighet och så det stämmer ju. Men just säkerheten har jag inte hört skulle vara sämre.

    Mitt babyskydd, Britax Primo, är tyngre och klumpigare än många på marknaden.

    Men jag visste inte om att de inte var lika säkra. Det har fått bra betyg på många bäst-i-test sidor ser jag när jag googlar lite snabbt.

    Dock stämmer det ju inte att du inte kan ha tex ett Britax babyskydd på en Emmaljunga NXT90, det ser ut att funka fint att mixa lite som man vill.

    www.kopbarnvagn.se/sv/artiklar/emmaljunga-2019-nxt-bilstolsadapter-britax.html


    Du KAN ha ett britax babyskydd på enEM men då måste du ha dubbla adaptrar och då blir det ganska svajigt så inget som rekommenderas.

    Om jag säger såhär, en kille från britax tog med sig en stol och åkte till kina, gjorde en exakt kopia och döpte den sen till axkid.... resten kan du nog räkna ut :)

    Det som skiljer är dels komforten för barnet och dels är en britax stol mest plastig om du jämför uppe vid huvudet, tyg och plast. Kollar du tex Besafe så är dom mkt mer solida med frigolit. Gå till tex BABYA/Babyproffsen och be dom visa dig och jämföra :)
Svar på tråden Britax Smile 2 eller Emmaljunga NXT90?