Inlägg från: Anonym (Lämna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lämna)

    Välja relation

    Ja, det fatta något i dig, empati. Och ja, hans barn förtjänar definitivt en bättre människa, så för hans barns skulle, lämna honom. Personer som dig ska inte vara runt barn, jag tycker synd om dina egna som har växt upp med en sådan empatilös mamma. 

  • Anonym (Lämna)
    Anonym (mmm) skrev 2018-08-20 10:51:20 följande:

    Lyssna inte på Anonym (lämna), så jäkla osympatiska svar behöver man faktiskt inte komma med. Du vet inget om hur TS är med sina barn då det inte är det tråden handlar om. 

    Han hoppas du ska vika ner dig med tiden. Han är säkert så fast vid idén att man "måste" leva som en familj under samma tak, det är ju de flesta av oss säkerligen infostrade i vare sig vi vill eller inte. Du har testat det, men han har inte din erfarenhet utan ser säkert mer alla möjligheter medan du har bestämt dig. 

    Det är lite samma som när en vill ha barn och en inte, och den som så hett vill ha barn bara försöker leva på som vanligt och hoppas att den andre ska ändra sig, genom att man visar sig positiv och försöker hitta positiva exempel på hur kul det är med barn osv.

    I ditt fall har ni olika erfarenheter med er. Hade han varit mannen du träffade senast, ja då hade ni testat sambolivet, men nu är han inte den mannen. Jag tror att ni inte kommer lyckas hålla ihop om ni har så olika mentala framtidsbilder. Du måste på något sätt (igen) prata med honom så att polletten verkligen trillar ner för det har den inte gjort. Om han då inte vill fortsätta med dig så är det ju hans val. 

    Det blir ju som att han manipulerar genom att prata med sitt barn om dig/er, titta på hus osv. 

     


    En person som ser till sitt eget bästa istället för barnets, ska inte ha med barn att göra. 
  • Anonym (Lämna)

    Hans barn. Barnet kommer att se att du är totalt ointresserad av honom och det kan aldrig vara bra. Du och din partner verkar totalt olika, han är barnkär och du tycker inte om barn, en sådan relation kommer aldrig att fungera.

  • Anonym (Lämna)
    Anonym (Anna) skrev 2018-08-20 22:26:32 följande:
    Menar du pappan , som lurar sitt barn att de ska flytta ihop med TS? Ja, det är jävligt taskigt mot barnet. När han vet var TS står i frågan, så ska han respektera det, och absolut inte dra in barnet i sina önskedrömmar.

    Det är inte ett dugg synd om hans barn, bara för att TS inte vill bo med dom. Det är barnets föräldrar som har ansvaret för det,  inte TS.
    Det som är jävligt taskigt mot pappans barn är att TS inte vill ha med barnet att göra, och det är absolut inget som pappan ska respektera, det är ingen önskedröm utan en självklarhet: går man in i en relation så går man också in i allt vad det innebär, barn, bonusbarn, expartners, osv, det är inget man bara kan välja bort. 
  • Anonym (Lämna)
    Anonym (Stieana) skrev 2018-08-20 23:11:38 följande:
    Det är nog just så det varit. Jag har gett för mycket av mig själv. Jag känner mig tömd på energi och anpassningsförmåga. Och min bestämda uppfattning är ju att om man ska göra nåt ska man göra,det av hjärtat. Särskilt när man har med barn att göra. Det går inte att tvinga fram.

    Jag var en bra styvmamma sist. Det vet jag. Mitt bonusbarns mamma ringde mig år efter att det förhållandet tagit slut. För att tacka mig för vad jag gjort för hennes barn. Att det var först nu när han börjat berätta mer om hur det varit. Och hon fått distans. Som hon verkligen förstått vad jag gjort. Det värmde. Men gav också känslan av jag inte orkar ge mer ett ännu tydligare uttryck.

    Jag måste få leva för mig själv nån gång. På mina egna villkor.
    Om man har empati så ser man inte barn som enbart negativt och energibov, utan de ger även energi, lycka och glädje men du nämner aldrig något utav detta utan pratar bara om "att du har betett dig korrekt". Var finns känslorna? 
  • Anonym (Lämna)
    Anonym (Stieana) skrev 2018-08-20 23:47:09 följande:
    Fast det där är din tolkning inte mina ord. Det var och är inte barnen som är energitjuvarna. Det är anpassningen. Att inte leva,sitt liv för sig själv. Att sedan jag var 20 (när jag fick mitt första barn) fatta alla beslut utifrån någon annans intressen. Att avstå från saker för andras skull. Jag är snart 40. Det är hål Va mitt liv och hela mitt vuxna liv. Och just i styvfamiljsrelationer är anpassningskraven ännu större. Eftersom det finns flera familjer att ta hänsyn till. Exet extra nya. Styvmormor plastfarbror osv. Jag orkar inte mer. Jag vill få åka på semester när jag vill. Inte utifrån när min mans ex nya killes ex har sin semester. Osv i all oändlighet. För jag är en sån som anpassar mig. Eftersom jag har just känslor och bryr mig om andra. Och sätter andra före mig själv.

    (Det var inte för att jag packade min bonus matsäck och delade ut lika många julklappar hans mamma ringde. Det var för att jag brydde mig. Att jag tröstade honom när pappan var arg. Att jag sa ifrån, att jag stod upp för honom. Att han sa att det var jag som gjort hans barndom hos pappan bra. Det är det jag menar med att jag var bra. Jag fanns för honom i mitt hjärta. )
    Det låter mer som om du har en utmattningsdepression...
  • Anonym (Lämna)
    Anonym (mmm) skrev 2018-08-21 09:11:08 följande:
    Vet du, alla dina inlägg i tråden är helt knepiga. Vad vill du egentligen? 
    TS titel säger "välja relation" så hon ber uppenbarligen om råd vilken relation hon ska välja, och det råd jag ger ser du i min signatur, "lämna." Om hon inte är beredd, redo, att även acceptera sin partners son i relationen, så ska hon inte gå djupare in i relationen. Är det knepigt att förstå?
  • Anonym (Lämna)
    Ess skrev 2018-08-22 16:46:09 följande:
    Vad är det för fel att vilja va särbo och inte blanda in barnen mer än sporadiskt?
    Därför att det påverkar särbons barn. TS särbo kommer antingen att försöka ännu mer att "sälja in sin son" till TS, eller så kommer särbon att se till så att hans barn aldrig är med när de träffas. Sonen kommer att förstå att han inte är välkommen. Så trots att TS inte bryr sig om sonen, så bör hon lämna, för sonens skull. 
  • Anonym (Lämna)
    Anonym (Anna) skrev 2018-08-22 23:08:16 följande:
    Fast TS bryr sig om sonen, det är ju du som misstolkar det hela. 

    Varför ska man blanda in sina barn när man träffar andra vuxna? Ska barn vara delaktiga i alla vänskapsrelationer också? 

    Tycker det är konstigt att du lägger skulden på TS, när det klart och tydligt framgår att det är pappan som inte tar sitt ansvar för sitt barn.
    Hon har inget intresse i sonen, det har hon konstaterat ett flertal gånger, då bryr hon sig knappast om honom. 

    Hur tycker du att pappan inte tar ansvar för sitt barn?
  • Anonym (Lämna)
    Anonym (Anna) skrev 2018-08-22 23:28:15 följande:
    Har redan svarat dig på den frågan.

    Menar du pappan , som lurar sitt barn att de ska flytta ihop med TS? Ja, det är jävligt taskigt mot barnet. När han vet var TS står i frågan, så ska han respektera det, och absolut inte dra in barnet i sina önskedrömmar.

    Det är inte ett dugg synd om hans barn, bara för att TS inte vill bo med dom. Det är barnets föräldrar som har ansvaret för det,  inte TS.

    Tycker du verkligen det är rätt att pappan umgås med TS, och lurar barnet att tro att de ska bli en familj? 
    Nej, det är precis därför som min signatur är "Lämna."
Svar på tråden Välja relation