Inlägg från: Anonym (Leee) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Leee)

    Hur är era barn när ni träffar nya?

    Det här ska nog gå att lösa. Tålamod är nog nyckeln. 

    En sak jag lägger märke till är det där med t.ex. sängen. Är det så att dottern INTE får sova med dig när din karl är där så känner sig dottern åsidosatt. Liksom att "Jaha, nu kan inte göra detta mer för nu är ju X här." Detta skapar avundsjuka, specifikt om du reflekterar ts över andra fall. Det kanske finns mer tillfällen där dottern får stå tillbaka för att X är där. 

    En grund kan vara att "leva på som vanligt" när din nya är där ts, för då finns det liksom inget konkret för din dotter att störa sig på. Lägg märkte till att detta också kanske handlar om att dottern tycker du beter dig annorlunda/inte har tid för henne/etc när din nya är där. Sådant kanske du inte lägger märke till som nykär, men tänk på att hon ser dig/din karl utifrån andra ögon. 

    Ett tredje alternativ kan ju vara att du inte låter henne sova i din säng alls. Utan försöka sälja in att hon är stor nu, och förmodligen vill sova i egen säng. (Dock är detta en debattfråga då såklart barn vill sova med sin förälder lika mycket av "samma" grund din karl vill dela säng med dig = närhet). MEN, jag tror det grundläggande kan vara att det inte ska vara skillnad på om din karl är där eller ej. Och med det menar jag absolut inte att curla din dotter - utan att lägga upp en vardag som gör plats för både din karl och dotter utan att de ska behöva rubba på sina livsstilar. I början får man slå knut på sig lite innan det lägger sig bra. 

Svar på tråden Hur är era barn när ni träffar nya?