Inlägg från: mammalovis |Visa alla inlägg
  • mammalovis

    Vågar inte åka iväg med mitt barn

    Jag skulle också rekommendera öppen förskola/babycafé eller liknande. Då är man där en timme eller två och får lite socialt liv med andra i samma situation och sedan går man hem. Många bebisar blir trötta av alla extra intryck. Nu är äldsta snart 8 år och jag känner fortfarande igen folk från öppna förskolan och babycaféerna. Nu med tredje har vi gått mer sporadiskt då äldsta börjat skolan och de tiderna ska passas. 

    Sedan får man hitta det som funkar. Första barnet sov bara på mig, medan vagnen rullade eller i sjalen. När hon blev äldre satt jag många kvällar och skumpade på pilatesbollen för att söva henne. Andra barnet vägrade vagn fram till 6 månaders ålder om jag inte minns fel. Jag fick helt enkelt söva henne i selen och sedan kunde hon läggas ner om jag hade tur. 

    Sedan tycker jag att din man får börja engagera sig och avlasta dig. Jag har känt att livet har lättat framåt 6-8 månader då bebisen börjar sova längre och mer regelbundet samt att vanlig mat kan ges av vilken förälder som helst. Då har jag ändå ammat delvis uppåt året.

Svar på tråden Vågar inte åka iväg med mitt barn