• H@llon

    IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF

    Är det så att du bor i Eskilstuna?


    Jennymaria84 skrev 2018-08-27 09:55:33 följande:

    Jag har också hört man får sprutorna vid startmötet! Spännande att få komma igång! Det ser jag också fram emot! Typiskt att alla ivf kliniker har sommarstängt för det har blivit flera månaders väntan.. man vill ju bara komma igång!! :)


  • H@llon

    Okej, tänkte att vi kanske hade gått i samma klass. :)


    Jennymaria84 skrev 2018-08-27 13:25:18 följande:

    H@llon - jag bor i sthlm :) Ja misstänker att processen ser väldigt olika ut för alla. Jag har ju en konstaterad hormonrubbning som alltid kommer finnas.. den ger oxå väldigt långa cyklar.. så det tror jag kan göra att det dröjer med timing för mig :)


  • H@llon

    Så spännande!! Lycka till. :)


    Kokarororo skrev 2018-08-29 20:22:28 följande:

    Jag hakar på här! Vi har precis påbörjat vår första behandling, denna vecka!

    Hos oss sitter problemet hos min partner, för få eller för långsamma spermier.

    Så nu har vi en spännande period framför oss. Önskar lycka till till er andra också :)


  • H@llon

    Jag har fått tid för start av IVF 25/9. De tycker inte man ska stänga av min äggledare innan så jag är nojig, blir många frågor att ställa när vi ska dit.

  • H@llon

    Spännande! Min beräknade mens är 30/9 så vi kanske börjar i stort sett samtidigt. Jag hoppas jag får börja då, ska träffa min läkare på tisdag och lägga upp planen på IVF.


    Jooosen skrev 2018-09-18 12:47:05 följande:

    Första ivf mötet gjort. Fick ett superbra bemötande. Gick igenom allt. Kommer bli korta protokollet. Nästa tisdag ska vi gå igenom sprutorna. Nästa mens beräknad 29 september så kan förhoppningsvis börja då!!! Våra odds ser bra ut sa han. Men vågar inte tro på något. Nu är frågan om man ska berätta för chefen eller inte :( .... kluven deluxe


  • H@llon

    Nej det blir första mötet om IVF på tisdag, jag bara antar att jag ska få både plan och sprutgenomgång då, annars skulle jag bli besviken. Hoppas även på korta behandlingen, har regelbunden mens och ägglossning så jag hoppas det. Jag har hydrosalpinx på vänster sida (äggledaren är vätskefylld och obrukbar). Är lite nojig inför IVF dock då den trasiga äggledaren kan göra att ägget inte fastnar samt kan orsaka missfall. Har ni några konstaterade fel?


    Jooosen skrev 2018-09-21 10:08:19 följande:

    Ja hoppas det! Ska som sagt gå igenom sprutorna på tisdag! Antar att du redan vet om det blir korta eller långa? Har ni några konstaterade fel ? Kram


  • H@llon

    Spännande, lycka till!

    Jag har första mötet imorgon, hoppas få reda på behandlingaplanen då.


    Jeanetty skrev 2018-09-23 12:07:23 följande:

    Hej.

    Jag har oxå påbörjat min resa mot en graviditet mha ivf/icsi och vill gärna hänga här med er andra!

    Jag är singel, snart 41 år, inga graviditeter/barn sen tidigare. Går på en klinik i Danmark och började med hormonsprutorna igår. Korta protokollet med Menopur.

    Blev rekommenderad att överväga äggdonation pga mina dåliga värden och såklart min ålder. Fick en uppskattad chans till graviditet med egna ägg till 5-10%. Var på vul igår på kliniken innan hormonstart och läkaren kunde se 6 folliklar. Kändes hyfsat bra ändå.

    Har egentligen inga kända fertilitetsproblem för övrigt, har regelbunden mens och LH-stegring varje månad och konstaterat ägglossning mha progesteronvärde. Har iofsig prolaktinom sedan många år som jag medicinerar för.

    Hur ofta kommer ni att följas med vul under hormonstimuleringen? Jag ska inte göra vul förrän 10 dagar efter hormonstart.


  • H@llon

    Håller tummarna!!


    Kawi skrev 2018-09-24 19:53:14 följande:

    Det gick faktiskt bra idag, över förväntan. Det jag kände av var när hon satte lokalbedövning kring livmodertappen, själva äggplocket kände jag i stort sett inte alls! Tänk så mycket jag oroat mig för det, och alla skräckhistorier jag läst :) Rejält ont i nedre magtrakten efter att bedövningen/morfinet gått ur kroppen dock.

    Åtta ägg fick de ut, vet inte riktigt om det är bra eller dåligt, men det är bara att hålla tummarna nu.. De ska ringa imorgon och berätta hur många som har befruktats.


  • H@llon

    Idag fick jag reda på att jag ska göra det långa programmet, som tur är får jag börja med nässprayen redan idag. När mensen kommer ska jag ringa Carl von Linne kliniken och få reda på när jag ska börja med injektioner. Ska ta 7 injektioner och dag 8 lämna prover samt komma på återbesök till min läkare. Antar att han då kikar på äggblåsorna och så bestäms behandlingen ska fortsätta.

Svar på tråden IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF