• Jemp

    Vilka krav ställer feminismen på kvinnor?

    Feminismen strävar ju efter jämlikhet vilket i mångt och mycket innebär att ge kvinnor bättre villkor (lön, bemötande osv osv).
    Även män har ju att tjäna på mindre strikta könsroller genom tex mindre ensamt ekonomiskt ansvar, större valfrihet (kunna vara som man vill istället för macho), större frihet att visa känslor och bättre relationer till sina barn. 

    Krav eller fördelar beror ju helt på vem man frågar men som exempel: 
    - Inte ta hela föräldraledigheten.
    - Jobba och jobba heltid.
    - Tagga ner på projektledandet i hemmet.
    - Även göra mer traditionellt "manliga" sysslor.
    - Lära sig och uppmärksamma strukturer.
    - Inte bli försörjd.

  • Jemp
    Pellle83 skrev 2018-09-01 22:30:42 följande:
    Du menar att gå upp en timme tidigare och skotta en väg fram till bilen i 25C kyla. Koppla in motor och kupévärmaren så han bara kan sätta sig i bilen och åka till jobbet? ... eller var det kanske tvärtom?
    Medan kvinnan ser till att barnen vaknar, får mat och kläder, tas till dagis/skola, hämtar dem, läser läxor, tvättar, packar gymnastikpåse, handlar och lagar mat och påminner mannen om att det faktiskt var hans tur att dammsuga redan för en vecka sen medan mannen anser det valfritt att byta blöja på yngsta barnet?
  • Jemp
    CFly skrev 2018-08-29 10:25:26 följande:

    Jag hoppar in för jag tycker det är en intressant fråga du ställer.

    Jag upplever att feminismen ställer krav på mig som man.
    Finns säkert fler men några är:

    * Upplever att feminismen vill att jag som man ska hålla mig ur vägen. Mitt liv är inte lika mycket värt innan man har rättat till alla orättvisor män och kvinnor emellan. Först då ska jag som man få leva och ha rätt till samma skydd, vård och resurser av samhället som andra.


    Problemet är bara att mitt liv är här och nu och jag mår inte bättre av att några generationer fram får leva på lika villkor. Varför inte leva på lika villkor redan nu?

    * Jag förväntas att i situationer positivt särbehandla kvinnor och/eller hjälpa kvinnor fram i alla situationer oavsett det är rätt eller inte i situationen. Men på grund av att jag är en man så har jag redan haft det så bra så kvinnor ska lyftas fram på grund av könet som någon slags kompensation.

    * Jag måste vara väldigt försiktig om jag uttrycker någon form av attraktion till kvinnor. Min sexualitet är helst något jag ska gömma och tala tyst om som om den inte var mänsklig. Jag upplever det som farligt att öppet våga säga att en tjej var snygg eller jag blev attraherad av en tjej. Utan att riskera stämplas som en sexistisk person eller på annat sätt ha ofredat någon. Idag kan du stämplas även om du säger hej till en främmande kvinna. 

    Däremot får kvinnor till och med skratta och fälla i klartext sexiga kommentarer om en man och det klassas bara som att slå uppåt. 

    Några till att börja med som jag upplever.


    I vilka situationer upplever du att du ska "hålla dig ur vägen"? I vilka situationer får du sämre sjukvård och resurser?
    Genuin fråga.

Svar på tråden Vilka krav ställer feminismen på kvinnor?