Inlägg från: Anonym (Skild) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Skild)

    Hur är era barn när ni träffar nya?

    Inte läst andra svar men här är mina råd.

    Tala om för din dotter att du märker att hon inte riktigt trivs med situationen. (Kanske med nåt exempel) säg sedan tydligt till henne att hon är det viktigaste i ditt liv, att du älskar henne och att du inte kommer älska henne mindre nu. Förklara att det blir en till person att tycka om och som tycker om er. Och att kärlek inte är sån att den blir mindre om fler blir inblandade, utan tvärtom! Kärleken blir större!

    Så gjorde jag med min dotter och det hjälpte. Hon var rädd att förlora mig. Därför betedde hon sig avigt mot min pojkvän i början.

    Sedan får du kanske vara extra lyhörd i början. Låt henne somna i er säng och bär sedan över henne. Involvera er med henne lite extra, spela spel etc. ge henne extra kramar etc. du ska se att hon lugnar sig då. Lycka till!

  • Anonym (Skild)
    Anonym (Galen mamma) skrev 2018-08-26 18:33:15 följande:

    Bra skrivet. Har pratat med henne väldigt mycket. Hon sov jämt i min säng till förr ett år sen ungefär. Men nu får hon inte det och får ändå utbrott ofta när det är läggdags här som hos han...

    Vissa gånger när vi setts lite snabbt bara, så har det varit många tillfällen när han pratar mer med henne än mig, så tycker inte att hon borde va såhär ändå..

    Har frågat henne många gånger vid lugna tillfällen varför det är så illa när han kommer hit eller vi är där, och hon kan svara att hon inte vet eller att hon vill va själv med mig. Men vi är ju liksom själva jämt.

    Och hon kan ha kompisar sova hos oss flera dagar i veckan.

    Vi har två granntjejer som hon är nära och dom springer tvärs imellan och sover hos varandra närsom. Då går det att vara flera, men inte med killen..

    Men för ett år sen när hon jämt sov i min säng, hade jag väldigt svårt med vilket argument till varför hon inte skulle kunna det?

    Hon skulle sova hos mig jämt om hon fick, och hennes frågor är "men mamma vill inte du sova med mig?" Kunde såklart inte säga nej till det. Och "men mamma sängen är ju stor, om ni två får plats så får ju du och jag plats"?

    Vad har ni sagt för att era barn ska vilja sova själva? Ifall ni är ensamma då. Är man två känns det som en annan sak


    När det gäller det att sova själv. Barnen utvecklad i perioder. De kan behöva komma tillbaka och sova tillsammans fast de sovit själva en tid. Om man låter dem sova hos en brukar den där samsovningsperioden ganska snart gå över. Tycker du ska ge efter. Det är inte att curla alls. Min elvaåring kan komma nån gång fortfarande och vilja krypa ner. Det visar sig alltid vara något hon är orolig för då.
Svar på tråden Hur är era barn när ni träffar nya?