Inlägg från: Anonym (Stressad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stressad)

    Två inkonklusiva svar på NIPT pga för lite DNA

    Fick precis svar att även mitt andra prov innehöll för lite fetalt DNA. Hur har det gått för er andra? Jag ska såklart göra fvp. Mår verkligen dåligt just nu. :(

  • Anonym (Stressad)

    Fick precis svar att även mitt andra prov innehöll för lite fetalt DNA. Hur har det gått för er andra? Jag ska såklart göra fvp. Mår verkligen dåligt just nu. :(

  • Anonym (Stressad)
    Anonym (Väntar på svar) skrev 2020-07-16 19:29:32 följande:

    Hur gick det för dig? Har du fått svar? jag gjorde fvp och kommer vara tvungen att vänta 2-3 veckor på svar... 


    Jag ska göra fvp nästa vecka. Men svaret ska bara ta max nio dagar sa de. Vi får lida ihop, du och jag! Hoppas du får ett bra svar!
  • Anonym (Stressad)
    Anonym (Väntar på svar) skrev 2020-07-16 19:48:22 följande:

    Vilken vecka är du i? Är det den fullständiga analysen som ta 9 dagar? ja, jag håller tummarna för oss båda. Förstår precis vad du går igenom. 


    Är 14+3. Ska ta det på 15+2. Ska tas tidigast 15+0.
  • Anonym (Stressad)

    Blir inte fullständig analys förstod jag det som, men blir koll av T13,18,21 samt könskromosomfel.

  • Anonym (Stressad)
    Anonym (Väntar på svar) skrev 2020-07-25 18:46:23 följande:

    Har du hört något? 


    Nej, förväntar svar tidigast onsdag nästa vecka, senast fredag. Du då, har du hört något?
  • Anonym (Stressad)

    Har du hört ngt, ?Väntar på svar?? Jag ringde och fick veta att svaret lagts i posten, så får nog inte svar innan måndag tyvärr! Helt olidlig väntan, skulle vilja bli nedsövd och väckt på måndag!

  • Anonym (Stressad)
    Anonym (Väntar på svar) skrev 2020-07-31 22:29:44 följande:

    Får jag fråga vilket län du tillhör? Jag tycker att våra svar dröjt länge innan man får svar.. 


    Jag hade bett om att provsvaret skulle bli skickat till sjukhuset och jag skulle bli uppringd oavsett utfall.

    Men blev uppringd på eftermiddagen, provet hade fastnat o posten men sjuksköterskan hade begärt att få det faxat så jag slapp våndas mer.

    Allt såg bra ut! :) Äntligen kan jag pusta ut och vara lycklig över graviditeten fullt ut!

    Provet analyserades i Uppsala fick jag veta. Ja, det var lite otur att det tog 10 arbetsdagar att få svar, så otroligt tacksam för snabbtänkt och engagerad sjuksköterska.

    Hoppas att du får ditt svar snart och att det är ett bra svar! Att vänta på svaret är verkligen något av den mesta psykiska pressen jag känt på. Håller tummarna för dig!
  • Anonym (Stressad)
    Anonym (Väntar på svar) skrev 2020-08-24 20:54:40 följande:

    Hej, det var ett tag sedan jag kollade tråden. Jag fick svar för 2 veckor sedan. Inga avvikelser på bebis och det var en av de bästa dagarna i mitt liv. Jag hoppas att vi kan hjälpa och lugna andra kvinnor som går/kommer gå igenom likadan process i  sina liv. lycka till! 


    Ååå, så skönt att läsa!! Har tänkt på dig! Ja, hoppas att våra erfarenheter kan läsas av andra som kommer i samma situation i framtiden och googlar på detta.
  • Anonym (Stressad)
    Charliee84 skrev 2020-12-17 07:02:14 följande:

    Hej!

    Sitter nu i samma sits som ni här inne varit i. Känner mig superorolig. Är nu i vecka 16 och fick tillbaka att det var för lite DNA i mitt blod. Kan få göra om provet men först efter nyår?! Det känns alldeles för sent! Hur ska jag göra nu? Får man göra fostervattenprov. Hade 1/4565 på kub. Kommer de låta mig göra fvp?


    Hej! Först måste jag beklaga att du hamnat i vår båt. Är lite sent efter nyår, det håller jag med om. När du gjorde det så sent så är det ju större chans för att det är lika i nästa test med. Jag gjorde ju mitt första i v10, så då trodde vi att det var för att det var för tidigt.

    Det blir ju jobbigt att vänta till nyår, så vänta på svar, så få tid till fvp, vänta på svar. Kan du inte prata med den doktorn/ssk som tog nipttestet eller din distriktsläkare om de kan hjälpa dig att då ta ett fvp eftersom du redan är i v16? I Sverige har man lov att få ta fvp enbart pga oro. Jag vet att det står i min journal att jag ville ta det pga stark oro.

    Har du tänkt igenom ordentligt att du vill göra ett fvp? Kanske en dum fråga, eftersom du redan valt nipt, men om det värsta skulle hända, och du får missfall, kan du leva med beslutet då? Om svaret är ?ja?, tycker jag du ska kontakta sjukvården och ligga på för att få ta ett fvp.

    Om det blir fvp, kom ihåg att det är två stick du känner, jag var ju oförberedd på stick nr 2. Men det gör verkligen inte ont alls, som ett blodprov. Det är bara oron som är värst.

    Jag önskar dig all lycka till och hoppas du får ta ett fvp. <3 Uppdatera gärna med hur det gick.

    Själv är jag i v 36 nu och självklart undrar jag lite över om allt är bra. Ett fvp testar ju inte mikrodeletioner (utökat test). Jag brukar försöka tänka att jag gjorde allt jag kunde, så får vi se. Allt såg ju bra ut på UL.
Svar på tråden Två inkonklusiva svar på NIPT pga för lite DNA