• H@llon

    IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF

    Så himla jobbigt när man känner sig ensam i sorgen. Heja er, snart är det er tur att komma igång.


    vill2017 skrev 2018-09-26 15:00:31 följande:

    Jag hoppar också in här om jag får :)

    Har försökt med min man nu i 1,5 år utan minsta lilla plus. Vi båda är 30 år.

    Vi har gjort utredning och det är ingenting fel vad de kan se på någon av oss. Vi har försökt med Letrozol och Ovitrelle i några månader men det har inte funkat.

    Nu väntar vi på godkänd remiss från Huddinge för att kunna börja IVF hos Sophiahemmet. Jag hoppas hoppas hoppas på att få börja när oktobermensen kommer i slutet på oktober. Det beror lite på när vi får tid till startmötet hos Sophiahemmet.

    Vore skönt att få lite stöd i denna eviga väntan. Jag börjar känna mig mer och mer uppgiven och väldigt ensam. Den enda jag får stöd av är min man för det känns inte som att någon annan förstår.


  • H@llon

    Beräknad mens igår, fast jag har trott hela tiden att den ska komma idag. Tog ett gravtest idag för säkerhetsskull, negativt såklart. Nu går jag här och väntar och väntar. Jag kör långa programmet vilket betyder att jag ska ringa kliniken så fort jag får mens och ska då få veta när jag ska börja med Gonal-F. Vill ju bara komma igång..

  • H@llon

    Spännande att va så nära testdag. Håller tummarna.

    Jag ska också till Carl von Linne för äggplock och återföring, har hört gott om dem. :)


    celiasilver skrev 2018-10-01 10:49:54 följande:

    Hoppar också in här :) Gör min första IVF via carl von linne kliniken

    Efter kort stimulering gjordes äggplock 25/9, fick ut 12 ägg 11 befruktades, 

    igår gjordes ET och fyra övriga ägg gick till frysen.

    Så nu är det bara att vänta tills den 13/10 för att kolla om det blev något.

    För mig känns det hela så overkligt fortfarande. Trots att alla steg är klara så känns det fortfarande lite halvluddigt och svårt att ta in. Kanske bra på ett sätt eftersom jag inte heller är speciellt nervös eller orolig?

    Överväger om det är någon slags mental försvarsmekanism :) Är det någon annan som känner igen sig?


  • H@llon

    Så spännande för er som snart har testdag och vad kul att ni redan testat positivt, hoppas på positivt resultat på testdagen också såklart!

  • H@llon

    När jag blev gravid med min son trodde jag mensen skulle komma för jag hade sån mensvärk från någon dag innan beräknad mens och sen till många veckor efter att jag tagit ett positivt grav.test så var inte orolig.


    Lilla Gs mamma skrev 2018-10-10 10:00:44 följande:

    Någon som kan ge en smula hopp? Jag får alltid ?mensvärk? ca en vecka före mens. Ruvar nu och ska testa nästa onsdag - och så vaknade jag i morse med den välbekanta värken. Är det kört nu?


  • H@llon

    Jag förstår dig. I början när man bestämde sig för IVF tänkte jag typ att bara vi får börja behandlingen så kommer jag ju bli gravid. Men nu ju närmare man kommer så börjar alla tvivel, ?tänk om de inte får ut några ägg, tänk om de inte blir befruktade, tänk om det inte fäster, tänk om vi får missfall?.. Ångest, ångest, ångest.


    mulin skrev 2018-10-10 21:19:34 följande:

    Hur går era tankar inför era ivf-försök? Jag som ännu väntar ivrigt på att få komma igång kastas verkligen mellan förväntan och nedstämdhet. Man googlar och löser forum lite för mycket.. är livrädd att man ska vara En av de stackars kvinnor som aldrig lyckas med att få det efterlängtade pluset trots allt man gjort.


  • H@llon

    Vilka läkemedel man ska ta bestämmer läkaren. Hen bestämmer även om du ska ha en lång eller den korta behandlingen. Får du korta början någon av de första dagarna i menscykeln, den långa börjar ca 1 vecka innan beräknad mens. Tror de brukar va 1-3 kontroller av äggblåsor och sedan äggplock och återinsättning, så 3-5 besök.


    lica skrev 2018-10-17 10:10:06 följande:

    Spännande att läsa hur det går för er! :)

    Vi har vårt första besök på Sophiahemmet 6/11!

    Exakt hur kommer hela processen gå till - när i cykeln börjar man med vad, vad för läkemedel får man ta och hur många besök verkar det bli totalt?

    Vad jag förstår när jag läst lite hur ni haft det så har ni kunnat börja vid nästkommande mens?

    Jag har beräknad mens på besöksdagen så gissar att jag inte kan börja då, men känns så drygt att behöva vänta en hel månad!


  • H@llon

    Stort grattis!!


    LimeLime skrev 2018-10-18 17:07:36 följande:

    Så glad!! + på första ivf-försöket (men också väldigt orolig för missfall..)


  • H@llon

    Jag har tagit Gonal-F i 9 dagar nu (idag blir tionde) och jag är så trött, helt dränerad på energi. Trötthet står inte med som biverkning på FASS. Är det någon annan som upplevt/upplever detta?

  • H@llon

    Skönt, då är jag inte ensam. :)


    Camii80 skrev 2018-10-20 17:15:34 följande:

    Hej, jag var också supertrött under tiden jag tog Gonal-F. Somnade i soffan innan 19 på kvällarna och hade svårt att gå upp i tid på morgonen.


Svar på tråden IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF