• daimstrut

    Stort huvudomfång

    Hej! Har en son med vattenskalle. När ett barn korsar tre tillväxtkurvor så ska BVC remittera till sjukhus för att kolla upp det med ultraljud. Gå tillbaka och kräv en remiss! Min son hade inga symptom bortsett från att huvudet växte. Läkaren på BVC var säker på att ?det inte var nåt? men det var det ju och blev som tur var upptäckt. Vet hur det känns att gå med den oron! Lycka till.

  • daimstrut

    Det går bra med min son. Han har en shunt som dränerar spinalvätska från hjärnan. Den syns knappt nu när han har hår. Han har inga problem alls och är som vilken sjuåring som helst så länge shunten fungerar men har haft en del jobbiga väldigt akuta episoder på sjukhus när den har gått tätt. Bra att läkaren skulle titta på det så hoppas jag att din son bara har stort huvud.

  • daimstrut
    brallison skrev 2018-08-20 15:47:40 följande:

    Får jag fråga dig - vad hade din son för symptom när shunten strullade? Har läkare hittat orsaken till HC? Jag har en dotter som blir 8 i november och också fick sin shunt när hon var 4 mån. Inte haft problem med den under alla år, men på sistone händer nåt konstigt som ingen läkare kan sätta finger på


    Akut huvudvärk, ljusskygg och kräkningar. Om det är mer diffusa symptom skulle jag undersökt om det kan vara överdränage.
Svar på tråden Stort huvudomfång