Inlägg från: Anonym (För mycket information) |Visa alla inlägg
  • Anonym (För mycket information)

    Ok att förtälja sin mensvärk till kvinnliga bekanta?

    Jag är kvinna men jag gillar verkligen inte när kvinnor sitter och diskuterar sitt underliv vid fikabordet. Tycker att tjat om mensvärk hör till högstadieåldern när det var lite häftigt att ha fått mens. Men är man över 15 år så har dina menssmärtor, flytningar och andra underlivsgrejer ett mycket begränsat nyhetsvärde och ja, jag tycker att det är osmakligt och lite obildat/ofint att ta upp sådana ämnen både med kollegor och väninnor.

  • Anonym (För mycket information)

    Eller ta en smärtstillande tablett i all enkelhet och håll käften... På min arbetsplats (blandat kvinnor och män, kontorsarbete) skulle det bli en mycket pinsam tystnad om någon började beklaga sig över mensvärk, förstoppning, hemorrojder eller annat läckert. Allt måste inte informeras om. Om jag har underlivsproblem så diskuterar jag det med sjukvården, inte med mina kollegor. Man kan säga att man inte mår riktigt bra idag, att man inte är på topp. Man måste inte informera om detaljerna. Tycker att det är både osmakligt och ofint att tro att andra vill ta del av dina kroppsöppningar och vad som kommer ut därifrån. Som sagt, för mycket information. Man kan få sympati från kollegorna utan att delge alla de blodiga detaljerna.

  • Anonym (För mycket information)

    Och jag skulle aldrig tro att en kollega har psykiska problem eller problem hemma bara för att någon säger att hon inte mår riktigt bra idag. Typisk skvallermentalitet och effektsökeri att resonera så. Jag skulle fråga om det finns något jag kan göra för att underlätta för kollegan idag men i övrigt acceptera dennes integritet.

  • Anonym (För mycket information)

    [quote=78967217][quote-nick]Anonym (T) skrev 2018-08-15 08:21:20 följande:[/quote-nick]Vilken rysare! Frågan är om det inte skulle räknas som ett arbetsmiljöproblem

    Precis. Jag ser inte alls mens som något orent utan det är lika naturligt som allt annat man gör på toaletten... Ser verkligen inte anledningen till varför man skulle sitta och prata om det bara. Sedan har jag SÅ svårt för de som tycker att de är så öppna och har en såååå rolig arbetsplats för att man sitter och pratar om vilken ställning maken tog dig i igår eller vilken konsistens din avföring hade i morse. Så jäkla flåshurtigt och bonnigt. På en arbetsplats bör man hålla en professionell nivå, eftersom det finns många olika sorters individer där. Vad ni pratar om privat är väl er ensak men på jobbet kan man ha lite finess. Därmed inte sagt att man inte kan eller ska prata om privata saker på jobbet, men man kan göra det snyggt. Är (i motsats till vad vissa i tråden kanske tror eftersom jag inte pratar om mitt underliv med kollegorna), nära vän med flera kvinnliga kollegor och delar allt med dem. Dock gör jag det öga mot öga över en lunch eller efter arbetstid. Alla vill inte veta allt om alla.

Svar på tråden Ok att förtälja sin mensvärk till kvinnliga bekanta?