• Hbhn

    Vågar inte åka iväg med mitt barn

    Hej!

    Min 4 månaders son har aldrig tyckt att det här med att sova har varit skoj. Nätterna är inte roliga men det är dagarna som är det verkliga problemet. Han kan vara hur trött som helst men är vi inte hemma så är han helt omöjlig att få att sova.

    Hemma somnar han ibland vid bröstet och ibland i en gunga (ibland efter nån timmes bärande) och sover ca 30-45 minuter åt gången. Jag är trött på folk som säger att ungen somnar av sig själv när han behöver sova! Han vill inte vara i vagn eller sjal och sele funkar bara när han får sitta utåt så att han ser allt som händer.

    Innan jag fick barn sa jag så käckt att ?jag ska inte låta barnet hindra mig från att göra saker?. Men när jag varit iväg med trött, skrikande unge som vägrar sova ett antal gånger så ändrade jag mig. Har åkt till mina föräldrars hus på dagen när de är på jobbet för att ?träna? på att somna borta. Det har bara resulterat i flera timmars bärande med ledsen pojke :(

    Börjar bli knäckt.

  • Svar på tråden Vågar inte åka iväg med mitt barn
  • Hbhn

    Att de sover bäst hemma är ju inte så konstigt egentligen :)

    Jag väntar till efter sovstunden men då jag bor ute i skogen så tar det minst 30 minuter efter att han vaknat tills vi är på plats någonstans. Det innebär 1,5 timme innan han börjar bli trött och gnällig igen..

    Kanske är det lyx att tro att man kan göra nåt annat än att vara hemma.. vi blir bjudna på dop och kalas mm men vågar knappt tacka ja till nånting och folk tycker att jag förstorar upp saker men blir ju såå ledsen och besviken varje gång det misslyckas totalt..

  • Hbhn

    Tack för svar!

    Ja, visst är han liten och det kommer inte vara såhär för alltid. Det värsta är kanske att jag känner mig väldigt ensam i det här. Sambon tycker inte det är så farligt (men orkar aldrig engagera sig själv). Han skyller på att han ändå inte kan göra något eftersom jag har maten (här vägras även napp och flaska, både bröstmjölk och ersättning) men bära kan han tydligen inte heller.

    Usch. Mest känner jag kanske mig ensam och trött.

  • Hbhn

    Tack för alla tips och all stöttning.

    Just nu är det kaos. Han vägrar sova även hemma om dagarna. Han är arg och ledsen hela tiden och ofta för upprörd för att amma även om han visar att han är hungrig.

Svar på tråden Vågar inte åka iväg med mitt barn